רעב כמו דוב: כשסדרת הדרמה הטובה בעולם ממליצה לכם איפה לאכול

ככה זה שיקגו, יש לה טעם מיוחד. "הדוב" (צילום: יחסי ציבור/דיסני+)
ככה זה שיקגו, יש לה טעם מיוחד. "הדוב" (צילום: יחסי ציבור/דיסני+)

שיקגו היא לא רק התפאורה האורבנית היפה והמחוספסת של "הדוב" (שעולה השבוע לעונה רביעית בדיסני+), היא גם ההשראה הקולינרית של הסדרה. ביקשנו מהחברים שלנו ב"טיים אאוט שיקגו" לאתר את המסעדות שמככבות בה והם חזרו עם המלצות אדירות. קבלו את מדריך "הדוב" למקומות הכי טעימים בשיקגו

בעונה השלישית של "הדוב", מאחורי השיח הער סביב הניסיון של יוצרי הסדרה למנף את זכייתם בפרסי האמי וגלובוס הזהב כדי לייצר עונה כמעט אוונגרדית שבוחנת את גבולות הדרמה הטלוויזיונית, אפשר היה כמעט להריח את האהבה לאוכל. לא רק אל המטבח העילי של שף כרמי ברזאטו וחבריו, אלא גם לאוכל הרחוב העממי, למסעדות הקטנות והמשפחתיות, למאפיות הוותיקות והמסורתיות, לברים ולמזללות ואפילו לדוכני נקניקיות. ואין עיר שיותר מתאימה להפקת סדרה כזאת משיקגו.

>> שותים בטוח: 8 בתי קפה עם מרחב מוגן (ועוד 39 שקרובים לאחד)

בשנים האחרונות הפכה שיקגו לאחת הבירות הקולינריות המרכזיות של ארצות הברית, שם היא נותנת פייט יפה מאוד לניו יורק ועוקפת את אל.איי בסיבוב, עם לא פחות מ-20 מסעדות עם כוכבי מישלן, המון גאווה קולינרית מקומית בקלאסיקות סטריט פוד כמו שיקגו דיפ דיש פיצה, שיקגו ביף סנדוויץ' (שמככב בעונה השנייה של הסדרה) ושיקגו-סטייל הוט דוג, והצוות של "הדוב" עשה את התחקיר שלו. שלוש העונות ששודרו עד כה מלאות בהופעות אורח קצרצרות של מוסדות מקומיים, חלקם מבליחים על המסך במונטאז'ים ובסיקוונס הפתיחה וחלקם משמשים כלוקיישנים לצילומים. רגע לפני שהעונה הרביעית מתחילה (השבוע, חמישי, 25.6), על דבר אחד לא יכול להיות ויכוח: הסדרה הזאת יודעת מה טעים.

1. אבר // מקדש קולינריה גם במציאות

מקדש הקולינריה העילי של השף קרטיס דאפי ומייקל מוסר, Ever, היא מתחרה רצינית על תואר מסעדת הפיין דיינינג הטובה בשיקגו. בסדרה מגלמת Ever את המסעדה המדוברת של השפית אנדריאה טרי (אוליביה קולמן המושלמת), שכיכבה בפרק הסיום של העונה השלישית ובלטה גם בעונה השנייה. הסצנה בארוחת הערב שבה מכריזה השפית על פרישתה מארחת כמה מגדולי השפים של שיקגו, ביניהם כוכבי המישלן גרנט אחץ ("אלינאה"), ג'יני קוואן ("קסאמה") ואנה פוזי ("אלסקה"). תזמינו שולחן מראש לארוחת 10 מנות ותתלבשו יפה.
1340 W Fulton St, Chicago

שף אנדריאה טרי (אוליביה קולמן), "הדוב", מסעדת Ever (צילום מסך: דיסני+)
שף אנדריאה טרי (אוליביה קולמן), "הדוב", מסעדת Ever (צילום מסך: דיסני+)

טרוגו קיטשן & מרקט // הרמנו פיילוט

המקום שבו צולם חלק מפרק הפיילוט של הסדרה – בעיקר החלק שמתרחש במטבח – הוא חלל קולינרי שיתופי מוכר בסצנת הפודיז המקומית, שעורך בדרך כלל פופ-אפים, אירועים, ארוחות פרטיות ושאר חוויות קולינריות. הוא לא פתוח למי שאינו משתתף באירועיו, אבל אפשר להזמין סיור טעים וקצר ולנשום את המקום שבו מתחיל שף כרמי את מסעו.
2545 W Diversey Ave, Chicago

 

 

בירייריה סרגוסה // הכניסו לנו עז

טאקו בירייה, אותו טאקו אהוב שנטבל בשכשוכית של ציר עגבניות ובשר סמיך, נפוץ אמנם בכל רחבי ארצות הברית, אבל מעט מאוד מקומות עושים את הוורסיה האותנטית שלו מבשר עזים. המקום הזה שמככב במונטאז' בתחילת העונה השלישית מספק טורטיות עבות בעבודת יד, סלסות המוכנות לפי הזמנה, קפה עם נגיעות קינמון ועוד מנות שמטרתן היחידה היא ללוות את מנות הדגל של המסעדה: צלחות של בשר עז קצוץ. בניגוד לבירייריות אחרות, בשר העז הזה לא נוגע בקונסומה עד שהוא מוגש, ואז מוזגים מעליו מעט מהציר או טובלים. שפריץ של ליים וקצת בצל ויש לכם את אחת ממנות הטאקו הטובות בעיר.
4852 S Pulaski Rd Chicago
בירייריה סרגוסה (צילום: ג'סלין ריבאס/טיים אאוט שיקגו)
בירייריה סרגוסה (צילום: ג'סלין ריבאס/טיים אאוט שיקגו)

פקווד'ס פיצה // הלב האדום של שיקגו

מנת אוכל הרחוב המפורסמת ביותר של שיקגו היא כמובן השיקגו-פיצה-פאי, או הדיפ-דיש פיצה, אותה פיצה הפוכה שבה הרוטב מבעבע מעל לגבינה הנמסה והבצק בנוי סביבה בפורמט פאי.Pequod’s היא אחת הפיצות האהובות בשיקגו מאז 1970 (ובמיקום הנוכחי מאז 1992), והיא מופיעה בפרק 7 של העונה הראשונה והשנייה, שם היא נחמסת כדי להגיש אותה לתיירים מעצבנים שסועדים ב-Ever.
2207 N. Clybourn Avenue, Chicago

 

קאסאמה // כוכבת מישלן פיליפינית

בפרק 3 של העונה השנייה יוצאת השפית המוכשרת סידני לסיור אוכל פרטי עם עצמה שבו היא מנסה לספוג השראה, והתחנה הראשונה שלה היא Kasama, שם היא נהנית ממנת אדובו פטריות, כריך נקניקיית לונגניסה עם האשבראונז וטארט מנגו. בחירה טובה כי Kasama, המסעדה הפיליפינית היחידה באמריקה שזכתה בכוכב מישלן, מציעה מאפים ואוכל קליל בבוקר וארוחת טעימות מרהיבה בערב. השפים טים פלורס וג'יני קוואן שעומדים מאחוריה מופיעים בסדרה בהופעת אורח.
1001 N. Winchester Ave., Chicago

ד'אמאטוס // המאפייה הסיציליאנית מאחורינו

המקום הראשון שאנחנו רואים במונטאז' של פרק 2 בעונה השלישית הוא D’Amatos, מאפייה איטלקית ותיקה ואיקונית בשיקגו שמספקת לחם למסעדות וחנויות רבות בעיר. המוסד, שנוסד ב-1970 בווסט טאון, אהוב בזכות מבחר המאפים, הכריכות, הקנולי ופרוסות הפיצה הסיציליאניות שלו. ואיזה סנדוויצ'ים מאמא מיה.
1124 W Grand Ave, Chicago

 

דומא קפה // סידני עושה עסקים

כשסידני נפגשת עם השף אדם שפירו ממסעדת Ever כדי לדון בהצעתו לערוק ולעבור לעבוד תחתיו, הם מתיישבים בבית קפה קרואטי מואר ואוורירי בשכונת ריבר נורת'. המקום, שידוע כהוט ספוט מקומי בשעות הבוקר, מגיש כריכים סנסציונליים ומנות מזרח אירופאיות קלילות, ארוחות בוקר מעולות וגם Wifi כך שאתם מוזמנים לפתוח לפטופ ולדמיין שאתם שפים לפני פגישה סודית.
946 N Orleans Street, Chicago

 

לונג גרוב קונפקשיונרי // הממתקים של טינה

בפרק הפלאשבק של טינה בעונה השלישית, אנחנו מגלים שהיא עבדה בעבר בחברת שוקולד וממתקים משפחתית בפרברי העיר. טינה היא אמנם דמות פיקטיבית, אבל חברת Long Grove Confectionery אמיתית לגמרי ומכינה ממתקים, מאפים וקינוחים אמריקאים מסורתיים ברמות הגבוהות ביותר. עשינו לעצמנו חשק.
114 Old McHenry Road, Long Grove

 

ג'ימ'ס אוריג'ינל // נקניקיה מארץ הנקניקיות

במונטאז' של "הדוב" בתחילת העונה השלישית קשה היה לפספס את המקום הזה, מוסד עירוני לארוחות לילה מאוחרות, אהוב בזכות מחיריו הידידותיים לתקציב. הדוכן האיקוני הזה מתיימר להיות המקום שבו נולד ה-Maxwell Street Polish, ורסיה מקומית על השיקגו-סטייל-דוג, ותמצאו שם לקוחות רבים בכל שעות היממה נהנים מהנקניקיה המפורסמת עם חרדל, בצל צלוי ופלפלים חריפים. מנה נוספת שחייבים לנסות כאן היא כריך צלע החזיר, שייחודי כי הבשר מוגש עם העצם בתוך הלחמנייה – היזהרו כשאתם לוקחים ביס.
1250 S Union Ave Chicago

ג'ימ'ס אוריג'ינל (צילום: ג'סלין ריבאס/טיים אאוט שיקגו)
ג'ימ'ס אוריג'ינל (צילום: ג'סלין ריבאס/טיים אאוט שיקגו)

צ'יו קואון בייקרי // שם את הסאם בדים סאם

שיקגו היא גם גן עדן של אוכל אסייתי, והמאפיה הסינית האותנטית הזאת שמופיעה גם היא במונטאז'ים בסדרה מוכרת מאוד בקרב חובבי דים סאם, ומייצרת את כיסי העונג הקטנים והמענגים הללו כבר יותר מ-35 שנה. היא מושכת מקומיים ומבקרים מכל רחבי העיר עם מנות כמו לחמניות חזיר ברביקיו טריות, כדורי שומשום ממולאים בממרח שעועית ושלל כיסונים עם שרימפס. אנחנו ניקח הכל.
2253 S Wentworth Ave, Chicago 

צ'יו קואון בייקרי (צילום: ג'סלין ריבאס/טיים אאוט שיקגו)
צ'יו קואון בייקרי (צילום: ג'סלין ריבאס/טיים אאוט שיקגו)