הדרום החם: מאפייה חדשה ללא גלוטן לרביבה וסיליה

בדיוק שבוע אחרי שדיווחנו לכם על פתיחת בייקרי בנווה אביבים, תושבי דרום העיר זוכים לצ'ופר שווה לא פחות: סניף של רביבה וסיליה – ללא גלוטן הפעם - נפתח במתחם הזרם  

רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו
רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו
14 בפברואר 2019

 חדשות טובות במיוחד למי שנמנע מגלוטן. כבר לא צריך להסתפק במאפים בינוניים, מותג הקונדיטוריה הנחשק רביבה וסיליה יעשה לכם טעים. המקום החדש כולל שתי קונדיטוריות נפרדות, רגילה וללא גלוטן, ומעדניית מוצרים ללא גלוטן שנמצאת בתוך חלל האפייה. פרעצלים, לחמים ולחמניות מתערובת קמחים מיובאת של "קמח הארץ" יוצאים מהתנור היישר אל המדפים או למטבח, שם הם הופכים לכריכים. גרנולה מתוצרת בית למבוגרים ולילדים, עוגיות, עוגות בחושות ומאפינס יצטרפו למתוקים נטולי גלוטן – מקרונים, שוקולד, פופקורן מקורמל, מרשמלו ומרמלדות. את מעטפת המעדנייה משלימים צנצנות זיתים מתוצרת בית, רטבים, שמן זית, ריבות, פסטה, קפה וספרי בישול של רביבה וסיליה. לטובת בעלי אלרגיה מסכנת חיים, חשוב לציין כי סביבת האפייה במאפייה נטולת הגלוטן אינה סטרילית. עם זאת, אין מעבר בין החללים וההפרדה נשמרת בהקפדה מירבית.

המרנגים כבר מוכנים. קרדיט שי מונטג
המרנגים כבר מוכנים. קרדיט שי מונטג

המאפייה ממוקמת באזור התעשייה שבין הבארבי לבלומפילד, מתחת לבית הספר "בישולים" וצמוד למתחם WeWork תוסס. "בחרנו במקום כי מפעל הייצור שלנו נמצא כאן. בנוסף, מבחינה קולינרית אין פה כלום. מה שכן יש אלו גלריות חדשות לאמנות כמו אלון שגב, וחנויות כמו מיסטרל ופיק אפ. לאט לאט זה הופך להיות מתחם מעניין", אומרת הקונדיטורית הראשית שרון ראב"ד. המאפייה פתוחה בימים חמישי ושישי בלבד, ובשאר הימים פועלת כמוקד לשליחויות מוצרים ללא גלוטן. "חבר'ה שמחפשים חנויות ללא גלוטן מרכזים את הקניות בסופי שבוע. הם תמיד אומרים שהדבר הכי חשוב אצל צליאקים זה עוד מקפיא בבית, ומורגלים בלהפשיר ולחמם. בימים ראשון עד רביעי נשלח ארגזים הביתה, ובחמישי ושישי נאפה לכבודם מוצרים טריים. לקראת פורים נכין אוזני המן ללא גלוטן פרג ושוקולד, ותוך שבוע שבועיים נתחיל לאפות חלות ללא גלוטן". שירות המשלוחים יחל לפעול בעוד כחודש, עם סיום העבודה על אתר שנמצא כרגע בבנייה.

רשת רביבה וסיליה, שהוקמה לפני 30 שנה, החלה כבית קפה ברמת השרון. לפני שמונה שנים נפתח בקניון G  סניף נוסף שכולל בית קפה-מסעדה, מעדנייה ופיצריה. ברשת מייצרים מוצרים ללא גלוטן כבר יותר משנתיים, אך ההחלטה על הקמת מקום שמוקדש רק לכך התקבלה לפני מספר חודשים. רביבה אפל, שנפטרה בחודש אפריל שעבר, לא זכתה לראות את הפתיחה, אך מורשתה חיה וקיימת בכל קרואסון ומקרון.

רביבה וסיליה, הזרם 10 תל אביב, חמישי 9:00-18:00, שישי 9:00-14:00, חמישי 9:00-18:00, שישי 9:00-14:00