לא על הפסטה לבדה
מילון מקוצר להבנת התפריט האיטלקי ישדרג את הארוחות שלכם לריגושים קולינרים
דע את האויב, בעיקר אם אתה מתכוון לאכול אותו.
A
Abbacchio או Agnello טלה; Aceto חומץ; Agilo שום; Albicocche משמשים; Alici או Acciughe אנצ'ובי; Animelle לבלב ובלוטת התימוס, לרוב באים מטוגנים; Arance תפוזים; Astice או Aragosta לובסטר; Asparagi אספרגוס.
B
Baccalà דג בקלה מלוח; Branzino או Spigola דג אוקונוס.
C
Capra עז; Carciofi ארטישוקים; Carne בשר; Carote גזר; Cavolfiore כרובית; Cervello מוח; Cetriolo מלפפון; Ciliege דובדבנים; Cipolle בצל; Coccomero אבטיח; Coda alla vaccinara זנב שור; Condimenti ציפוי; Coniglio ארנב; Il Contorno תוספת; Cozze מולים; Crostacei צדפות.
F
Fagioli שעועית; Fichi תאנים; Fragile תותים; Fromaggi גבינות; Frutta פרי;Frutti di mare – פירות ים; Funghi פטריות.
G
Gamberi או Gamberetti חסילונים; guanciale לחי חזיר.
I
Indivia עולש; Insalata סלט; Insalata di Zampi סלט ג'לי פרסה.
L
Latte חלב; Lattuga חסה; Limone לימון; Lingua לשון; Lasagna לזניה.
M
Maiale חזיר; Manzo בקר; Mazzancolle צד סרטנים; Melanzane חציל; Mele תפוחים; Merluzzo דג בקלה; Minestrone מרק ירקות עשיר.
N
Nervetti רצועות סחוס.
O
Olio d'oliva שמן זית; Ostriche צדפה (אויסטר).
P
Pajata מעיים של עגל או כבש; Pancetta בייקון; Pane לחם; Patate תפוח אדמה; Patatine fritte צ'יפס; Pepe פלפל; Peperoncino צ'ילי; Pepperoni פלפלים; Pere אגסים; Pesce דגים; Pesce spada דג חרב; Pesche אפרסקים; Piatti מנה; Piselli אפונה; Pollo עוף; Polpette כדורי בשר; Polpo או Polipo תמנון; Pomodori עגבניות; Porri כרישה; Prezzemolo פטרוזיליה; Prosciutto נקניק חזיר; Prugne שזיפים.
R
Razza דג תריסנית; Ripieni מילוי; Rognoni כליות; Rombo דג שיבוטה; Rucola או Rughetta רוקט.
S
Sale מלח; Salmone סלומון; Salsicce נקניקיות; Sarago או Dentice או Marmora או Orata או Fragolino דג אברומה; Sarde סרדין; Sedano סלרי; Seppie דיונון; Sogliola דג סולית; Spezzatino תבשיל בשר; Spinaci תרד; Sughi רוטב; Susine שזיפים.
T
Tacchino תרנגול הודו; Telline צדפות קטנות; Tonno טונה; Totani בייבי דיונון; Tripa מעיים; Trota דג טרוטה.
U
Uva ענבים.
V
Verdura ירקות; Verza כרוב; Vitello עגל; Vongole צדפות.
Z
Zucchero סוכר; Zucchine קישואים.
רטבים לפסטה
Alla vongole עם צדפות; Al pomodoro fresco עם עגבניות טריות לא מבושלות; Al ragù ברוטב בולונז; Al sugo ברוטב עגבניות (לעיתים עם קצת בשר או ציר בשר); All'amatriciana עם עגבניות, צ'ילי, בצל ונקניקיות; Alla gricia עם צ'ילי, בצל ונקניקיות; All'arrabbiata עם עגבניות וצ'ילי; Alla carbonara עם בייקון, ביצים ופרמזן;Alla puttanesca עם זיתים, צלפים, שום ושמן חם; Cacio e pepe עם גבינת עזים ופלפל שחור.