רוברטו פניני: 3 כריכים איטלקיים מומלצים שיעיפו אתכם לארץ המגף

עד לפני כמה שנים כשראינו את המילה "פניני" חשבנו שיבוא אחריה "יוקרה", אבל הטוסט הבשרי מאיטליה לימד אותנו לא רק את שמו, אלא גם שהישראלים לא יודעים כמה הטוסט-נקניק מבזה אותנו אל מול הגרסה האיטלקית הבשרנית, שהופכת אותו לארוחה ראויה
תאהבו את זה, תשנאו את זה, תדחיקו את זה מהתודעה – זה לא משנה את העובדה הפשוטה שאנחנו ארץ הטוסט-נקניק. לאמריקאים יש גריל צ'יז, לאנגלים יש באטר-טוסט, לצרפתים יש… אנע עארף, בגט? אבל אנחנו עם הסודוך הגאה, נתקענו עם הטוסט נקניק. וזה חבל להישאר שם, כי אם רק נביט החוצה למקומות אחרות נמצא גרסאות הרבה יותר מעניינות (ופייר, טעימות) מאשר לחמנייה מחוצה בטוסטר עם כמה נקניקים עייפים. הגיע הזמן שנהפוך למדינת הפנינו – לחם קטן או לחמנייה באיטלקית, ומנה שטוב שהגיעה לכאן כי אנחנו רעבים והיא פיתרון מושלם לארוחה זריזה וטעימה.
>> דוב, לא "הדוב": המקום שפורץ את גבולות נחלת בנימין וקורא בכף היד
פנינו
למה כדאי: כי האנשים האלו מבינים מה הם עושים – כשפנינו פתחו את הסניף הראשון בנובמבר 23, הם הבטיחו שיהפכו אותו לרשת ומאז רק גדלים לעוד מקומות מבלי לאבד את הייחוד – מקום שמתמקד כולו בפניני מורכבים עם לחם איטלקי פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים, ושורת מילויים ורטבים ביתיים שמורכבים מראש לכריכים מפנקים מאוד.
מה טעים: האם אי פעם שמעתם על "פנינו חגיגת פפרוני"? זו חגיגה! של! פפרוני! – עם כמות נאה, רוטב ברביקיו ביתי, רוקט ועגבניה. ביס חובה.
נחלת בנימין 80
אל פניני
למה כדאי: כי הדוכן הזה, שנפתח בנובמבר 2024, הוא פרי אהבתו של אביאל עקביאן לכריך האיטלקי, ואחרי תקופה שבה דייק את המוצר (ובעיקר נטש את שיטת הרכבה הכריך לפי בחירת הלקוח), הוא נסגר על כמה מנות מרכזיות שמספקות חוויית פניני מלאה, בתוך לחם פוקאצ'ה בעבודת יד על תנור אבן.
מה טעים: פניני בריסקט, עם בריסקט מעושן, איולי קונפי שום, רוטב שזיפים, רוקט, עגבניה ובצל סגול. והיתרון – אפשר להוסיף אינספור רטבים, עד ליצירת הפניני המושלם, כזה שראוי לאל.
דיזנגוף 179
אורו
למה כדאי: כי בית הקפה הלבונטיני הוא ה-OG של של הפניני המקומי, מגיש כריכים בלחם פוקאצ'ה מתפצפץ עם מילויים מצוינים, שלא פעם מצליחים להתעלות על המתחרים בזכות העבודה שהם עושים את זה כבר שנים, כמעט מבלי לשנות.
מה טעים: פניני אונטריב מעושן, שאוסף בשר צלע אחורית בבישול מפורק, ואז השרייה ארוכה במרינדה, על איולי צ'ילי בזיליקום, עלי רוקט ועגנבניה. כמה פשוט, ככה טעים.
לבונטין 12