מה בצלחת: 10 מאכלים בלגיים

יש שיטענו שתרומתם של הבלגים לקולינריה מתמצה בוופל ובצ’יפס, אבל אי אפשר להכיר מדינה בלי להכיר את המאכלים המסורתיים שלה. הנה 10 מאכלים ששווה לטעום

הכי בלגי. קערת מולים וצ'יפס (צילום: Shutterstock)
הכי בלגי. קערת מולים וצ'יפס (צילום: Shutterstock)
26 במרץ 2015

1. Chicon Au Gratin / Gegratineerde witloof

מאכל בלגי חורפי נפוץ: אנדיב (עולש) עטוף בשינקן, שוחה ברוטב בשאמל ועליו גבינה צהובה מותכת.

2. Moules-frites /Mosselen-friet

שילוב מוצלח במיוחד של קערת מולים וערמה של צ’יפס בלגי.

3. Boudin Blanc / Witte Pens

אי אפשר להיות יותר לא כשר מנקניקייה שמכינים עם חלב. הטעם והמרקם עדינים, והיא
מומלצת במיוחד כשהיא עשויה בגריל ומוגשת לצד פירה או רסק תפוחים (!).

Frites / Frieten .4

הצרפתים אולי קיבלו את הקרדיט, אבל הכבוד על המצאת הצ’יפס מגיע דווקא לבלגים. הם בהחלט יודעים להכין צ’יפס כאן (הסוד הוא טיגון כפול), ובבקשה אל תבקשו קטשופ.
מיונז הוא הרוטב המושלם.

5. Stoemp

האח המשודרג של הפירה. אולי היא לא נראית ככה, אבל זאת מחית תפוחי האדמה הכי קרמית שתאכלו.אל תתפלאו אם היא תגיע עם תוספת של גזר, כרשה או כרוב ניצנים.

6. Carbonnade Flamande / Stoverij

כמו בף בורגיניון הצרפתי, רק תחליפו את היין בבירה.

7. Filet Américain

בשר בקר נא קצוץ ומתובל שמוגש עם רוטב תואם כעיסה או ממרח. יש לכם אומץ?

8. Waterzooi

כתושביה של מדינה קרה וגשומה, הבלגים מתמחים בנזידים ובתבשילי קדרה. זה אחד המשובחים שבהם, והוא מגיע מהחלק הפלמי.

Gaufre / Wafel .9

לא, זה לא מה שאתם רגילים לקבל במסעדות מפוקפקות בארץ. יש כמה סוגים של ופל בלגי (גוֹפְרֶה), אבל כולם טעימים להפליא. נסו את ליאז’ – ופלים מבצק בריושי מלא חמאה ומשובץ בפניני סוכר גבישי.

10. Speculoos / Speculaas

אתם אולי מכירים אותן כעוגיות לוטוס, אבל עבור הבלגים הספקולוס על טעמן הייחודי הן עוגיות תבלינים מסורתיות.