שיתוף הפעולה בין דוריטוס לפיצה האט לא רע, אבל גם לא שורד משלוח

מנת הצד החדשה של פיצה האט מציעה ערימת דוריטוס ותוספות מכוסים בגבינה, ועם כל הסליז הזה אין שום בעיה - אנחנו אפילו מעודדים. הבעיה היא עם איך שהמנה מגיעה במשלוח, ועם המחיר שגובים עבורה. בונוס: מתכון שיעלה לכם 9 ש"ח
אם תיכנסו ברגעים אלו ממש לעמוד האינסטגרם של פיצה האט, תמצאו לא פחות מחמישה סרטוני משפיענים שעלו ממש בשעות האחרונות. שם אכלני הרשת מהללים את המנה החדשה "האטצ'וס", שהושקה היום ברשת הפיצריות. סיסמאות משפיענים כמו "אתם חייבים לנסות", "השילוב המושלם שלא ידעתם שאתם צריכים" ואפילו "שיתופי פעולה שפשוט שינו את המציאות" נזרקים לאוויר, על רקע צילומי גבינה נמתחת והבטחות לקראנץ'. בעולם האמיתי, בינתיים, אף אחד לא באמת המציא מחדש את הפיצה, אבל ההאטצ'וס מתגלה כתוספת חביבה להיצע המנות של האט. עד שמגלים את המחיר.
>> שימו ביט: פסטיבל "ערביט" פורץ את חומות יפו עם מופעי מוזיקה ערבית
תל אביב כבר מכירה לא מעט מנות נאצ'וס עמוסות גבינה ותוספות. אחת מהן היא שלי. לא שאני רוצה להתרברב או משהו כזה, אבל מנת הדוריטוס-גבינה שלי (מתכון בסוף הטקסט) מאכילה תל אביבים רעבים (אותי) כבר לפחות 13 שנים, ולגמרי נגנבה (בגרסה מרודדת להפליא) ממנת הנאצ'וס העמוסה והכבר מיתולוגית של טאקרייה. גם מסעדות מקסיקניות אחרות מציעות כבר שנים מנת נאצ'וס עם תוספות וגבינה, אבל כנראה כשרשת בינלאומית מייבאת את הפורמט לארץ, פתאום זה איכשהו חדש לכולם. אבל אין מה להתלונן, כל המרבה הרי זה משובח. במקום זה, אני מעדיף לבחון את המנה כשף חובב ותיק, ויש לי משהו להגיד לפיצה האט – יש לכם עוד מה לשפר.
הרעיון הבסיסי בהחלט מצוין: שיתוף פעולה בין הקראנץ' של דוריטוס לערימות הגבינה של פיצה האט. על פניו, גם כמעט כל הרכיבים מתאימים – דוריטוס טבעי (טעם נטרלי, מרקם קראנצ'י קשיח), רוטב עגבניות (חשוב מאוד כדי לייצר עומק טעם), בצל סגול ופלפל אדום (מוסיף רעננות ופריכות טבעית) חלפיניו (חייבים חריף), מצופים במוצרלה וצ'דר. משום מה מישהו החליט שזה גם רעיון טוב להוסיף גבינת שמנת למיקס, אבל תיכף נגיע ללמה זה היה רעיון רע, אבל עוד לפני כן בואו נדבר על העטיפה.
המנה מגיעה בקופסה משולשת, מסוג הקופסאות שמתאימים למשולש פיצה אחד, ומונח על נייר אפייה מקופל. הבעיה היא שאחרי משלוח, כל המנה הופכת פחות או יותר לגוש אחד, וגם כשפתחתי את הקופסה ואת נייר האפייה – המנה קפאה בצורת משולש. זה לא נורא בפני עצמו (אם כי פחות אינסטגרמי מאצל המשפיענים), אבל כשהתחלתי לתלוש חתיכות דוריטוס הבנתי את הבעיה היותר חמורה בגרסת המשלוח להאטצ'וס – הזמן. תראו, יש מנות שיכולות להחזיק זמן בחוץ. פיצה היא דוגמה נפלאה לזה. אבל מעבר הזמן לא עשה טוב להאטצ'וס.
הגבינה התקשתה לשכבה אחת שלא ממש נדבקה לדוריטוס, שמצידם נעו בין שני מצבי צבירה: הראשון הוא קשיח ופריך (שכבה עליונה), והשני הוא עיסה רכה וגושית שספגה את הרוטב ואת גבינת השמנת עד שטכנית אני חושב שהיא נחשבת לדיסה. דיסה טעימה כמובן – זה דוריטוס, גבינה, רטבים וירקות, קשה לטעות – אבל עדיין דיסה. כך נוצר מצב שהייתי צריך לבצוע את גוש הגבינה, לאסוף מהתחתית רסק דוריטוס, ולאגרף את הכל לביס אחד שאמנם היה סליזי כמובטח, אבל גם הרגיש מעט שפל בכל הנוגע למרקם, נוחות ושרידות כללית של המנה.
כל זה היה נמנע, אגב, אם רק היו מגישים את המנה במגש גדול יותר. פיזור של הנאצ'וס והרכיבים על שטח גדול יותר לא היה נותן לרטבים להתנקז לתחתית, וכך יותר דוריטוס היו שורדים את הטיול. אני בטוח שטעמה ומרקמה של המנה משתפרים כשאוכלים אותה באחד הסניפים, אבל אם אתם מציעים אותה למשלוח, אולי כדאי שתדאגו שגם הוא יעבור כמו שצריך. על אחת כמה וכמה אם הלקוח משלם על זה מחיר מלא של… 39 ש"ח?! בחישוב זריז שלי, מדובר פחות או יותר בחבילת דוריטוס אחת, משהו כמו חצי חלפיניו פרוס, שמינית גמבה, חצי בצל סגול, שתי כפות גבינת שמנת, ולא מעט גבינה מעל. איך זה לא עולה 20 ומשהו ש"ח, כמו כל מנת צד נורמלית?
אין שום רע בהאטצ'וס (אולי חוץ מהלחם המילים המאוד מאולץ), אבל זו לא מנה משתלמת במשלוח. במיוחד כי חומרי הגלם – למעט רוטב העגבניות והגבינה המוגזמת של האט – נמצאים אצלכם בבית. וזו בדיוק ההזדמנות להכיר לכם את המתכון: חבילת דוריטוס (אני ממליץ על גריל), מפוזרת טוב טוב על נייר כסף בגודל התבנית. מעל טפטפו בנדיבות רוטב צ'ילי מתוק. כסו בגבינת עמק או מוצרלה או מה שיש לכם בבית, והכניסו לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-8-10 דקות. את התוצאה אוכלים עם טבילה בשמנת חמוצה. זה יעלה לכם בערך 9 ש"ח.
האטצ'וס, 39 ש"ח. עכשיו בכל סניפי רשת פיצה האט