הכריך שצריך: 3 סנדוויצ'ים מומלצים שנשמח לאכול ממש עכשיו

אחרי סגירתו של הסנדוויץ' בר המיתולוגי מיהודה הלוי, לא נותרו בתל אביב המון מקומות שסנדוויצ'ים מיוחדים הם הספציאליטה שלהם, אבל אלה שנותרו - וואו איזה כריכים. בחרנו שלושה סנדוויצ'ים חורפיים ומנחמים מ-3 סנדוויצ'יות אדירות שיסגרו לכם פינה על הלאנץ'
בשבוע שעבר קראנו בצער על סגירתו של הסנדוויץ' בר המיתולוגי מיהודה הלוי (ואחר כך בלינקולן), מחלוצי הכריך המודרני בתל אביב שבישר בראשית הניינטיז גל עירוני חדש של סנדוויצ'ים מושקעים. העשורים שחלפו מאז שדרגו את הסנדוויצ'ים בבתי הקפה ובמזללות לאין שיעור, אבל מקומות שמתמחים בסנדוויצ'ים מושקעים ומיוחדים אין לנו יותר מדי. בחרנו להמליץ היום על שלוש סנדוויצ'יות כאלה, מקומות שלוקחים את הכריכים שלהם הכי ברצינות ושמים אותם במרכז התפריט ולא כנספח אגבי בין הסלטים לפסטות. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> רק היום רק מחר: אפרת אנזל מייסדת שוק איכרים חדש בשינקין
>> אולי עוד קיץ: מסעדת היוקרה פרדס נסגרת בגלל "אתגרי כוח אדם"
המיתולוגי // איציק ורותי
למה כדאי: הסיפור המיתולוגי סביב הסנדוויצ'יה השינקינאית המשפחתית והאהובה כבר סופר שוב ושוב, ולאחרונה עם תחייתה המפתיעה בפרישמן קצת לפני המלחמה. הסנדוויצ'ים נותרו כשהיו מאז 1957, פשוטים, ביתיים וטובים. לפעמים לא צריך יותר.
מה טעים: יש מי שנשבעים בסלט הביצים עם סלט קישואים, אבל אנחנו באנו בשביל סנדוויץ' השף, שהוא למעשה כריך עם חביתה מקושקשת, קבנוס ונקניק מעושן, שסוגר היטב כל פינה ומנחם במיוחד בימים הקרים. 43 ש"ח בוולט, אבל יותר טוב תבואו.
אווירה: הכל אפוף באיזו הילה תל אביבית שרק מסורת של עשרות שנים יכולה להסביר. או שזה רק הדימיון שלנו.
>> איציק ורותי, פרישמן 42
הבשרני // ליגורי דליקטסן
למה כדאי: המעדניה המעולה הזאת בצפון דיזנגוף אוחזת במקררי נקניקים וגבינות מהמרשימים שראינו בעיר, וחשוב מכך, יש לה סקציית כריכים שבה ירכיבו לכם סנדוויצ'ים אימתניים על פי דרישתכם או בהרכבים שנקבעו מראש. קצת יקר, אבל ליגה אחרת לגמרי של סנדוויצ'ים.
מה טעים: בימים חורפיים כאלה כשהגוף משווע לשילוב של פחמימה ובשר – לכו על כריך מעדניית הנקניקים עצום המימדים שמכיל בריסקט, הודו איכותי וסלמי כפרי שמנמן, הנחים להם יחדיו עם קורנישונים, פלפל כבוש ואיולי ביתי. 64 ש"ח שלגמרי שווים את זה.
אווירה: נכון אומרים על דברים "זה כמו בחו"ל"? אז ככה.
>> ליגורי דליקטסן, דיזנגוף 201
היהודי // שרי הרינג
למה כדאי: סנדוויץ' ההרינג של שרי אנסקי הפך זה מכבר לאחד מהסמלים של שוק הנמל, ולגמרי בצדק. הרינג באיכות נדירה, הכי קרוב שיש בארץ לניו-הרינג ההולנדי, משתדך לחמאה בתוך בגט ומשגר אתכם לגן עדן. אבל חכו רגע.
מה טעים: לזמין את ההרינג זה האובייס, אבל מה אם תנסו דווקא את סנדוויץ' הטונה? מה שהולך להתפוצץ לכם בחלל הפה זה טונה מעושנת שהתערבבה לה עם מיונז קרמי וצ'יפוטלה עוקצני, ועם קצת פלפלים חריפים מלמעלה זה הכריך שיעשה לכם חם מול הגלים המתנפצים.
אווירה: הכי טובה בארץ.
>> שרי הרינג, שוק הנמל, האנגר 12