Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

הנורמלי החדש: "בראסרי 18" אמנם חדשה, אבל היא תרגיש לכם מוכרת

הפיין דיינינג מגיע לרמת אביב ג'. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)
הפיין דיינינג מגיע לרמת אביב ג'. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)

במפות לבנות, שירות אכפתי, תפריט מוקפד ואווירה נעימה: "בראסרי 18" החדשה עושה הכל כדי לשדר קצת נורמליות בתקופה הכי לא נורמלית - אבל מבלי לנענע יותר מדי את הסירה של רמת אביב ג'. וכן, יש קצת השראה מרותי ברודו, אבל אל תגידו שזה דבר רע

24 בדצמבר 2023

בזמן מלחמה, כשענף המסעדות כורע תחת נטל המציאות, כל מסעדה חדשה היא פרח בלב מדבר – במיוחד כשמדובר במקום שמתאמץ לשדר נורמליות במפות לבנות, שירות אכפתי, תפריט מוקפד ואווירה נעימה. ואז, בדיוק בין הסלט לפסטה, נשמעת אזעקה.

הצוות מוביל את האורחים לחדר מדרגות סמוך שמשרת סניף קופת חולים, והמראה של אימהות חרדות חובקות תינוקות בני יומם מכמיר לב. אחרי עשר דקות כולם מתפזרים והדיסוננס בין הנורמלי ללא נורמלי צף במלוא עוצמתו – עם יירוטים מעל לראש, למי יש ראש לאוכל (חוץ מאכילה רגשית).

לברוח עם הפיצה לממ"ד. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)
לברוח עם הפיצה לממ"ד. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)

בראסרי 18 נפתח לפני פחות מחודש ברמת אביב ג', מול גינה ירוקה ומרכז שוסטר. בעבר פעל כאן קפה פרש, ובעלי המקום החליט לפרוש מהרשת ולהקים מסעדה עצמאית. "הוא התגורר מספר שנים באיטליה והיה לו חזון להביא לכאן את הבראסרי של רותי ברודו בצורה שונה מעט, בדגש על המטבח האיטלקי ומבלי לאבד את הטאץ' הישראלי", אומר אוריה גרינס מנהל המסעדה, ומספר על מעבר הדרגתי בין שני העסקים.

"הלקוחות צריכים להסתגל לשינוי – שירות ברמה גבוהה יותר ומקום שהוא פיין דיינינג. לכן אנחנו מנסים להיענות לכל בקשה, למשל לקוח שמזמין קפה בספל זכוכית בשעה שהבאנו במיוחד סט פורצלן חדש. אבל אנחנו לא רוצים לאכזב ועל הדרך מספרים על הבראסרי החדש".

ירוק בעיניים. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)
ירוק בעיניים. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)

על מנת לא לטלטל יותר מדי את הספינה – כלומר את תושבי השכונה ולקוחות קופת החולים – שומר בראסרי 18 על הכשרות שאפיינה את בית הקפה, ומשווה ומעלה באוכל. בשעת הבוקר זהו בית קפה לכל דבר. לצד חשודי הבוקר המיידיים (ארוחת בוקר זוגית, שקשוקה קלאסית, אגז בנדיקט) אפשר למצוא בתפריט מנות בראנץ' כגון קרוק תרד (68 ש"ח) וסקרמבל סלמון – מקושקשת רכה עם סלמון מעושן, עירית ואבוקדו על לחם כוסמין (72 ש"ח כולל מיץ/קפה), כריכים ומאפים.

מ-12:00 נכנס לתוקף תפריט הצהריים שנחלק למתאבנים, סלטים, פסטה ופיצה מתוצרת בית ומנות דגים. רוב המנות מוכרות אך הביצוע טוב ואף מפתיע יחסית למסעדה שכונתית – סלט עגבניות שרי טריות, צנוניות וקרם פטה וארטישוק עם פלוט פריך; פיצה קרם פולנטה ופטריות; ופילה בר ים צרוב בחמאת לימון וירקות העונה. המחירים סבירים יחסית לצפון העיר, בממוצע 40 ש"ח למנה ראשונה, 65 ש"ח לפיצה בגודל נאה ופסטה וכ-90 ש"ח לעיקרית דגים. המשקאות נושאים גם כן תמחור שכונתי נוח – 33-44 ש"ח לכוס יין, 29-44 ש"ח לסנגריה וקוקטיילים.

רותי ברודו כהשראה. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)
רותי ברודו כהשראה. בראסרי 18 (צילום לירן מימון)

כרגע המסעדה פועלת במתכונת מצומצמת לסרוויס בוקר וצוהריים בלבד. גרינס מספר שהאזעקות משפיעות על תנועת הלקוחות, אך בעקבות קבלת הפנים החמה והביקוש יופעל בקרוב גם סרוויס ערב. "אנחנו מתחילים להבין שנצטרך להתחיל ולהאריך את שעות הפעילות. עד עכשיו היינו פתוחים עד 16:00 או עד שהלקוח האחרון בצהריים היה נכנס. לפעמים הסרוויסים היו דלים", הוא מודה. "אנחנו נמצאים בשכונה ותיקה עם אוכלוסייה מבוגרת. אבל אנו מחפשים להביא משהו צעיר וחדש שישתלב במרקם החיים בצורה מכובדת כדי ליהנות מכל העולמות". ובימים כאלה מקום הגון ומכבד עם פיצה שאפשר לרוץ איתה לממ"ד הוא המקסימום שאפשר לבקש.
אבא אחימאיר 18, ראשון-חמישי 08:00-16:00, שישי 07:30-14:30, שבת סגור

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!