Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

אל תגידו אימפוסיבל: חודש הטבעונות כובש את ברגר קינג

גאוה טבעונית ישראלית: וג'י בורגר כל החודש (צילום יח"צ ברגר קינג)
גאוה טבעונית ישראלית: וג'י בורגר כל החודש (צילום יח"צ ברגר קינג)

סניף דיזנגוף סנטר של הרשת יהפוך לטבעוני לגמרי למשך חודש שלם, ויציע ווג'י וופר - וחשוב מכך, גם ווג'י נאגטס // השף מיכאל כץ משיק קורס בישול טבעוני, ללא בשר וללא תחליפי בשר // ובקייטרינג מוניר מציעים לכם מגש אירוח טבעוני ליום הבחירות

30 באוקטובר 2022

מרוב עיסוק בחגים ובבחירות כמעט ששכחנו את חודש הטבעונות שמתחיל גם הוא ביום שלישי הקרוב (1.11). והנה מה שהיה עד לפני כמה שנים טרנד הולך וגדל, הפך לעובדה בשטח עד כדי כך שרשת הפאסט פוד ברגר קינג הכריזה על הפיכת סניף דיזנגוף סנטר לסניף טבעוני למשך כל החודש. ההחלטה יוצאת הדופן, שמתבצעת לראשונה בישראל ובעולם, התקבלה בעקבות פיילוט שהתקיים בשבוע שעבר, אז למשך שלושה ימים הפך הסניף בסנטר לפופ אפ טבעוני ובמרכזו ה-Veggie Whopper (גרסה טבעונית להמבורגר המוכר של הרשת) וגם Veggie Nuggets – נאגטס פריכים מן הצומח. המנות החדשות יצרו תורים ארוכים בסניף, והיצרנית חברת הפוד טק הישראלית Meat The End משנסת מותניים כדי לענות על הביקוש.

לטבעונים (או לסתם אזרחים פשוטים המעוניינים באוכל טבעוני), לעומת זאת, שמתעניינים בחוויה קצת יותר מתוחכמת – אלטרנטיבה מגיעה מכיוונו של מיכאל כץ, השף הוותיק שגידל דורות של שפים (כולל אסף גרניט, שמפגש נרגש בין השניים שודר אמש ב"משחקי השף"), משיק קורס ראשון מסוגו לבישול טבעוני בשיתוף עם עמותת ויגן פרנדלי. ב-12 מפגשים עיוניים ומעשיים נלמדים נושאים שונים כמו בכל קורס בישול, מירקות דרך בישול איטלקי ועד בצקים וקינוחים – וכולם ללא תחליפים וחומרי גלם מעובדים. לדוגמה: בשיעור קטניות וקינואה לומדים על עקרונות העבודה ומכינים ממרחים ותבשילים, לביבות קינואה והמבורגר טבעוני. "פנה אליי אדם שהתעניין בלימודי בישול טבעוני. אמרתי לו שאיני בקיא בבישול עם תחליפים מן הצומח אך אוכל ללמד אותו לבשל ללא חומרי גלם מן החי", אומר כץ. "הוא בא לשיעור ומבחינתו זו הייתה הצלחה – הוא פשוט למד לבשל ורבים באו אחריו. בעיניי צריך ללמוד את הבסיס, שהוא כיצד חומר גלם מתנהג, טעמים ומרקמים".הקורס הטבעוניהוא חלק אינטגרלי מרשימת הקורסים באטיליו (Attilio), בית ספר חדש לבישול גבוה וללימודי קולינריה שהקים כץ באור יהודה (5,400 ש"ח, מ־23.11).

בין שני הקצוות שלעיל, פאסט פוד ובישול בבית, יש עוד אופציות. במסעדות ובבתי האוכל בעיר מתכוננים לחודש הטבעונות עם מנות חדשות, ספיישלים ומבצעים על טוהרת הצומח בלבד. לדוגמה: במסעדת הבשר NGיתווספו לתפריט הקבוע מנות סטייק רידיפיין מיט ברוטב צ'ילי דובדבנים (120 ש"ח) ופטריות גולדן אויסטר ופינק אויסטר צרובות בגריל עם בוק-צ'וי, עגבניות שרי, לאבנה וסומאק (82 ש"ח). במסעדת הטרקלין (היכל התלמוד 4) מוסיף שף יוסי בן אודיס לתפריט רידיפיין קבב (96 ש"ח), רידיפיין סינייה על חציל קלוי טחינה וסלסת עגבניות (96 ש"ח) וסיגר במילוי בשר רידיפיין (42 ש"ח). באינדירה ההודית מציעים ביום הטבעונות 7 אחוז הנחה על כל המנות בתפריט שמחירן 32 ש"ח ומעלה – סמוסה ירקות, אלו גובי, צ'נה מסאלה ועוד קלאסיקות אהובות. ובקייטרינג מונירמחברים את חודש הטבעונות עם יום הבחירות ומציע מגש אירוח של מיני פיתה שווארמה/פלאפל טבעוני ב-25 אחוז הנחה (180 ש"ח). כי אם כבר לאכול את הלב ברגע תוצאות האמת, אז לפחות שאף בעל חיים לא יסבול על הדרך.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!