מקודם

גידול חיית מחמד: כמה זה עולה לנו?

במערכת השיקולים שנכנסת לתמונה כששוקלים אם להכניס כלב או חתול הביתה, חשוב להכניס גם את השיקול הכלכלי. קבלו את כל העלויות הכרוכות באימוץ של בעלי חיים ובטיפול בהם

כי אנחנו מתים על חיות מחמד. צילום: שאטרסטוק
כי אנחנו מתים על חיות מחמד. צילום: שאטרסטוק
24 בדצמבר 2020

מטבע הדברים השיקול הכלכלי הוא לא השיקול היחיד שעלינו לקחת בחשבון כשאנחנו מתלבטים בנוגע להרחבת המשפחה עם חתול חמוד או כלב מתוק. אך רגע לפני שמאמצים, חשוב להבין שלגידול של חיית מחמד יש עלויות לא מבוטלות ולכן ראוי להקדיש להן מחשבה לפני שמקבלים את ההחלטה הסופית. 

עבור מה תצטרכו לשלם בעצם?

רק כדי לסבר את האוזן נציין כי לפי הנתונים העדכניים ביותר, שווי שוק חיות המחמד בישראל הוא קרוב לשני מיליארד שקלים וההוצאה הממוצעת על חיית מחמד עומדת על למעלה מ-3,500 שקלים בשנה. באופן כללי ביותר, גידול של כלב קטן במשקל של עד עשרה ק"ג צפוי לעלות לכם לכל הפחות כ-2,300 שקלים בשנה ואילו גידול של כלב גדול במשקל של מעל 25 ש"ג, צפוי לעלות כ-4,700 שקלים בשנה. גידול של חתול לעומת זאת, יעלה לכם כ-1,300 שקלים בלבד.  

ההוצאות הבסיסיות כוללות עלויות אימוץ, טיפול לאחר אימוץ, טיפול נגד פרעושים וקרציות, רישיון שנתי, מזון (וחול לחתולים), חיסונים שנתיים ובדיקות והרשימה עוד ארוכה. מן הסתם יש להוסיף לכל זה הוצאות בגין פינוקים, צ'ופרים והפתעות כמו מזון רטוב לחתולים, מיטה מפנקת לכלבים, ביגוד לכלבים, צעצועים לחתולים וכיו"ב. 

כמה עולה אוכל לבעלי חיים?

העלות של אוכל לכלבים וחתולים נעה על ספקטרום רחב במיוחד, שמתחיל מפחות מעשרה שקלים לק"ג ויכול להגיע לעשרות שקלים לק"ג. בקצה ה"חסכוני" של הסקאלה ישנם מותגים זולים של אוכל לכלבים ובקצה ה"יוקרתי" של הסקאלה, נמצאים מזונות המתאימים לחתולים בעלי צרכים תזונתיים מיוחדים בשל בעיות רפואיות שונות. באופן כללי ככול שהאוכל איכותי יותר ומזין יותר, כך הוא צפוי לעלות יותר כסף. 

מן הסתם חתולים צורכים כמויות מזון קטנות יותר בהשוואה לכלבים. עם זאת, כשמאמצים חתול צריך לזכור שיש לרכוש באופן קבוע גם חול מיוחד לעשיית צרכים. גם במקרה הזה ניתן לראות פערים משמעותיים במחירי המותגים: חול פשוט עולה כ-30 שקלים לק"ג ואילו חול איכותי, מתגבש ומבושם, עשוי לעלות גם 125 שקלים לק"ג. 

העלויות שלא לוקחים בחשבון 

אין ספק שניתן להבין מראש פחות או יותר כמה כסף נצטרך להשקיע מדי שנה אם נבחר לאמץ כלב או חתול. עם זאת, ישנן הוצאות שאין לנו שום אפשרות לצפות מראש. כך למשל כשמאמצים כלב או חתול, יש בראש ובראשונה לאתר וטרינרים בפתח תקווה (או וטרינרים בתל אביב לצורך העניין) שניתן יהיה להגיע אליהם גם בשעת חירום. זאת כיוון שאף פעם לא ניתן לדעת מתי תצטרכו להגיע אל וטרינר בתל אביב באישון לילה או בשבת בצוהריים. 

בניגוד לטיפולים השגרתיים, לבדיקות התקופתיות ולחיסונים השגרתיים שידוע מראש כמה כסף הם אמורים לעלות, אף פעם לא ניתן לדעת כמה יעלו לכם הטיפולים שתצטרכו לשלם עבורם במקרה של תאונה או מחלה קשה וטרינרים עשויים לדרוש מכם לדוגמה מאות שקלים עבור צילומי רנטגן ואלפי שקלים עבור ניתוחים להצלת חיים. למעשה אין זה מן הנמנע כי וטרינר ממוצע ידרוש מכם 400 שקלים עבור בדיקת דם הכוללת ספירת דם וכימיה בדם. 

לכן לפני שמאמצים כלב או חתול, חשוב להתייחס לא רק לעלויות הצפויות אלא לקחת בחשבון שיתכנו גם עלויות וטרינריה לא צפויות, שבפירוש עשויות להיות גבוהות מאוד. קחו זאת לתשומת ליבכם.