רק מתחלפים: ג'ורנו בייקרי בשרונה מרקט ממשיכה מסורת טעימה

טעים וטרי גם בשבת. ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)
טעים וטרי גם בשבת. ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)

רשת הפטיסרי הולכת בדרכם של פושון, שוורצברד ומטרלו, ופותחת סניף דגל רחב היקף בשרונה מרקט שיאכיל אתכם בכל הפחמימות הסקסיות שאדם צריך כדי להיות מאושר. קרואסון ריקוטה עם קראמבל שקדים טרי - גם ביום שבת! - נשמע כמו סיבה טובה מספיק להגיע לשרונה

20 באוגוסט 2025

נגיד זאת שוב ושוב עד שיקלט: בתל אביב אין דבר כזה ואקום. פיתול משעשע של היקום לא רק מעניק תוקף להנחה שלנו, אלא משווה ומעלה, כי במקום בו פעלו בעבר כמה קונדיטוריות שוות (כולל אחת איקונית) נפתחת כעת עוד קונדיטוריה.ועכשיו לשרונה מרקט יש (שוב) קונדיטוריה, וכנראה שגם פטיסרי לא מתים, אלא רק מתחלפים.
>> המבורגר במחצית: פריז טקסס תפעיל את המזנון של היכל מנורה מבטחים

הסניף החדש של מאפיית ג'ורנו מתמקם בחלל שלפני כעשור איכלס סניף מפואר של פטיסרי פושון המפורסם מפריז. כשהצרפתים הבינו שאין להם מה לחפש כאן והתחפפו בתום שנתיים, נכנסו לאותו מטבח ממש האופה ערן שוורצברד (שסגר אחרי שנה), ואז הפופ-אפים המוצלחים של מאפיית מטרלו בעין זיוון (כיום בבודפשט). לא אנחנו נקבע מה זה אומר על מנחוס, חלילה, אבל תמיד יש מקום לעוד סיבוב של מאפים צרפתיים אלגנטיים. אם לא בשרונה מרקט, אז אצלנו בבטן לפחות.

תכירו את ארץ הפטיסרי החדש של מרכז העיר. ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)
תכירו את ארץ הפטיסרי החדש של מרכז העיר. ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)

סניף שרונה של ג'ורנו נראה ומתנהג כסניף דגל, אבל את דריסת הרגל שלה בעיר עשתה רשת הפטיסרי בשכונת נאות אפקה. מי שביקר בסניף התל אביבי הראשון, או בסניפי הרצליה ונתניה, הבחין ודאי בסימני הדי.אן.איי הרשתי – כדי ענק עם זרי פרחים, ארגזי יינות והמון פחמימות סקסיות – כל מה שבנאדם צריך כדי להיות מאושר, לפחות בתחומי הבטן.

סימן ההיכר. ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)
סימן ההיכר. ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)

על שולחן עץ מרכזי גדול מונחים סלסלות קש דקורטיביות, ובתוכם בגטים ולחמים, עוגות בחושות וקרקרים, בייגלים וגריסיני, ריבות וגרנולה – כולם מתוצרת בית. מקררי גראב אנד גו מציעים מיצים סחוטים, סלטים וכריכים וארוחות קלות לעובדי המגדלים – למשל רייט סלמון נורווגי, לביבות ירוקות עם בורגול ופטה במטבל יוגורט יווני (28-58 ש"ח).עד כאן הכול טוב ויפה אבל ההיילייט קורה ליד הקופה, אולי כדי להזכיר שלכל שבת יש מוצאי שבת, ועל כל מה שקונים עם העיניים צריך בסוף לשלם.

שם, בוויטרינה פתוחה, מונחים בצפיפות רוגלעך שוקולד וקרואסון ריקוטה עם קראמבל שקדים, פרסבורגר פרג למביני עניין וסינבון עם זיגוג מתוק, ועוד מגוון רחב של מאפים אלגנטיים שנעים במחיר שבין 7 ש"ח ל-26 ש"ח. כולם נאפים במטבח שמאחורי הדלפק ומגיעים ללקוחות בשיא טריותם. במקרר מנמנמות עוגות עגולות ועוגות פס מעוטרות קרמים ופירות טריים, ליד מקרונים צבעוניים וטבלאות שוקולד ממותגות.

לא רק בפורים, וטוב שכך. פרסבורגר פרג, ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)
לא רק בפורים, וטוב שכך. פרסבורגר פרג, ג'ורנו שרונה מרקט (צילום שרון בן דוד)

לא פחות חשוב, ובמיוחד לדיירי האזור שמחפשים מקום לשבת בו גם במהלך הסופ"ש, המקום פתוח גם בשבת. כך שביקור בשרונה מרקט חייב לכלול איזה פרסבורגר פרג, או לפחות סינבון. בואו נמתג את זה: סינבון של שבת, מסורת ישראלית (חדשה, אל תתווכחו איתנו).
מאפיית ג'ורנו, שרונה מרקט, א'-ה' 17:00-07:00, ו' 16:00-07:00, ש' 14:00-07:00 (שעות פתיחה בהרצה)