המקום הכי חם בפארק המסילה הוא הד"ש שהיינו צריכים מהניינטיז

פותחים שולחן. "השחף" (צילום: שחר סגל)
פותחים שולחן. "השחף" (צילום: שחר סגל)

פארק המסילה משך אליו מסעדה חדשה מהסוג שמזכיר לנו את שנות התשעים, כולל שולחנות נירוסטה מלאים במטעמים, דגים מעלים ריח נהדר על הגריל ומנות שרימפס גדולות במחיר שפוי. האם תל אביב מקבלת מוסד דגים חדש בפארק הכי עמוס בעיר? סמנו לעצמכם את "השחף"

27 במרץ 2025

כשנכנסים לפארק המסילה מכיוון רחוב הרצל קשה לפספס את ריח ריח החמאה והשום המשכר שמגיע מלאבה שבסמטת בית הבד הסמוכה. ואז עוצרים, מביטים בהשתאות בקיר הפסיפס היפהפה והחדש שיצר האמן אורן פישר. קיר רחב מימדים, צבעוני וציורי שמלא בפרטים ייחודים, מתובל בהומור, מנוקד במאפיינים תל אביביים וכל מבט נוסף בו מגלה פרט חדש. עכשיו אפשר לראות שהקיר הזה נוצר, למעשה, עבור חזית מסעדת "השחף" החדשה – שאם תשאלו אותנו, היא בדיוק אבל בדיוק מה שהיה חסר לנו בעיר.

>> יאמי: 3 דיינרים לאכול בהם בלי להצטופף עם אלפי אנשים בהאנגר

השחף היא מסעדת דגים ופירות ים שמעלה ניחוח נוסטלגי של שנות התשעים, אבל נשארת הכי רלוונטית לימינו. האווירה היחודית מתחילה כבר עם שלט הניאון של המסעדה, ממשיכה בתפריט המנוילן, אווירה לא יומרנית – ואפילו במחירים. מאחוריה עומדים עילי שגיא, יוסי וירון פרי חדש. ירון הוא איש קולינריה וחיי לילה תל אביבי היה בעבר הבעלים של מסעדות הדגים המיתולוגיות וונגולי וסי פוד מרקט (וגם בעלי מועדון "למון" המיתולוגי), אך אהבתו לדגים לא טבעה במצולות. הקבוצה גם עומדת מאחורי מקום תל אביבי מוצלח וטרנדי שנמצא ממש בסמוך – "בצלות" שבפארק אלוף בצלות.

קיר הפסיפס המרשים. "השחף". צילום: יעל שטוקמן
קיר הפסיפס המרשים. "השחף". צילום: יעל שטוקמן

אחרי שנתיים שהם ממוקמים באיזור, החבורה הבינה שחסרה להם מסעדת דגים, וכך נולדה "השחף". מדובר במסעדת דגים פשוטה אך איכותית, שלא מתרכזת בסביצ'ה וטרטר ברוטב יוזו עם אלפי מרכיבים, אלא בדגים מטוגנים, דגים על הגריל, פירות ים ושאר סלטים. כן, זה בדיוק מה שרציתם, מקום שאפשר לבוא ולפתוח בו שולחן תחת כיפת שמיים, באחד משולחנות הנירוסטה בנוסח תעשייתי, כמו שמסעדת דגים ים תיכונית נולדה להיראות.

עוד מהשלט חזרנו אחורה. "השחף". צילום: יעל שטוקמן
עוד מהשלט חזרנו אחורה. "השחף". צילום: יעל שטוקמן

אם בכל זאת חשקה נפשכם בקלאס, תמיד אפשר להיכנס פנימה ולשבת על בר העץ שמזכיר קצת אונייה ישנה ולהינות מקוקטייל קלאסי, טקילה, אוזו או יין."יש פה שלושה קוקטיילים קלאסיים – מוחיטו, נגרוני ואפרול שפריץ", מסביר עילי. "בלי שקשוקים, בלי התחכמויות. כמו שצריך" (48-52 ש"ח).למרות שהמקום פתוח בסך הכל פחות משבועיים, יש תחושה מהודקת, אווירה שמחה ותנועה שמרגישה טבעית לאזור. "אנשים נכנסים ושואלים אותנו כמה שנים אנחנו כאן כבר", מספר עילי בחיוך, עדות לעובדה שבאמת הייתה חסרה באיזור מסעדה בסגנון, שנראה שיש בה את כל המאפיינים כדי להפוך למוסד (חמסה חמסה חמסה).

דגים-צ'יפס-סלט? "השחף". (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @hashachaf.tlv)
דגים-צ'יפס-סלט? "השחף". (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @hashachaf.tlv)

את מרבית הדגה ופירות הים של השחף מביאים מזנו באשדוד. באגף הראשון של התפריט מוצעות צלחות פתיחים נדיבות ומהנות במחירים נוחים שכיף לפתוח איתם שולחן. טחינה הר ברכה, ציזיקי רענן ומצוין, איקרה עם בצל סגול שהופתענו מכמה שאהבנו, סלט חצילים פיקנטי, גזר בסטייל בוכרי, חמוצי הבית ופלפלים חריפים עם קונפי שום – כל אלה מוגשים עם לחם הבית שתענוג לטבול בו הכל, במחיר שנע בין 13 ל-19 ש"ח.

שפע של דגה. "השחף". צילום: שחר סגל
שפע של דגה. "השחף". צילום: שחר סגל

משם מגבירים עם מנות הישר מהחכה, דוגמת ברבוניות עסיסיות בציפוי פריך שהן תענוג ממש (82 ש"ח), דגי רשת פריכים גם הם (78 ש"ח), פיש אנד צ'יפס לפי הספר (68 ש"ח), דניס או לברק שלם על הגריל, או בתנור אבן עם ציפוי פריך (98 ש"ח), פילה לברק בתנור אבן שמוגש עם ירוקים (98 ש"ח) ודג ים תיכון מתחלף שיצא מהים באותו הבוקר, ומוצע לפי משקל.

"השחף". צילום: יעל שטוקמן
"השחף". צילום: יעל שטוקמן

אגף פירות הים מזמין לא פחות, וכולל שרימפס פרובנסאל (82 ש"ח), מנת אורז ים שמזכירה פאייה עם שרימפס, קלמארי, ראשי קלמארי ומולים (78 ש"ח), קלמארי וראשי קלמארי בציפוי פריך (74 ש"ח), שרימפס בציפוי פריך (82 ש"ח) או תמנון על הגריל (48 ש"ח). שימו לב שאין אף מנה בתפריט שעולה על 98 ש"ח, ואמנם מדובר במחירי הרצה, אבל הקבוצה בהחלט מקווה שתיטיב לשמור על מגמת התמחור הזו. לקינוח קלאסי – מוס שוקולד, מוס לימון וכן כן, הנה הוא פה שוב – קרם בוואריה (36 ש"ח). כי אם כבר שנות התשעים אז שיהיה עד הסוף.
הרצל 22 פינת סמטת הבד. כל יום בין 18:30-00:00, בהמשך מקווים לפתוח גם לצהריים.