"הונג באו": בשרונה מרקט מסתתר דוכן של דים סאם סיני אותנטי

יו ווין סאם יו דים סאם. הונג באו (צילום: יעל שטוקמן)
יו ווין סאם יו דים סאם. הונג באו (צילום: יעל שטוקמן)

באו מאהבה: אם תבקרו במסדרונות שרונה מרקט תוכלו למצוא את האו צ'אנג צ'ה עומד מעל סיר האידוי הרחב, ומטפל בכל כיסון במסירות וקפידה. בתפריט יש רק 4 צורות ו-5 מילויים, אבל כל אחד מהם כיסון ומלואו. מתנחמים עם כיסונים

27 באוגוסט 2025

אם תפגשו אדם שאומר לכם שהוא לא אוהב כיסונים, אז פגשתם שקרן. אין אפשרות אחרת. מה אפשר לא לאהוב בפיסת בצק ענוגה וממולאת בכל טוב? וגם השקרנים האלו ישמחו לגלות שיש בעיר מקום חדש של כיסונים, ולא עוד מקום גנרי, אלא דים סאם סינים אותנטיים וחלומיים. קפצנו ל"הונג באו", דוכן חדש בשרונה מרקט, וחזרנו עם נגיעות קטנות בלב. אנחנו לא סוטים, זה פשוט הפירוש של דים סאם במנדרינית, כאילו שלא ידעתם.
>> סניורה בייקרי: הצרפתים של דרום ת"א כבר התמכרו למאפים המדופפים

האו צ'אנג צ'ה הגיע ארצה לפני 25 שנים מסין. מאז הוא נישא לישראלית, פתח מסעדת סושי בזכרון יעקב ולמד לקורס מורי דרך, כך שבשנים האחרונות עסק בהדרכת טיולים לתיירים מסין שמגיעים לטייל בארץ. אך התיירים, כפי שכולנו מרגישים, לא ממש באים לכאן לאחרונה, ואי אפשר להאשים אותם. אבל זה מה שהחזיר את האו לאהבתו הישנה, שהיא אוכל. היי, איזה קטע – גם אנחנו מאוהבים בו!

תראו אותם ככה מחכים יפה. הונג באו. צילום: יעל שטוקמן
תראו אותם ככה מחכים יפה. הונג באו. צילום: יעל שטוקמן

בימים אלה פתח צ'ה דוכן דים סאם שהוא מכין בעצמו, ליד הסניף של "אלוהה" בשרונה מרקט. שם המקום "הונג באו", מתייחס הן לכיסון באו – אותו כיסון מסורתי ומאודה בצורת לחמנייה קטנה – והן למשמעות הסינית של המושג: "הונג באו" היא מעטפה קטנה ואדומה שמקבלים ביום ההולדת או בחג, ומהווה סימן למזל טוב. אם כך, שפר גם מזלנו עם התפריט המדויק שצ'ה מגיש בדוכן החדש, שבשלב זה כולל שלוש צורות כיסונים שונים, במילואים שונים.

צ'ה מכין בעצמו את הכיסונים, וכשהוא עומד מעל סיר האידוי הרחב, האדים מכסים את פניו גם ביום אוגוסט לוהט, אך צ'ה מטפל בכל כיסון במסירות וקפידה. ראשית טעמנו מהבאו (20 ש"ח במילוי בקר/עוף, 15 ש"ח במילוי ירקות), והלחמנייה המאודה היתה במרקם רך, מבורך ודביק בדיוק במידה הנכונה. את הבאו אכלנו עם מילוי בקר עסיסי וענוג, כאשר מיצי הבקר והתיבול הראוי נספגים ומחמיאים לבצק לביס פשוט מנצח.

האו צ'אנג צ'ה במטבאוח. הונג באו. צילום: יעל שטוקמן
האו צ'אנג צ'ה במטבאוח. הונג באו. צילום: יעל שטוקמן

הדים סאם עצמו מוגש בשלוש צורות: הגיוזה, אותו חצי סהר מוכר, מהודק בעבודת יד עדינה וממולא לפי בחירתכם בירקות/עוף/בקר/דג/שרימפ, כולם מתובלים לשלמות והאמת היא שהיינו יכולים לאכול בערך 20 כאלה ועדיין לרצות עוד. השומאי הוא כיסון ממולא ומגולגל, שנותר מעט פתוח מלמעלה, כך שהמילוי מעט חשוף, כאשר גם הן מתמלאות לפי בחירתכם מתוך היצע 5 המילויים. האחרון, קריסטל דמפלינג, עשוי במצק אורז שקוף, מה שמקנה לו עדינות יתרה מבצק החיתה, ובדומה לכיסוני הר גאו, מי שיודע יודע.

באו מאהבה. הונג באו. צילום: יעל שטוקמן
באו מאהבה. הונג באו. צילום: יעל שטוקמן

עם כל החשק לקחת כל מילוי בכל צורה (יש המון קומבינציות להרכיב פה), המחיר יעצור אתכם, למרות שהוא בהחלט נוח ביחס לז'אנר, ויאפשר ארוחת צהריים טעימה במחיר שפוי – 22-28 ש"ח לשתי יחידות דים סם. דווקא בימים אלו, כנראה שחשוב להזכיר את המנטרה האהובה עלינו: גם כיסונים הם סוג של נחמה.
שרונה מרקט, אלוף קלמן מגן 3. א' עד ה' 10:00-22:00, ו' 10:00-16:00, ש' 10:00-22:00