הלוינסקיז: כל המקומות הנכונים והטעימים ברחוב הכי לוהט בעיר

הכי לוינסקי שיש. מעדניית יום טוב (צילום: רוני חבר)
הכי לוינסקי שיש. מעדניית יום טוב (צילום: רוני חבר)

מדד טיים אאוט העולמי הכריז עליו באחרונה כאחד הרחובות הכי לוהטים בעולם, ואמנם ידענו את זה כבר קודם אבל מה רע בעוד קצת פרסום? בסבך הרחובות שמרכיב את השוק פועלים עשרות בתי אוכל, חלקם ותיקים יותר מכם וחלקם דנדשים. אלה ההמלצות שלנו ונתחיל בראשונה: בואו על בטן ריקה

אמנם ידענו לספר את זה לפני כולם, אבל בימים האחרונים קיבלנו את החותמת הרשמית לאחר שלוינסקי זכה לתהילה כשנבחר לרחוב המגניב ביותר בתל אביב (ואחד המגניבים בעולם) לפי מדד טיים אאוט העולמי. אז כדי שלא תתפסו לא מוכנים, קבלו מקבץ הכי מעודכן שיש של כל בתי האוכל, הבילוי, הקפה, הדליקטסים והתבלינים במדרחוב-שוק וברחובות החוצים אותו. תגיעו על בטן ריקה והיזהרו מהולכי רגל

לאכול בישיבה

אוזריה 

אוזריה הוותיקה והפופולרית של אביבית פריאל עם תפריט משמח בהשראת מטבחי הים התיכון. בין המנות המעולות: הכרובית של אביבית, פסטה שחורה ומוסקה. האוזריה הנקסט דור – שהייתה בעבר בר סמוך עם סופלקי ואוזו למכביר, בימים אלה עומדת סגורה, וצפויה להיפתח בקרוב כמשכן המארח אירועים פרטיים. הישארו מעודכנים.
אוזריה – כל הפרטים

כנאפה אוזריה (צילום: מור חזן)
כנאפה אוזריה (צילום: מור חזן)

ברחוב

ברחוב הוא בר חדש בשוק לוינסקי שנפתח במאי האחרון על ידי קרין מויאל ושיר שני. השניים ממשיכים להחיות את הסצנה השוקקת בשוק התוסס ופתחו חמארה נהדרת שמגישה החל משעות הצהריים דרינקים מהנים במחירים נגישים מאוד לצד מזאטים שווים. כי זה אף פעם לא מוקדם להתחיל לשתות.
לוינסקי 33, ראשון-חמישי החל מ-12:00 ועד חצות, שישי 12:00 עד כניסת השבת. שבת סגור. 03-6075585  

פותחים שולחן ברחוב (צילום: גאיה אילן)
פותחים שולחן ברחוב (צילום: גאיה אילן)

     

גורמה סבזי

מסעדה פרסית נהדרת שחרטה על דגלה את המטבח הפרסי במלוא הדרו. במקום תפריט יומי משתנה שכולל תבשילים פרסיים כמו חורשט אלו עם משמשים, רכז רימונים והמון ירק, תבשיל בשר טלה עם קטניות, חומוס, לימון פרסי ועגבניות שלמות וגם מבחר של תבשילים צמחוניים.
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00-17:20 ; ו' 10:00-15:30. לוינסקי 47, תל אביב. 050-9954495

ג'ונז

ג'ונז הוא הילד הרע והשובב של מסעדת מלגו ומלבר במרכז העיר ובראשו עומד שף מוטי טיטמן. הג'ונז נפתח בימי הקורונה, והוא מציע לקהל פיצות נהדרות מבצק דק-דק עם רוטב פיקנטי משגע, מיני נשנושים מהנים ומשקאות כמובן. שלא לדבר על האווירה הסקסית והאפלולית משהו, אהבנו מאוד. 
זבולון 13. 03-552-8904

להתמלא בתחושה שהכל יהיה בסדר. הפיצות של ג'ונז (צילום: בר כהן)
להתמלא בתחושה שהכל יהיה בסדר. הפיצות של ג'ונז (צילום: בר כהן)

גרגר הזהב

חומוסיה שהפכה לחדר האוכל הקיבוצי של תושבי לוינסקי בואכה פלורנטין. מלבד חומוס, משאוושה ומחלוטה, יציעו לכם פה ספיחה (תבשיל עגבניות וחצילים), מג'דרה וכרובית מטוגנת ומנות יום מתחלפות. אפשר לנסות את כל המנות בגרסה מוקטנת.
גרגר הזהב – כל הפרטים

גרגר הזהב (צילום: אנטולי מיכאלו)
גרגר הזהב (צילום: אנטולי מיכאלו)

דלידה ודלידה בר 

דלידה מכנה את עצמה חמארה אירופית. סוג של אוקסימורון, אבל זה בדיוק מה שהיא. מסעדת שף עם תפריט עונתי ומוקפד של דן זוארץ באווירה לבנטינית שמחה ובלתי פורמלית. אם אתם פחות בעניין של ארוחה, מעבר לכביש פועלת אחותה הקטנה – דלידה בר עם תפריט יינות וקוקטיילים לצד תפריט עם מנות קטנות המותאמות לבילוי אלכוהולי.
דלידה – כל הפרטים
להזמנת שולחן בדלידה

 

דלידה בר (צילום: בן יוסטר)
דלידה בר (צילום: בן יוסטר)

ויקטור

ויקטור היא חמארה יוונית חדשה בשוק לוינסקי שהתמקמה איפה שהייתה החנות של ויקטור – מוכר הדגים האגדי. בוויקטור שומרים על מסורת הדייג ומגישים מנות דגים רעננות (סביצ'ה, טרטר, ודגים בתנור), סלטים בסגנון יווני אותנטי ואוזו למצב רוח, כמובן.
לוינסקי 36, 03-682-5064

הדגים נאים. ויקטור בלוינסקי. צילום: טיים אאוט
הדגים נאים. ויקטור בלוינסקי. צילום: טיים אאוט

חומוס יוסף

חומוס יוסף הוא ייבוא ישיר מהגליל שהתמקם היכן ששכן בעבר חומוס מבסוטה. ובכן, כנראה שייעודו של הלוקיישן הזה הוא להגיש לנו חומוס, ואנחנו לא מתווכחים עם חומוס. בחומוס יוסף מציעים פיתות חמות וריחניות לניגוב מסבחה, וגם שקשוקה מופלאה ומתובלת היטב או פלאפל בפיתה לדרך.
לוינסקי 39, 03-685-2513

חומוס יוסף. מאינסטגרם
חומוס יוסף. מאינסטגרם

טוני ואסתר

בית קפה ובר החולש על סמטה שלמה (גם אם "מבסוטה" מצליחה להידחס כאן גם כן) ובה ריכוז ההיפסטרים הגדול ביותר על כדור הארץ. ארוחות בוקר של בורקיטו ענקי או כריך עוף ואבוקדו, ולצהריים קציצה מפורקת על פירה וסלט. אירועי מכירת בגדים יד שנייה, תקלוטים ושיחות ביקורתיות על אמנות הם חלק מהנוף.
שעות פתיחה: א'-ה' 8:30-00:00 ; ו' 8:30-18:00;  שבת 9:00-00:00,
לוינסקי 39 (פינת סמטת השוק), תל אביב. 03-5281843

טוני ואסתר (מתוך פייסבוק)
טוני ואסתר (מתוך פייסבוק)

לוינסקי 53

לפני כחודש וחצי שעה אבי להפצרותיה של אשתו דלית והם פתחו מקום שמגיש את הקובות הנפלאות שהוא מכין כבר 20 שנה לאחרים. החלוקה היא פשוטה – אבי במטבח, דלית בפרונט והסועדים חוגגים. אהבנו את הקובה חמוסטה, קובה סלק, קובה במיה והסמבוסק חומוס, אבל את הקובה הגדולה (קובה חמו) אהבנו במיוחד. בימי שישי יש מבחר גדול של קובות גם לצמחונים.
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-17:00 ; ו' 8:00-15:00,
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-17:00 ; ו' 8:00-15:00

לוינסקי 53
לוינסקי 53

סאלוף ובניו

האח ההיפסטר מלוינסקי לבר הסאלוף האסלי של שוק התקווה. תמצאו פה את פיתת הסאלוף הרכה שסופחת טעמים, ג'חנון שמנוני, מלאווח מתפצפץ, מרקים אסליים וגם מזטים, שחלקם לא לגמרי מקפידים על המוצא, לצד אלכוהול.
סאלוף ובניו – הפרטים

הסאלוף ובניו, הרגת אותנו (צילום: אלעד ברעמי)
הסאלוף ובניו, הרגת אותנו (צילום: אלעד ברעמי)

סלימי

המטבח הפרסי, על תבשיליו ותבליניו, מורגש מאד בשוק לוינסקי. אנחנו מחבבים את סלימי של האחים רמי וקובי סלימי שמתפעלים מסעדת פועלים אמתית לפי כל כללי הטקס. אנחנו אוהבים פה את הגונדי הענק והאוורירי, את הקבב ואיך לא את החורשט סבזי הנצחי. גם כאן בימי שישי תוכלו לקחת אוכל מוכן הביתה.
סלימי – כל הפרטים

פיצה לילה ומאפיה 

אם תעברו ליד לילה בבוקר תתקלו בלחמניות בריוש, מאפים מדופדפים וכריכים חלומיים (פנצטנה שינקן – את הכל בשבילנו). אם תגיעו בשעות אחר הצהריים עד הערב, ריח האפייה עדיין יורגש היטב במקום שכן הפיצות המופלאות והפופלריות יצאו בדיוק טריות וחמות מהתנור. מדובר בפיצות בגודל אחיד ומספק, שוליים חרוכים ושמנמנים, ותוספות מקוריות ומסקרנות (ריבת בצל וגבינת סנט מור, שלום לך!).
פיצה לילה – כל הפרטים

פיצה לילה (צילום: אנטולי מיכאלו)
פיצה לילה (צילום: אנטולי מיכאלו)

קאימאק

מסעדה אהובה במיוחד על תושבי השכונה (אבל לא רק). במראה מרושל, שמזכיר את הודו, מכינים פה אוכל צמחוני וטבעוני, למשל מרק שעועית, מגש טאלי או עלי גפן בתנור. לפעמים נערכים פה אירועים קהילתיים סוערים והופעות סוחפות.
קאימק – כל הפרטים

קפה קאימק (צילום: דניה ויינר)
קפה קאימק (צילום: דניה ויינר)

שמשירי

מסעדה משפחתית שנמצאת בשוק כבר כמעט 20 שנה. אבי הבן מנהל את המסעדה, אמו מולוק מבשלת. כל ארוחה מתחילה במנת פתיחה שכוללת צלוחיות של סלט ירקות, פטרוזיליה ושום שנקרא "שבע השנים" ונרקח לפי מתכון משפחתי. מעולה בשמשירי: הקבב, החורשט בנדג'ון חצילים והגונדי נחודי – כופתאות חומוס קלוי במרק עוף זך. בימי שישי ניתן לקחת הביתה.
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-18:00 ; ו' 9:00-16:00, 
נחלת בנימין 99, תל אביב. 03-6821018

OPA

כבר שנים ספורות שהשפית שיראל ברגר מייצרת באופא מנות אייקוניות מבוססות חומרים מן הצומח בלבד (ולא, היא לא מוכנה שנקרא למקום מסעדה טבעונית). המסעדה מציעה תפריט משתנה בן 8 מנות שבהן ברגר ממציאה מחדש את הירקות והפירות.
אופא – כל הפרטים
להזמנת שולחן באופא

opa, שיראל ברגר (צילום: נמרוד סונדרס)
opa, שיראל ברגר (צילום: נמרוד סונדרס)

קפה ומה שליד

Agua Tierra

משתלת בוטיק שנפתחה לפני כחצי שנה ומתמחה בצמחים מיוחדים שמתאימים לנוף האורבני כמו קקטוסים, סוקולנטים וטרריום (צמחים טרופיים במכלי זכוכית). במקום כמה שולחנות ואתם מוזמנים להגיע לקפה ועוגיות, גם אם אתם לא ממש בקטע של נוי, אלא מחפשים ספוט ירוק ורגוע להעביר בו את הזמן.
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-21:00 ; ו' 7:30-17:00, 
נחלת בנימין 74, תל אביב. 050-4959630

אגווה טיארה (צילום: עידן כהן)
אגווה טיארה (צילום: עידן כהן)

קפה לוינסקי 41

כוך שבו ניצבת מכונת קפה וסביבה מדפים עמוסים בחליטות צמחים ופירות שונים ומשונים. מהחליטות מכינים גזוז בהתאמה אישית ובמראה שחובה להעלות לאינסטוש. הסוסיתא שחונה בחזית המקום היא חלק מהקומפלקס, ובבגאז' שלה תתיישבו עם הכריך והקפה.
שעות פתיחה: א'-ה' 6:30-19:00 ;  ו' 6:30-17:00, 
לוינסקי 41, תל אביב. 053-4444557

גזוז של קפה לוינסקי (צילום: רן בירן)
גזוז של קפה לוינסקי (צילום: רן בירן)

קפליקס

סניף ניו יורקי במיוחד של זוג מומחי הקפה פיליפ ויעל שפר. אתם יכולים לטעום פה קפה מזנים ייחודיים ששפר משיג מרחבי העולם, קולה ועושה בלנדינג ועל הדרך גם לרכוש פולים הביתה. יצירת אמנות.
שעות פתיחה: א'-ה' 7:30-19:00 ; ו' 7:30-14:00, 
מרחביה 6 (פינת סמטת השוק) תל אביב. 03-6097320

לאכול בעמידה

בורקס פנסו

בורקס טורקי שפתח ב-1965 ישעיהו פנסו, עולה מטורקיה בשנות ה-30 של המאה הקודמת. במקום בורקסים גדולים וקטנים של תרד, גבינה, תפוח אדמה, פטריות וחצילים וגם גרסה חדשנית של בורקס פיצה. במקום אפשר גם לקנות בצק לקחת הביתה, בורקסים קפואים, סוטלאץ' מעולה, מלבי ומיץ גזר.
שעות פתיחה: א'-ה' 7:30-18:00 ; ו' 7:30-16:00, 
לוינסקי 43, תל אביב. 054-5866366

הבורקס של אמא

אין לנו עניין להכריע מי הבורקס הכי טוב בלוינסקי, רק נספר לכם שהבורקס של אמא, המוכר גם כבורקס לוינסקי, הוא עסק משפחתי שפועל בשוק כ-20 שנה. גם כאן הבורקסים עשויים בעבודת יד ומתפצפצים בפה עם כל ביס. לצד הבורקס בטעמים מסורתיים של גבינה, תרד וגבינה ותפוחי אדמה כדאי לכם להרטיב את הגרון עם כוס איירן חמצמץ.
שעות פתיחה: א'- ה' 7:00-18:00 ; ו' 6:30-16:00, 
לוינסקי 46, תל אביב. 050-4622276

פאט דוג

בדוכן הפינתי של אלעד אמיר מגישים את אחת הנקניקיות הטובות בעיר. את מתכוני הנקניקיות רקח אמיר אחרי שזלל לא מעט נקניקיות ברחבי אירופה. לבחירה נקניקיית בקר, עוף, חזיר או טבעונית בלחמנייה רכה ומפנקת עם המון אפשרויות לשדרוג, כמו גבינת גאודה, צ'ילי שעועית וגרסת קארי וורסט ברלינאית.
שעות פתיחה: שבת-ד' 19:00-02:00 ; ה' 19:00-04:00 ; ו' 22:00-05:00,
החלוצים 1, תל אביב. 077-2145250

צ'נטרו

סנדוויצ'ית בוטיק חדשה של אלון ליסי שעבד במטבחים של כתית, לומינה, מלגו ומלבר ומחניודה. ליסי מכין ממרחים טריים במקום ומגיש אותם בלחם ופוקאצ'ות שאופה לו ערן שרויטמן. לנו קרצו כריך הפאבארוטי עם ברזאולה, פיקורינו, קרם כמהין, ממרח ארטישוק, פסטו, עגבניה, רוקט וכריך דון קורליאונה עם אונטריב, איולי רוזמרין, פסטו וירקות. בערבים המקום מתפקד כבר יין קטן ומגיש פלטות נקניקים וגבינות.
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00-23:00 ; ו' 9:00-16:30, 
לוינסקי 30, תל אביב. 050-9774412

צ'נטרו (צילום: נדב גורן)
צ'נטרו (צילום: נדב גורן)

שווארמה פלאפל אלי

הפיתות טריות ועשויות בעבודת יד, השווארמה עגל מעולה, בעצם גם הפרגיות, הסלטים עשויים מחומרי גלם טריים והפלאפל מצוין. בקיצור, כל מה שצריך למלא בטן רעבה לפני שממשיכים לכתת רגליים בשוק.
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-18:00 ; ו' 10:00-16:00, 
לוינסקי 38, תל אביב. 03-6834555

להרים כוסית

בירבזאר

חמארת הבירות המקומיות שהגיעה לכאן לפני כמעט 3 שנים משוק הכרמל ופתחה בר מזרח תיכוני מרווח על חורבות הברמצווה. הקונספט זהה לבירבזאר בשוק: 100 סוגים של בירות בוטיק ישראליות בבקבוקים ועוד כמה מהחבית. בשבילנו חתול שמן בבקשה.
ביר בזאר לוינסקי – כל הפרטים

ביר בזאר לוינסקי (צילום: אפיק גבאי)
ביר בזאר לוינסקי (צילום: אפיק גבאי)

מתי המקלל

דמותו המיתולוגית של מתי שנפטר הפכה את החמארה המיתולוגית שפתוחה מ-1973 למוקד עלייה לרגל. הבן והנכד ממשיכים להפעיל את המקום עם אותה מזיגה מצוינת של בירה מהחבית ואותן מנות צנועות ונהדרות.
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-23:00 ; ו' 7:00-18:00, 
מטלון 41, תל אביב. 050-5550899

פימפינלה

זה הרגע לגלות שפימפינלה היא אניס בלטינית ומקור שמו של המקום בבקבוקי משקאות האניס שגודשים את קירותיו הגבוהים. לצד העראק והאוזו תזמינו לעצמכם דגים מטוגנים או קלמרי.
שעות פתיחה: א'-ד' 17:00-01:00 ; ה' 12:00-01:00 ; ו' 11:00-01:00 ; שבת 18:00-01:00, 
נחלת בנימין 115, תל אביב. 054-7094407
פימפינלה – כל הפרטים

פימפינלה (צילום: אנטולי מיכאלו)
פימפינלה (צילום: אנטולי מיכאלו)

קליפורניה

הבר ההיפסטרי והכבר לא כזה חדש מרגיש כאילו היה שם תמיד. המוזיקה מרימה והעיצוב חסר מניירות וניסיון לרצות, תפריט האלכוהול עשיר ולצדו תפריט נשנושים עם מנות בול ליד. בקיצור, זה המקום לדרינק הלילי מבלי לצאת מהשכונה.
שעות פתיחה: שבת-ה' 18:00-05:00 ; ו' 9:00-13:00 / 21:00-05:00,
סמטת השוק 3, תל אביב

מעדניות 

החלבן

כשיצחק מוצרי עלה ארצה מסוריה ב-48' הוא החל לעבוד בטרה ואחרי שרכש מספיק ניסיון פתח מחלבה לייצור גבינות. בנו, אהרון מוצרי, ממשיך לייצר את הגבינות ומוכר אותן לצד גבינות רבות אחרות, סלטים ודגים מעושנים בחנות שמנוהלת על ידי ארבע בנותיו.
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-19:00, 
לוינסקי 48, תל אביב. 03-6889002

חבשוש

אורי חבשוש הוא דור שלישי לרוקחי התבלינים. סבו אליעזר, בן למשפחת סוחרים שעלתה מתימן, פתח את החנות ב-1931 ומאז הם שם. הסודות של משפחת חבשוש ישפרו לכם ביצועים במטבח ובמיטה: זרעי מרווה, תערובת דואה, מחיות טבעיות מתוצרת בית, מלח שחור ועדשים מרות, ויש פה גם צורכי כישוף לכל צרה.
שעות פתיחה: א'-ו' 7:30-13:00, 
החלוצים 18, תל אביב. 03-6822570

אורי חבשוש בחנות התבלינים (צילום: שלומי יוסף)
אורי חבשוש בחנות התבלינים (צילום: שלומי יוסף)

חיים רפאל

מעדנייה ותיקה שעיקר המוצרים בה על טוהרת המטבח הבלקני: גבינות, עלי גפן, זיתים מיוון וליקרים שונים, וכן דגים מלוחים, חמוצים מכל הסוגים, לחמים ורטבים. מיום רביעי מתנקזים לכאן בישולים בלקניים כמו קציצות כרשה או תרד ומאפי גבינה – וגם תור ארוך שמתעקל מעבר לפינת הרחוב.
שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-18:00 ; ו' 7:00-16:00, 
לוינסקי 36, תל אביב. 03-6826147

חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)
חיים רפאל (צילום: נמרוד סונדרס)

טעם לחיים

מעדנייה טבעונית ובה שירות לבבי וידעני וליין גבינות בוטיק טבעוניות עצמאי המיוצר במקום בתהליכים טבעיים ואטיים: יוגורט קוקוס פרוביוטי שנמכר בצנצנות זכוכית, ממרח גבינה של גרעיני דלעת שהותססו עם פרוביוטיקה ונטחנו עם ארטישוק, גבינת פטה קשה עשויה חלב סויה אורגני ומיושנת במשך חודש וחצי במליחות בינונית ועוד.
שעות פתיחה: א'-ה' 7:00-19:00 ; ו' 7:00-17:00, 
מרחביה 13, תל אביב. 052-4590178 

טעם לחיים לוינסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)
טעם לחיים לוינסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)

לופו

במעדניית הדגים הוותיקה בסמטת מרחביה תעמדו ארוכות בתור, אלא אם תבחרו לשבת על כיסאות ישנים לצד חרדים קשישים והיפסטרים חובבי מאכלי וינטג'. בשני המקרים תוכלו לקנות כאן דגים מדהימים כמו הרינג, מקרל או לקרדה וכבונוס, גם את אחת האיקרות הטובות בעיר.
שעות פתיחה: ב'-ד' 7:00-16:30 ; ה' 7:00-18:00 ; ו' 7:00-15:00, 
מרחביה 6, תל אביב. 03-6830638

מנו וינו

זה בדיוק הספוט להצטייד בו בבקבוק יין קטן או גדול (תלוי בכם) ובכוסות יין ולהמשיך במדרחוב במלאכת ליקוט המזון. אם אתם מעדיפים לקנות הביתה, תקבלו אצל מנו את ההמלצה המקצועית ליין שמתאים לכם. שליש מהיינות בחנות מתוצרת מקומית, לרבות יקבים קטנים שמייצרים יין טבעי, אך בנוסף יש מבחר יינות גדול מגיאורגיה, הבלקן, צרפת, אוסטרליה, ארצות הברית ועוד.
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00-23:00 ; ו' 9:00-16:30 ; שבת 18:00-22:00, לוינסקי 32, תל אביב. 054-8007423

מנו וינו (צילום: יולי גורודינסקי)
מנו וינו (צילום: יולי גורודינסקי)

מעדניית יום טוב

במעדניית יום טוב הוותיקה הפועלת ברחוב לוינסקי מאז 1947 תתקלו במבחר גבינות, נקניקים, חמוצים ומאכלים בלקניים, שאת כולם תוכלו לקבל גם בכריכים. בחנות הסמוכה המתמחה במוצרי דגים וביצי דגים יש מציאות כמו ביצי טונה מיובשות בשעווה וקוויאר שחור.
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00-19:00 ; ו' 7:00-15:30, 
לוינסקי 43, תל אביב. 03-6813730

מעדניית יום טוב (צילום: רוני חבר)
מעדניית יום טוב (צילום: רוני חבר)

מרכז הפסטרמה

עופר קרוגמן, נצר למשפחה שהביאה לנו את נקניקי אס המיתולוגיים, מאכיל באהבה כבר כמעט 20 שנה את סוחרי השוק ואת כל מי שמתגעגע לטעם של הנקניקים של פעם, שאותו מנסה קרוגמן לשמר. רוב הנקניקים במקום מגיעים בנתחים שלמים וללא גלוטן ממפעל בוטיק שמייצר אותם עבורו. קרוגמן מכין גם עוף בגריל שמריחים עד קצה הרחוב וסלטים ביתיים ועונתיים. אפשר לאכול במקום בצלחת או בתוך כריך, ואפשר לקחת הביתה.
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-17:00 ; ו' 8:00-15:00, 
מרחביה 7, תל אביב. 03-6827474

סוויט בוקס

הקונדיטוריה האמריקאית הזאת מעוצבת כולה כקופסת הפתעה בצבע תכלת מרגיע, ומציעה שתביאו לחבריכם עוגות מתנה באריזה מדהימה: פאדג', בראוניז, דונאטס, עוגיות, בייבי קאפקייקס ושאר מתוקים מארץ האמריקן פאי.
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00-00:00 ; ו' 8:00-16:00, 
החלוצים 6, תל אביב. 03-6196030

סינמון רול בסוויט בוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)
סינמון רול בסוויט בוקס (צילום: אנטולי מיכאלו)

תבלינסקי

בית של תבלינים טהורים ללא תוספים שנטחנים במקום בכל יום, צמחי מרפא אורגניים, פירות יבשים טבעיים ללא תוספת סוכר ועוד מוצרים אורגניים שישדרגו לכם את הבישול.
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-18:00 ; ו' 8:30-16:00, 
לוינסקי 57, תל אביב. 03-6721818

Dragon

סניף קטן וממוקד של חנות הדגל מאזור התחנה המרכזית הישנה בתל אביב. אם אתם מחובבי הבישול האסייתי זה המקום בשבילכם. כאן תוכלו למצוא רטבים מיוחדים, אטריות ואורז בכל הצורות והסוגים ועוד שלל חומרי גלם מעניינים שלא ניתן למצוא במרכול השכונתי.
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-19:00 ; ו' 9:00-16:00, 
לוינסקי 48, תל אביב. 03-6836131