20 המבורגרים ב-20 יום: האלוהיות שבפשטות – ככה עושים המבורגר

אל בורגרי. צילום: יח"צ
אל בורגרי. צילום: יח"צ

לכבוד חודש ההמבורגרים 2021 של קוקה-קולה יצא מבקר אוכל הרחוב שלנו אל רחבי הארץ כולה כדי לאכול 20 ספיישלים במשך 20 יום. ביום ה-8 שמח המבקר להיתקל בהמבורגר ישר ולעניין בנמל חיפה. התגלות אלוהית? לא, זה בסך הכל המבורגר מסוג טעים

24 באוקטובר 2021

בעוד מסע ההמבורגרים המתמשך הזה מתקדם, אני מסתכל על המנות שהספקתי לטרוף. מה לא היה שם? לחמניות בצבעים, תוספות חטיפים, מגדלי קלפים ואפילו דגים. אתם יודעים מה לא היה עדיין? המבורגר פשוט. לחמניה רגילה, קצת ירקות, אולי איזו תוספת קלאסית ורוטב מפתיע. לחזור לבייסיק, הימים בהם המבורגר לא היה גורמה ובגרוש היה קטשופ. אחרי כל כך הרבה קישוטים ותוספות מפתיעות, התפללתי למשהו פשוט יותר.

>> כל המסעדות והספיישלים בחודש ההמבורגרים של קוקה-קולה
>>ביום השביעי אכלנו המבורגר לוהט. כלומר חריף. וטעים

תפילתי נענתה על ידי אל מיוחד – אל בורגרי, שעל פי המיתולוגיה הרומאית היה אחראי על ההמבורגרים וכרס הבירה. אה רגע, סליחה טעות. אל בורגרי היא בכלל המבורגריה שממוקמת ליד נמל חיפה, בדאון טאון (עדיין משתמשים במושג הזה? נראה לי שכן) של העיר, אזור עם רחוב מלוכלך היטב שלא הייתי מצפה ממנו ליותר מבורגר פועלים לא מתחכם, כזה שמספק את הקרייב מבלי להעמיס יתר על המידה.

בהתאם, הדוכן של אל בורגרי מינימליסטי למדי – אזור הגשה סגור, חדר מלמעלה שאני לא יודע אם אי פעם אכלו בו ובעיקר כמה שולחנות מקדימה שממוקמות ממש על הרחוב, עם נוף לתנועה הגועשת. הגישה הפשוטה הזו מכתיבה גם את הספיישל המוצע במסגרת חודש ההמבורגרים של קוקה-קולה: המבורגר בסיסי עם שתי תוספות לבחירה. לא קובעים מראש, פשוט בחרו מההיצע הקלאסי.

אני הלכתי על בורגר ארוחת בוקר נאה עם ממרח אבוקדו וביצת עין, מסוג התוספות שהייתי לוקח כשרק התחלתי ליהנות מהמבורגרים (זה קרה בגיל מאוחר יותר מכפי שאני מוכן להודות), ובאמת הזכיר לי את אותם המבורגרים. זה לא בורגר שף, לא יצירת אמנות ולא הגזמנות. רק קציצה טובה, תוספות קלאסיות, לחמניה רגילה ומנה פשוטה שאפשר לאכול על הרחוב ולהרגיש את העיר בלי שום פאסון. תודה לאל (בורגרי) שעדיין יש גם אלו.
אל בורגרי, הנמל 43 חיפה, א'-ש' 12:00-02:00, 077-5428746