יש שני לו

אייל שני ממשיך להתרחב עם סניף חדש למזנון מול גן מאיר. בקרוב גם בפריז

חולם על פיתות. אייל שני
חולם על פיתות. אייל שני
14 באוגוסט 2013

כמה שבועות לפני פתיחת המזנון החדש, ישב אייל שני בשעת צהריים על המדרכה הצמודה למסעדה המתהווה שלו, מול גן מאיר ברחוב קינג ג'ורג'. על הקיר מאחוריו נכתב באותיות זהב "פה כבר חולמים פיתות". הסניף החדש של "המזנון" ייפתח תוך פחות מחודש בחלל שהיה קודם מסעדת יאמיסן. הסניף המקורי, שנפתח באבן גבירול לפני כשנתיים על ידי שני ושותפו שחר סגל, שינה את כל מה שאנחנו חושבים על פיתה. קודם כל האפשרות לגבות כמעט 60 ש"ח על שלושת רבעי פיתה, ואחר כך הנכונות לשלם עוד כמעט 20 ש"ח על השליש הנותר כשהוא משוח בשוקולד השחר. גם הנכונות לשדך כל מאכל לבטן של פיתה – כולל שרימפס בגבינת שמנת, תפוח אדמה חרוך או כרובית שאפשר להתפייט על מר גורלה – הייתה חדשנית. הגאגים של הצוות ("איך תרצה שיקראו לך היום?") וסחיטה של עגבנייה לעיני הלקוח סיפקו את הטאץ' האחרון בחוויה האייל־שנית. במקביל להקמה של המזנון בקינג ג'ורג' שני טס השבוע לפריז, שם הוא מקים מזנון נוסף ברובע המארה, המכונה הרובע היהודי. המזנון הפריזאי אמור להיפתח בסביבות אוקטובר, ובאופן מפתיע – דווקא הוא יהיה כשר. לפי שחר סגל זה מה שחוקי העזר העירוניים מאפשרים.

שחר סגל, עד כמה המקומות החדשים יהיו דומים לסניף המקור?

"יהיו קווי דמיון, אבל גם הרבה דברים חדשים. אייל יתפרע ויטריף את המערכת. אנחנו לא מקדונלדס. כל מזנון הוא יחידה אוטונומית שמייצרת תפנית בעלילה".


לא רוצים להרחיק עד קינג ג'ורג'? אייל שני ושחר סגל מלמדים איך להכין כרובית