מה בצלחת: 10 מאכלים בלגיים
יש שיטענו שתרומתם של הבלגים לקולינריה מתמצה בוופל ובצ’יפס, אבל אי אפשר להכיר מדינה בלי להכיר את המאכלים המסורתיים שלה. הנה 10 מאכלים ששווה לטעום

1. Chicon Au Gratin / Gegratineerde witloof
מאכל בלגי חורפי נפוץ: אנדיב (עולש) עטוף בשינקן, שוחה ברוטב בשאמל ועליו גבינה צהובה מותכת.
2. Moules-frites /Mosselen-friet
שילוב מוצלח במיוחד של קערת מולים וערמה של צ’יפס בלגי.
3. Boudin Blanc / Witte Pens
אי אפשר להיות יותר לא כשר מנקניקייה שמכינים עם חלב. הטעם והמרקם עדינים, והיא
מומלצת במיוחד כשהיא עשויה בגריל ומוגשת לצד פירה או רסק תפוחים (!).
Frites / Frieten .4
הצרפתים אולי קיבלו את הקרדיט, אבל הכבוד על המצאת הצ’יפס מגיע דווקא לבלגים. הם בהחלט יודעים להכין צ’יפס כאן (הסוד הוא טיגון כפול), ובבקשה אל תבקשו קטשופ.
מיונז הוא הרוטב המושלם.
5. Stoemp
האח המשודרג של הפירה. אולי היא לא נראית ככה, אבל זאת מחית תפוחי האדמה הכי קרמית שתאכלו.אל תתפלאו אם היא תגיע עם תוספת של גזר, כרשה או כרוב ניצנים.
6. Carbonnade Flamande / Stoverij
כמו בף בורגיניון הצרפתי, רק תחליפו את היין בבירה.
7. Filet Américain
בשר בקר נא קצוץ ומתובל שמוגש עם רוטב תואם כעיסה או ממרח. יש לכם אומץ?
8. Waterzooi
כתושביה של מדינה קרה וגשומה, הבלגים מתמחים בנזידים ובתבשילי קדרה. זה אחד המשובחים שבהם, והוא מגיע מהחלק הפלמי.
Gaufre / Wafel .9
לא, זה לא מה שאתם רגילים לקבל במסעדות מפוקפקות בארץ. יש כמה סוגים של ופל בלגי (גוֹפְרֶה), אבל כולם טעימים להפליא. נסו את ליאז’ – ופלים מבצק בריושי מלא חמאה ומשובץ בפניני סוכר גבישי.
10. Speculoos / Speculaas
אתם אולי מכירים אותן כעוגיות לוטוס, אבל עבור הבלגים הספקולוס על טעמן הייחודי הן עוגיות תבלינים מסורתיות.