Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

עוד פעימה: דפיברילטורים הוצבו על מתקני שירותים אוטומטיים ברחבי העיר

דפיבולטורים במרחב הציבורי (צילום: עינב מורינו)
דפיבולטורים במרחב הציבורי (צילום: עינב מורינו)

מגן דוד אדום הציב 14 עמדות מפעמים (ידעתם שזה השם העברי?!) חכמות חדשות על מתקני שירותים בעיר, מה שמשלים פריסה של 300 מכשירים ברחבי תל אביב. "במקרה של דום לב, כל דקה קובעת ויכולה להיות ההבדל בין חיים למוות"

12 באוגוסט 2026

כפרה על הלב שלכם. גם אם אתם עוד צעירים, ורחוקים מכל חשש, חשוב לדעת שיש לכם את הכלים לשמור על הבריאות של עצמכם – או לא פחות חשוב, של אחרים – במרחב הציבורי. לכן המהלך של מגן דוד אדום למלא את הארץ בדפיברילטורים, הוא אירוע מציל חיים של ממש. כי במקרה של דום לב כל דקה היא קריטית, ובכל 60 שניות שחולפות ללא טיפול סיכויי ההישרדות של החולה פוחתים ב-7 עד 10 אחוז. לכן מפעם (ידעתם שזה השם העברי של דפיברילטור?) נגיש וקרוב כל כך קריטי להצלת חיים. אז תקוו שאם משהו חס וחלילה קורה, אתם נמצאים לא רחוק ממתקן שירותים אוטומטי.
>>

בשבועות האחרונים מגן דוד אדום, בשיתוף עם עיריית תל אביב-יפו וחברת JCDecaux המפעילה את מתקני השירותים האוטומטיים ברחבי העיר (נו, כבר היה לכם אומץ להיכנס לאחד?), החלו להציב 14 עמדות דפיבולטורים חדשות על אותם מתקנים, שממוקמים בלוקיישנים הומי אדם. אל תדאגו, רשימה מלאה של הלוקיישנים תמצאו כאן למטה. המהלך הזה משלים פריסת 300 דפיברילטורים ברחבי תל אביב-יפו, ומנגיש את המכשיר לציבור – כך מי שמתקשר למוקד 101 של מד"א יקבל הכוונות למפעם הקרוב (לא נתרגל לשם הזה), מכשיר אוטומטי ופשוט להפעלה שלא דורש ידע רפואי, מספק הנחיות קוליות, מדריך את המשתמש בעצמו ואפילו קובע באופן אוטומטי אם יש צורך במתן מכת חשמל – לפחות עד שצוותי מד"א יגיעו.

אפשר להציל חיים עוד לפניהם. אמבולנס מגן דוד אדום (צילום: Shutterstock)
אפשר להציל חיים עוד לפניהם. אמבולנס מגן דוד אדום (צילום: Shutterstock)

הדפיברילטורים ממוקמים בארונות יעודיים, בולטים ונגישים שמבקרה חירום יכולים להיפתח מרחוק על ידי מוקד החירום של מד"א, ונקווה כמובן שלא תצטרכו להשתמש בהם, אבל למידה וכן – טוב לדעת שהם בסביבה. "במקרה של דום לב, כל דקה קובעת ויכולה להיות ההבדל בין חיים למוות", מסר בהודעה לעיתונות ראובן לדיאנסקי, סגן ראש העירייה הממונה על תחום בריאות הציבור. "הצבת עמדות דפיברילטור חכמות במוקדים מרכזיים ברחבי העיר היא צעד חשוב בהנגשת ציוד מציל חיים לתושבות, לתושבים ולמבקרים בתל אביב-יפו, בכל שעות היום. מדובר על צעד נוסף ביעדים שהצבנו לעצמנו להפוך לעיר בטוחה יותר, שפועלת למען בריאות הציבור ומוכנה יותר למצבי חירום".

המיקומים של השירותים האוטומטיים, בהם הותקנו הדפיברילטורים: כיכר מסריק; רוטשילד 78 (פינת נחמני); גינת שינקין; נורדאו (פינת בן יהודה); יד לבנים (סמוך לביה"ס גיבורי ישראל); המעפילים (פינת וינגייט); שארית ישראל (בלומפילד); שד' ח"ן (פינת השופטים); דוד המלך (פינת אורי לסר, ליד הרבנות); בן גוריון 14; בן גוריון 70; גן המייסדים (רח' אורי צבי גרינברג); שד' ההשכלה 14; שד' ירושלים (פינת עולי ציון).​

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!