במשך 3 עונות עקבנו אחר העו"ד מיקי הולר, שעובד ממכונית הלינקולן השחורה שלו ומנסה להגן על אנשים חפים מפשע בבית המשפט, אך העונה הרביעית מביאה אותו לצד השני של החוק, כחשוד ברצח. והכי גרוע, הגופה הכתימה את הלינקולן שלו
דרמות משפטיות הוא אחד הז'אנרים הקולנועיים העתיקים ביותר, עם יותר מ-115 שנות וותק על המסך, ומורשת טלוויזיונית שנמשכת עד לראשיתו של המדיום, וספק אם יש מישהו שמופתע שהז'אנר כל כך פופולרי גם כיום. אחרי הכל, לבית המשפט מתנקזת כל הדרמה האנושית האפשרית – המשברים, הסכסוכים, המתח, העצב, זעם, שמחה ויאוש. המפיק דייוויד אי קלי – שאחראי על "הפרקליטים", "אלי מקביל", "בוסטון ליגל" – עשה מזה קריירה נרחבת, ושבה גם את הדור הנוכחי בדרמת בתי המשפט שלו עם "סנגור במבחן", שהפך ללהיט כמעט מיידי כשנחת בנטפליקס ב-2022.
הסדרה היא אדפטציה לספריו של סופר המתח מייקל קולני (שגם אחראי על "בוש"), שמספרת על העו"ד מיקי הולר (הידעתם? בספרים הוא אחיו למחצה של בוש) שמסתובב בלוס אנג'לס במכונית לינקולן שחורה, ממנה הוא מנהל את כל התיקים שלו. הסדרה הצליחה לשבור קצת את הפורמט הפרוצידורלי של "תיק בכל פרק" עם לקוח אחד משמעותי שהולר מטפל בו לאורך העונה, תוך כדי לעבודה על מספר תיקים שונים שצצים מדי פרק, וניסיון לנהל את חייו האישיים והדילמות המקצועיות, ועדיין להיראות קול בתוך הלינקולן. איכשהו, כל הדבר הזה עבד מצוין עבור נטפליקס, שלמרות שהסדרה לא ממש הביאה בשורה חדשה, היא בהחלט הביאה צופים ונחתה בכל פעם מחדש במקום הראשון של טבלאות הצפייה השבועית.
העונה הרביעית של "סנגור במבחן", שנחתה היום בנטפליקס, מציבה את מיקי הולר במבחן הכי גדול שלו, שכן בסיום העונה השלישית (זהירות, כאן יבוא ספוילר) הוא נעצר בחשד לרצח, לאחר שגופת לקוח לשעבר שלו צצה בתא המטען של מכונית הלינקולן האהובה שלו. זה אומר שלשם שינוי, למיקי אין לקוח, אלא את עצמו בלבד, ומולו תמצאו תובעת שנחושה להרשיע אותו. העונה הזו מעבדת את הרומן "The Law of Innocence" שקולני כתבה ב-2020, אבל יש עוד ספרים בהמשך כך שאתם יכולים להניח שמיקי עוד ימצא את עצמו מזוכה, וגם העונה הזו תגיע למקום הראשון של נטפליקס, עד העונה הבאה.
"סנגור במבחן", עונה 4, 10 פרקים, עכשיו בנטפליקס
