בואי חלה: 3 בתי מאפה מיוחדים בתל אביב ששווים ביקור ביום שישי

לחם כמו שלחם רוצה להיות. לחם אביגיל (צילום: מנחם גרייבסקי)
לחם כמו שלחם רוצה להיות. לחם אביגיל (צילום: מנחם גרייבסקי)

יום שישי הוא היום שבו עשרות אלפי תל אביבים נכנסים לשגעת פחמימות ותרים את העיר אחר חלות, לחמים ארטיזינליים, מאפים חמאתיים מיוחדים ומתוקים מושחתים ועתירי קרם. הזדמנות טובה להמליץ על שלושה בתי מאפה שעושים את זה אחרת - ובעיקר ממש ממש טעים

יום שישי הוא היום שבו תל אביב נכנסת לשגעת פחמימות. כן, צריך לקנות חלה לשבת, וזה תירוץ טוב לקנות גם מאפים מושחתים, מתוקים ומלוחים, אולי לשבת על איזה קרואסון חמאתי מדופדף ומוגזם, אולי לנגוס באיזה בורקס פריך וחמים, אולי לרכוש איזה לחם ארטיזינלי מיוחד. בקיצור, זה היום לספק בו את כל תאוות המאפים שלנו, ולמרבה המזל העיר מלאה במאפיות, בייקריז, קונדיטוריות, פטיסריז ובולנז'ריז שמציגות ארסנל מפתה ביותר של אפשרויות – אבל צריך למהר לפני שייגמר. בחרנו להמליץ היום על שלושה בתי מאפה מיוחדים שעושים הכל קצת אחרת – אבל עושים את זה ממש טוב. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> נשמה של ברבור: הרחוב הכי חם בתל אביב נהיה לפתע חם יותר
>> רומנו מהפכה: פחות אייל שני קלאסי – יותר קלאסיקה בהשראתו

החלה הכי וואו // לחם אביגיל

למה כדאי: את לחמי המחמצת של אביגיל אבשלום דהן כל יפו כבר מכירה מאז שדיווחנו על פתיחת החנות שלה לפני כשנתיים. המאפיה הקטנה שקמה בימי הקורונה מתמחה בלחמים מזני חיטה קדומים, ואי אפשר לטעות בריח המשכר שבוקע ממנה: כאן אופים לחם מעולה. אבל באנו בשביל החלה.
מה טעים: הכל, אבל באתם בשביל החלה. זאת חלה להתחתן איתה או לכל הפחות לחיות איתה בחטא.
אווירה: יום שישי יום קצר.
>> לחם אביגיל, יהודה הימית 33, מ-08:00 בבוקר ועד שנגמר

אביגיל אבשלום דהן, לחם אביגיל (צילום: אביחי מזרחי)
אביגיל אבשלום דהן, לחם אביגיל (צילום: אביחי מזרחי)

המאפים הכי מדופדפים // סטודיו סניורה

למה כדאי: סטודיו סניורה הוא אחד הסודות השמורים של שכונת פלורנטין, ומדי יום שישי (ורק בימי שישי) אפשר להתעלף שם מהניחוחות אם לא נזהרים ועוברים בסביבתו ללא הכנה מוקדמת. המכירה אכן מתבצעת מתוך הסטודיו שלהם, ובימים אלה הם מחפשים לוקיישן לחנות.
מה טעים: קחו אוויר, כי יש בוסטוק פרנג'יפן ופירות אפויים ופאן סוויס פיסטוק ושוקולד מריר, קרואסון שקדים ופרלינה לוז וברד פודינג שוקולד לבן, שוקולד חלב, פיסטוק ופטל והכל ברמה הגבוהה ביותר שאפשרית. וגם חלות יפהפיות וקובאנה רכה וניחוחית.
אווירה: סוד שרק אתם יודעים. אתם ועוד כמה אלפי פלורנטינאים.
>> סטודיו סניורה, אבולעפיה 5, מ-09:00 ועד שנגמר

יותר דפים מאשר בספר. סטודיו סניורה (צילום סטודיו סניורה)
יותר דפים מאשר בספר. סטודיו סניורה (צילום סטודיו סניורה)

המאפים הכי חמודים // קימצ'יז בייקרי

למה כדאי: את קימצ'יז כולם מכירים כחלוצת האוכל הקוריאני בעיר, אבל לאחרונה נפתח בה גם בייקרי יפני מתוק ומיוחד שפועל בשעות הבוקר המאוחרות עד אחר הצהריים. יותר חמידות מזה לא תמצאו היום.
מה טעים: מאפים יפניים מסורתיים ומטורללים ופלאפיים כמו פאן-מלון, עוגת ענן גבוהה ומרשימה בטעמי מאצ'ה ופאמפקין ספייס, באן דב פנדה מתוק למראה ממולא בממרח שעועית אדמה, באן חזרזיר ורדרד ממולא בשומשום שחור או באן דובי חביב ממולא בשוקולד.
אווירה: אסיה הקטנטנה.
>> קימצ'יז בייקרי, לילינבלום 21, 15:00-11:00

מי חמוד? הבאן חמוד. בסדר כלב, גם אתה. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)
מי חמוד? הבאן חמוד. בסדר כלב, גם אתה. קימצ'יז בייקרי (צילום: יעל שטוקמן)