לקום לתוך חלום: פנקייק שוקולד לבן ועוד שני מתכוני חביתיות מושלמים

ארוחת בוקר מענגת לשבת גשומה, פינוק של אחר הצהריים או מאנץ' ליילי זריז: אין שעה שאינה מתאימה לפנקייק רך ואוורירי. כך תכינו אותם בבית

פנקייק בנדיקט. צילום: שרית גופן
פנקייק בנדיקט. צילום: שרית גופן

אין הרבה דברים מענגים יותר מתהתעורר לערימה חמה ורכה של פנקייקים. רשת בנדיקט המגישה ארוחות בוקר מסביב לשעון נותנת את מתכון הפנקייק הקאלסי ועוד שתי וריאציות מפנקות במיוחד.

אורנה ואלה סוגרות: כך תכינו את לביבות הבטטה האגדיות שלהן 

פנקייק בנדיקט. צילום: שרית גופן
פנקייק בנדיקט. צילום: שרית גופן

פנקייק אמריקאי קלאסי

החומרים לכ- 30 פנקייקים קטנים:

2.5 כוסות+3 כפות (400 גרם) קמח

1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

1 כפית (10 גרם) אבקת אפייה

1/2 כפית (5 גרם) סודה לשתייה

½ כפית מלח

5-4 ביצים גודל M

1 כוס (240 מ"ל) רוויון (אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול 15% שומן או שמנת מתוקה)

1 כוס (240 מ"ל) חלב

50 גרם חמאה מומסת 

להגשה: סירופ מייפל ואבקת סוכר

אופן הכנה:

מחממים מחבת נון סטיק מעל להבה בינונית.

מכניסים לקערה את כל המצרכים היבשים (קמח, אבקת סוכר, סודה לשתייה, אבקת סוכר) ומערבבים. מוסיפים את המצרכים הרטובים (ביצים, רוויון/שמנת, חלב, חמאה מומסת). טורפים 15 שניות עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהפנקייקים יצאו עדינים. אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב.

משמנים את המחבת במעט שמן או חמאה מומסת ויוצקים פנימה חצי מצקת מהבלילה, בצד אחד. יוצקים עוד 2-3 פנקייקים כאלו ברחבי המחבת. מטגנים על צד אחד בערך 2 דקות – עד שרואים בועות שעולות לפני השטח ופני החלק התחתון הזהיבו. הופכים בזהירות ומבשלים על הצד השני דקה נוספת – עד להזהבה.

מוציאים לצלחת (עליה עורמים את הפנקייקים המוכנים) וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

מגישים עם סירופ מייפל ואבקת סוכר.

פנקייק בננות בנדיקט. צילום דריה רידנר
פנקייק בננות בנדיקט. צילום דריה רידנר

פנקייק עם בננות מקורמלות וקרם מסקרפונה

החומרים ל-4 מנות:

לפנקייק:

4 ביצים

500 מ"ל רוויון

250 מ"ל חלב

330 גרם קמח

125 גרם אבקת סוכר

15 גרם אבקת אפייה

12.5 גרם סודה לשתייה

2.5 גרם מלח

60 גרם חמאה מומסת

לבננות המקורמלות:

6 בננות פרוסות

50 גרם חמאה

2 כפות סוכר חום

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כפות רום כהה

לקרם המסקרפונה:

150 גרם גבינת מסקרפונה

30 מ"ל שמנת מתוקה

15 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

קרם המסקרפונה: טורפים את כל המרכיבים יחד.

הבננות: מחממים חמאה במחבת ומשחימים בה את הבננות קלות. מוסיפים סוכר חום, עד שהוא נמס. מוסיפים מיץ תפוזים ורום, ומצמצמים עד לקבלת רוטב.

הפנקייק: מנפים את כל המרכיבים היבשים יחד בקערה, ויוצרים גומה. מערבבים בקערה נפרדת את הביצים, החלב והרוויון. שופכים את תערובת הנוזלים למרכז גומת החומרים היבשים, וטורפים מהחוץ כלפי פנים. מוסיפים את החמאה המומסת, כש-3/4 מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים. מערבבים רק עד התמזגות החמאה בבלילה. אין לערבב יותר מדי. מצננים.
משמנים קלות מחבת. מערבבים את הבלילה ויוצקים על המחבת בכל פעם כ-50 מ"ל. עם היווצרות בועות על החלק העליון, הופכים את הפנקייק לחצי דקה נוספת. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה כמספר הפנקייקים המבוקשים.

מרכיבים את המנה: מניחים מספר פנקייקים אחד על השני בצלחת. שמים על כל ערימה מספר פרוסות בננה, ויוצקים מעל מעט מהרוטב. מניחים כף קרם מסקרפונה מעל כל פנקייק, מגישים מיד.

פנקייק שוקולד לבן, בנדיקט. צילום: דריה רידנר
פנקייק שוקולד לבן, בנדיקט. צילום: דריה רידנר

פנקייק שוקולד לבן ואספרסו

החומרים ל-4 מנות: 

4 ביצים

חצי ליטר רוויון

250 מ"ל חלב

325 גרם קמח

125 גרם אבקת סוכר

15 גרם אבקת אפייה

12 גרם סודה לשתייה

2.5 גרם מלח

60 גרם חמאה מומסת (המשקל טרם ההמסה)

כפית גרידת תפוז

45 יח' מטבעות שוקולד לבן

3 מנות אספרסו

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

מנפים לקערה את כל המרכיבים היבשים ויוצרים גומה. מערבבים בנפרד את המרכיבים הרטובים: ביצה, רוויון וחלב ושופכים אל תוך הגומה. טורפים מבחוץ כלפי פנים. כאשר שלושת רבעי מהמרכבים היבשים התמזגו עם הנוזל מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להתמזגות מלאה (חשוב להקפיד לא לערבב יותר מדי).

מקררים את הבלילה.

משמנים רינג ומניחים אותו על על מחבת לוהטת או פלנצ'ה. יוצקים מהתערובת לתוך הרינג, וכאשר היא מתייצבת ונוצרות בועות על חלקה העליון מסירים את הרינג. מניחים על כל יחידה כחמישה מטבעות שוקולד וממשיכים לטגן למשך 3-4 דקות. 

הגשה:

מסדרים בערימה 3 פנקייקים, מוזגים אספרסו חם ובוזקים אבקת סוכר.