Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

איך להזמין יין בלי להישמע אידיוט?

האתגר: להזמין יין משובח במסעדה בלי לעשות פדיחות. האמצעי: מדריך ההדיוטות שלפניכם

יין (צילום: shutterstock)
יין (צילום: shutterstock)

יצאתם לדייט במסעדה נחשבת. עם תפריט האוכל, שאותו אתם פחות או יותר כבר יודעים לקרוא, מונח לכם באגביות על השולחן תפריט היין – רשימה ארוכה מלאה במושגים ותיאורים שאתם לא מכירים ובמספרים שאתם לא בטוחים שמתאימים כדי לייצג ערך של מיץ ענבים מותסס. מה עושים?

1.אם יש מלצר יין במסעדה – היעזרו בו. מלצר יין טוב יודע להנגיש את היין גם למי שלא בקי בניואנסים.

2.חשוב להיות ספציפיים: לא להגיד משהו כללי כמו "יין אדום יבש", שזה בערך כמו לומר "אוכל חם", וכן לתת דוגמאות ליינות מסוימים שנהניתם מהם בעבר.

3.לא להתבייש לתת טווח מחירים או לבקש יינות Value for money, אם לא באתם להתחרע כלכלית. כדאי להציץ בתפריט היין באינטרנט כדי לראות אם במסעדה יש יינות בטווח שאתם מחפשים.

4.כשהיין מגיע אל תסניפו את הפקק, אי אפשר ללמוד מזה הרבה.

5.כשנותנים לכם לטעום מהיין זה לא כדי שתבדקו אם הוא טעים, אלא כדי לוודא שהוא לא פגום.

H

6.אל תערסלו את הכוס יותר מדי. ערסול היין או נענוע היין בכוס בצורה סיבובית נועדו לאוורר קלות את היין ולעזור לארומות שלו להשתחרר, ואין צורך לנענע אותו יותר מכמה שניות. זה לא תינוק.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!