אין כמו פיצה בלילות: פיצרייה חדשה הולכת להפוך לדבר הלוהט בעיר

שף יוצא מפעלות איל שני ומנהל מטוני וספה יפתחו בשבוע הבא את פיצה לילה. טעמנו ואנחנו מהמרים שזו הולכת להיות הפיצרייה המועדפת עליכם

את לי לילה, פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
את לי לילה, פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
31 בינואר 2018

אתם בטח מריחים שפיצות הן התופעה הכי לוהטת של הימים האחרונים, כשהריח הממסטל הזה שטומן באדיו תועפות אוממי מרוטב עגבניות וגבינת קשה מבעבעת מתפתל בכל רחבי העיר. כבר דיווחנו על פיצריה ארציאלי שבינתיים זכתה לביקורות מהללות, על הטרטוריה שאמורה להיפתח בימים הקרובים בכיכר דיזנגוף, ועל פיצה הזקנה בשוק הפשפשים ביפו, ועכשיו נעדכן שללא ספק הדבר הבא היא פיצרייה לילה.

חיית לילה, פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
חיית לילה, פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו

מטוני ושני יוצא לילה

מדובר במסעדה-דוכן פיצות הממוקמת צמוד לשוק לוינסקי, של השותפים ארד אפפל שהיה מנהל בטוני ווספה, ושל רן בלפר המוכשר שעבד במטבחים של מפעלות של השף איל שני: רומאנו ופורט סעיד. בלילה תמצאו פיצות בגודל אחיד, גודל שנקרא פה פיצה אישית אבל יכול להתאים בהחלט לזוג בתנאי שאתם לא מתבגרים (קוטר 33 ס"מ), הבצק בעובי בינוני, עם שוליים מעט שמנמנים יחסית מבוסס על ביגה (המחמצת האיטלקית) אם כי לא מוגדר כבצק מחמצת, למרות שמדובר בתהליך איטי שעיקרו כמות מועטת מאוד של שמרים ושבעים ושתיים שעות התפחה של קמח מגרמניה בתוספת טיפה של שמן זית. הפיצות נאפות בהתחלה על רשת ואז משלימות אפיה ישירות על אבני התנור.

נשמע כמו רעיון טוב: גלידה אלכוהולית שאפשר להזמין עד הבית 

עוד בצק שאנחנו אוהבים: הקרואסונים הטובים בתל אביב 

אפשר גם טבעונית

הרטבים והתוספות על גבי הפיצות נערמים בחלקם לפני האפייה ובחלקם אחריה. כך למשל תמצאו פיצה של בשר בכבישה בייתית במקום, ועלי רוקט ופרמז'ן, או פיצה של ארטישוק, קייל, בצל ירוק ופטה. (40-70 ש"ח לכל סוגי הפיצה). אנחנו טעמנו פיצה עם פסטו, עגבניות שרי צלויות ומוצרלה עם בזיקת פרמז'ן מלמעלה בתום האפייה והיא הייתה תאווה לחיך, נפלאה ובטעמים עמוקים במיוחד, באופן לא מוכר במחוזותינו. הפיצה ביאנקה עם פטריות וזוקיני הייתה גם היא מצוינת. הפיצות מוגשות עם פנכה קטנה של כעין סלסה ורדה מרוכזת שמכינים במקום.

בול כזאת, פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו
בול כזאת, פיצה לילה. צילום: אנטולי מיכאלו


הקו המנחה את השותפים הוא שימוש רק בחומרי גלם טריים ועונתיים ולכן התפריט יכלול כשש עד שמונה פיצות קבועות ועוד מספר פיצות משתנות. הגבינות של משק עברי כוללות מוצרלה טרייה וכן אופציה להזמין את הפיצה בגרסה טבעונית עם גבינת קשיו, כי בכל זאת מדובר באחת השכונות הטבעוניות ביותר בעולם. עוד יציעו פה רק שני סוגי סלט: קיסר או סלט מעולה של סלק וארוגולה עם אגוזי לוז קלויים וגבינה. יינות שנבחרו בקפדנות של מבינים, ובירות בבקבוקים ישלימו בשלב הראשון את האפשרויות לארוחה. אנחנו מהמרים שמרגע הפתיחה הרשמי בעוד קצת יותר משבוע, אתם הולכים לצלול פה לתוך הפיצות ולהתמכר.    

LILA PIZZA  מרחביה 4, תל אביב, שני-חמישי 01:00-16:00 שישי 18:00-12:00 שבת 01:00-12:00.