Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

איטס סימפל: מעדנייה־קפיטריה חדשה בהשראת אוטולנגי

יונתן קובארי ומיכל אפשטיין ("מאסטר שף") פתחו בחצר היפה של בית חנה את Eats - קפיטריה בסגנון המעדנייה הבריטית של אוטולנגי, שתנסה לשכנע את תושבי השכונה להיות איתם מסביב לשעון וגם לקחת אוכל הביתה

איטס. צילום: מתן כץ
איטס. צילום: מתן כץ
23 ביולי 2017

החצר היפה של בית חנה מארחת סוף סוף דיירת שעשויה לשמח את תושבי השכונה. Eats, מעדנייה וקפיטריה שהתמקמה במבנה מיועדת לתת מענה לקניית אוכל הביתה, לקפה או משקה בריאות בבוקר ולארוחות צהריים וערב קלות.

המיזם הוא פרי שיתוף פעולה של יונתן קובארי ומיכל אפשטיין. קובארי למד בשנקר קורס בעיצוב והפך לפני כעשור לבעל סטודיו למיתוג ובמקביל למד קולינריה וניהול מטבחים והיה לשותף בלאב איט. אפשטיין היתה כבר בגיל תשע אתלטית מצטיינת ודורגה שניה בטניס בארץ, ובגיל חמש עשרה עברה לכדורסל והפכה במהירות לקפטן נבחרת ישראל בקדטיות ואחר כך שחקנית נבחרת ישראל, ומשם נסעה לשחק בקולג'ים בארצות הברית. אפשטיין מודה שהיא מגיעה לכל מקום בשביל לנצח, אחרת היא מאבדת עניין. אלא שבגיל שלושים ואחת, בעקבות פציעה היא נזכרה שקריירה ספורטיבית היא קצרה ויש חיים אחריה. מכיוון שבקולג' גרה לבד, ולראשונה בחייה החלה לבשל על מנת לארח ונהנתה מאוד מהחוויה, החליטה להיכנס למטבח המקצועי שגם הוא לוקיישן רווי אדרנלין.

איטס. צילום: מתן כץ
איטס. צילום: מתן כץ

כך קרה שכשנסעה לאירלנד כדי לנקות את הראש, מצאה את עצמה מבשלת בחווה אורגנית, ליד העיר קורק. כיאה לטיפוס תחרותי היא גם הגיעה ל"מאסטר שף", והוגדרה שם כבשלנית של אוכל בריא, קטגוריה שצרמה לה מאוד. "אני מכינה אוכל טרי וססגוני, מחומרי גלם איכותיים, עם הרבה ירקות. רוב האוכל הזה לא יושב בבטן ומכביד, הוא מגוון, מפתיע ולא משעמם. כשאומרים אוכל בריא מתכוונים בדרך כלל לאוכל משעמם ולא כייפי, ומה שהכי חשוב לי באוכל זה שיהיה טעים".

איטס. צילום: מתן כץ
איטס. צילום: מתן כץ

הטעמים אקלקטיים

קובארי ואפשטיין בנו במרכז הכושר החדש שבבית חנה מעדנייה עם ויטרינה בסגנון מעדניית אוטולנגי הבריטית ( של יותם אוטולנגי). לאורך שעות היום תצוגת המנות בויטרינה משתנה, אבל המנות תמיד בהרכב שמתאים זה לזה. הלקוחות מוזמנים להיכנס ולבחור לעצמם מנות של סלטים, כמו סלט קיסר של קייל וכרוב אדום בפרמז'ן, או סלט אורז מלא, בטטה ודלעת ברוטב סויה, שום, קינמון ושמן שומשום, ולקבל את המנה בקופסה קרטון סגורה במדבקה ממותגת. מכאן הם יכולים לקחת סכו"ם מתכת ולהתיישב לאכול בחצר היפה של בית חנה, או לקחת את הקופסה הביתה ולאכול באותו רגע או אפילו למחרת. (44 ש״ח לקופסאות אחידות של 700 גרם סלט, 38 ש״ח לקופסת תבשיל). בין התבשילים תמצאו קארי מסמן ירקות עם חציל, תפוחי אדמה, פטריות, גזר ושאלוט בקארי של קוקוס, הל למון גראס, ג'ינג'ר וקינמון.

בבקרים מזמינים באיטס את תושבי השכונה להתניע את היום עםסקונס מלוח, עשבי תיבול וגבינות; מאפים טריים מפירות העונה ומבחר גאלטים: תפוחים, פירות יער, תותים, תפו"א בצל מקורמל וגבינה. היצע הכריכים הרחב כולל גם כריכים שתוכלו לארוז לילדים לבית הספר, וגם כאלו שתשמחו לנגוס בהם בעצמכם – למשלקורנביף עם קולסלאו, מיונז חזרת ומלפפון חמוץ בלחמניה מתוקה; איקרה, עגבניה ובצל ירוק על לחם לבן;מיט בולז ברוטב עגבניות ופרמז'ן בלחם פרנה, או טוסט פסטו פיסטוקים, גאודה, צ'דר ומוצרלה (כריכי ביס 12-14 ש״ח, כריכים גדולים 32-34 ש״ח).

יונתן קובארי ומיכל אפשטיין. צילום: מתן כץ
יונתן קובארי ומיכל אפשטיין. צילום: מתן כץ

בסופי שבוע יוגשו בחצר בראנצ'ים מושחתים במיוחד שיתאימו למי שעבד קשה כל השבוע ורוצה לפרוק רסן וקוקטיילים מרגיעים. בכל מקרה הצמד קובארי אפשרטיין ישמח אם תושבי השכונה יגיעו בכל בוקר לקפה (10 ש״ח להפוך, אין תוספת תשלום על חלב סויה) ומיץ תפוזים סחוט (12 ש״ח) והצטיידות ליום עבודה. מהשבוע המקום פועל אבל עדיין בהרצה, ולפיכך פתוח בשעות הבוקר בלבד.

EATS

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!