Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

תל אביב עושה מזה סלט: 8 סלטים עונתיים שמצדיקים יציאה למסעדה

ככה עושים סלט. קיו (צילום אמיר מנחם)
ככה עושים סלט. קיו (צילום אמיר מנחם)

הסלט שיורש את רושפלד, הסלט שיעיף אתכם לבנגקוק, הסלט שהוא יצירת מופת והסלט שלא תמצאו בשום מסעדה אחרת: הטמרפרטורות המזנקות והמחירים המאמירים הופכים את סקציית הסלטים בכל תפריט לחשובה ושימושית מתמיד. בחרנו את המצטיינים

8 ביוני 2025

טמפרטורות נוסקות ואחוזי לחות מאמירים מסמנים שהקיץ כבר לגמרי כאן, והתחושה הדביקה בהתאם. בתנאים כאלה סלט הוא ארוחה לגיטימית וקלה להכנה – כמה ירקות חתוכים, רוטב וזהו בערך. אבל למה להסתפק במינימום האולימפי כשבעיר מסתובבים כמה וכמה סלטים שמעלים את הרף לדרגת מנת שף, תירוץ להתחמק מבישולים וסיבה להתנתק מהמזגן. ומעל לכול – המחירים עדיין שפויים, לא גבוהים בהרבה מאשר ברשתות הקפה (ועל האיכות אין צורך להכביר מילים). זרקו על עצמכן משהו – בקיץ התל אביבי אף אחד לא באמת מצפה לעניבה וחליפה – ותנו לגוף את הוויטמינים שהוא צריך, ושיהיה טעים כמובן.

>> שבוע הספל: 10 בתי קפה בתל אביב שאנשים שהוציאו ספרים אוהבים
>> הכריך של מאיר שלו והבירצפת של הארי פוטר // אוכלים ספרות בכיכר גבעון

סום טאם פון לה מאי | קונתאי

מעצם היות הסום טאם מעמודי התווך של המטבח התאילנדי, שף תומאס זוהר מקדיש לסלט הפפאיה הירוקה מחלקה שלמה בתפריט. לאחר שטועמים את הגרסה הקלאסית המעולה כדאי להתקדם לגרסת הפירות, מנה שונה לגמרי שנכון לעכשיו כוללת אננס, תפוח וקיווי (בחורף טעמנו אותה עם תותים). השילוב של מתוק, חריף וחמוץ מדגדג באף וצובט בלשון, פותח את התיאבון לטעמים הבועטים שבהמשך התפריט ועושה חשק לעלות על הטיסה הקרובה לבנגקוק.56 ש"ח.
רוחמה 2

סום טאם פירות עונתיים. קונתאי (צילום ליה שרף)
סום טאם פירות עונתיים. קונתאי (צילום ליה שרף)

עגבניות בוויניגרט פטל | צ'אקולי

לכאורה אין סיבה להגיע למסעדת דגים מהטובות בעיר ולהזמין ירקות, אבל תחת הכותרת התמימה מסתתרת הפתעה נהדרת: עגבניות מגי קלופות, בשרניות ועסיסיות, שבעונה הזאת הן במיטבן, משודכות לבצל ירוק צלוי, שברי פיסטוקים וויניגרט פטל, שנותן קונטרה חמוצה־מתוקה ומבושמת למתיקות הטבעית של העגבניות. הכתרנו את המנה כיורשת של סלט העגבניות המיתולוגי בהרברט סמואל, ואנו דבקים בדעתנו.58 ש"ח.
הרברט סמואל 3

רושפלד, מאחוריך. צ'קולי (צילום מישל אזרד)
רושפלד, מאחוריך. צ'קולי (צילום מישל אזרד)

סלט של Cue | קיו

לא פחות מ-25 פריטים מרכיבים את יצירת המופת הזאת, שכבר מסתמנת כמנת דגל בגסטרו בר הלוהט: יוגורט מעושן וקראמבל גרעיני דלעת וחמנייה עם זרעי כוסברה, פאקוס, שזיף בוסר, עגבנייה ירוקה ועוד ירקות ופירות עונתיים, ועלים אקזוטיים כולל חזרת, מיזונה וצ'רוויל. כל היופי הזה מתובל בחומץ ורדים ומעוטר בפרחי כובע הנזיר, שגם הם אכילים כמובן. אוספים בכף קצת מכל דבר ומגלים עולם שלם שהמילה סלט קטנה עליו.58 ש"ח.
הרכבת 12

המילה "סלט" קטנה עליו. קיו (צילום אמיר מנחם)
המילה "סלט" קטנה עליו. קיו (צילום אמיר מנחם)

סלט כרוב צלוי | לונל

האוכל של שף ינון אלעל מושפע מהמסורת התימנית של בית סבתו, ובלונל הוא מגיש פיוז'ן על אמת – כזה שמשלב תבלינים וניחוחות מהמטבח התימני עם נגיעות עכשוויות ומקוריות, מה שמייצר אוכל מפתיע שלא חוטא בגנריות וניחן בעניין ובחן. את סלט הכרוב הצלוי לא אכלנו באף מסעדה אחרת בעיר עדיין. הוא מורכב מכרוב צלוי שמאזן את כל המרכיבים והתיבול, ולו נוספים אריסה, פטה, כוסברה, בצל, עמבנה (עמבה+ לאבנה ) פיסטוק מקורמל וסחוג, שמנצח על המרכיבים ומוסיף אפטר טייסט נהדר ותימני למהדרין.60 ש"ח.
אברבנאל 72

סוף סוף מנה מקורית מכרוב. לונל (צילום דויד מויאל)
סוף סוף מנה מקורית מכרוב. לונל (צילום דויד מויאל)

סלט קיסר | גריל רום

יש אנשים שבכל פעם שהם רואים סלט קיסר בתפריט, הם חייבים להזמין אותו ולהשוות לסלט קיסר של הקופי בר/בראסרי 48. האנשים האלה הם אנחנו, ובגריל רום מצאנו מתחרה יותר מאשר ראוי – קערה עמוקה ובה לבבות חסה טריים ופריכים שכאילו הרגע נקטפו, עם רוטב קלאסי על בסיס אנשובי (ועוד קצת בכלי מזיגה קטן, למי שצריך תוספת), פילטים של אנשובי, קרוטונים ותועפות פרמז'ן מגורר מעל. לאחרונה המסעדה נפתחה לבראנץ', ומבחינתנו הקיסר הזה הוא ארוחת בוהוריים מושלמת, במיוחד אם מזמינים ליד את הצ'יפס המושלם לא פחות וקרפ סוזט לקינוח.65 ש"ח.
הירקון 87

פייט ראוי למיתוס. גריל רום (צילום שרון בן דוד)
פייט ראוי למיתוס. גריל רום (צילום שרון בן דוד)

מאזה סובה | Wabi

לא בדיוק סלט על פי ההגדרה הקלאסית, אבל מבחינתנו כל קערה שמונחים בה כמה דברים קצוצים שצריך לערבב היא סוג של סלט. מנת הקיץ החדשה בוואבי מחברת בקערה עמוקה אטריות ראמן דקיקות מתוצרת בית, באק צ'וי מוחמץ מתוצרת בית, נבטים, כרוב, בצל ירוק וסרטי אצת נורי. מעל מונחים בקר טחון מבושל בקארי יפני מתוצרת בית (הבנתם את המסר מן הסתם) וחלמון כבוש קלות על תקן פרוטאין, כי רק מירקות אף אחד לא נהיה שבע. ערבוב מסיבי לוודא שהחלמון עוטף הכול וקיבלתם ביס קראנצ'י כיפי וארוחה משביעה שאחריה אפשר להמשיך לעבוד.65 ש"ח.
דה פיג'וטו 23

בעינינו זה לגמרי סלט. וואבי (צילום יעקב בלומנטל)
בעינינו זה לגמרי סלט. וואבי (צילום יעקב בלומנטל)

סלט מלפפונים | סנטי

עדיין ביפן ועדיין בפרשנות אישית לסלט מלפפונים הקלאסי, שהגה שף גיא אריש במוחו היצירתי. יצירת האמנות הוורטיקאלית הזו מורכבת מקורנישונים קטנים ומוצקים ברוטב רמולד מיסו עם פוריקקה (תערובת תבלינים יפנית) ופינגר ליים. חמיצות, אוממי, רעננות ומרקם קטיפתי מתחלפים בזה אחר זה על הלשון ואי אפשר להפסיק לנשנש עד תום הצלחת. בעונה המתאימה הסלט מוגש עם פאקוסים, אבל במה שעובד לא צריך לגעת.48 ש"ח.
גורדון 17

אמנות ורטיקאלית. סנטי (צילום דן פרץ)
אמנות ורטיקאלית. סנטי (צילום דן פרץ)

סלט דפי קולרבי | ברבור

דקה לפני שהעונה נגמרת (או שלא, עם משבר האקלים אין לדעת) שווה לתפוס את סלט הקולרבי בברבור: דפי קולורבי דקיקים ועדינים משובצים בפיסות תפוח ירוק בוויניגרט על בסיס טרגון, עשב התיבול הכי אנדרייטד במדף. הרוטב מדגיש את החמיצות ומוסיף את ארומת הטרגון המיוחדת, גבינת גלי מתוצרת המחלבה הקטנה מוסיפה מתיקות עדינה ומאופקת ואגוזי לוז סוגרים את הכול עם קראנץ' כיפי בפה. כמה פשוט, ככה טעים. 65 ש"ח.
נחלת בנימין 36

פשטות מנצחת. ברבור (צילום סי פיש)
פשטות מנצחת. ברבור (צילום סי פיש)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!