מה רואים הלילה: טיסת פסיכופטים מתרסקת באלסקה, ובהצלחה לכולם

המותחן החדש של אפל TV וג'ון בוקנקאמפ ("הרשימה השחורה") משתמשת בנופי הקרח היפהפיים של אלסקה, ובאנשים החביבים שקופאים בצפון אמריקה, וזורקת עליהם התרסקות מטוס שמלאה באסירים מסוכנים שעכשיו מסתובבים בין השלג. עכשיו רק צריך לתפוס את כולם
ישנה מעיין אווירה יוצאת דופן בסדרות שמתרחשות באלסקה. אלו לא רק הנופים הלבנים, התאורה הייחודית או אפילו חיות הבר הנדירות, אלא משהו בקצב, באנשים, בטון. עוד מימי "חשיפה לצפון" המופתית, נחשפנו לייחוד של המושבות הצפוניות בארה"ב, ומאז סדרות שמתרחשות אי שם בין מדברי הקרח של אלסקה מרתקות אותנו, וגם טיפה מלחיצות. "הגבול האחרון" של אפל TV, ששני פרקיה הראשונים שוחררו השבוע, משחקת על המתח הייחודי הזה בדיוק, ואז זורקת לתוכו חבורה של מטורפים.
הסדרה נפתחת עם סצינה שבמודע או לא, מרפררת להתרסקות המפורסמת של "אבודים". רק שכאן במקום חבורת אמריקאים כביכול רנדומלית, יש מטוס מלא במגוון יפה ומלחיץ של כמה מהפושעים הכי מסוכנים באמריקה. כן, כמו ב"קון אייר". מה לעשות, יש הרבה סדרות בסדרה הזו. השריף המקומי בקושי מצליח לבחון את זירת ההתרסקות לפני ששורת אסירים ששרדו תוקפת אותו, ונעלמת אל תוך ערבות אלסקה, ממש בצמוד לעיר שהשריף נשבע להגן עליה. ולמרות שבסך הכל 18 אסירים ברחו, את ממשלת ארה"ב מעניין רק אסיר אחד בודד ומלחיץ בשם האבלוק, שהוא סוכן CIA שסרח, ומתחיל לגולל את התוכנית שלו.
מאחורי הסדרה עומד היוצר ג'ון בוקנקאמפ, שחוץ מכמה סרטי מתח אחראי גם על "הרשימה השחורה" הכיפית, והפעם פונה לעבר מותחן מרובה משתתפים קלאסי עם מסגרת די ברורה מאחוריו – שילוב בין משחק חתול-עכבר (אם ראיתם את הטריילר, כבר עשו לכם ספוילר עתידי על חטיפה) לסדרת "בלש במערב הפרוע", רק שהמערב הפרוע קפוא. השחקן האוסטרלי החביב ג'ייסון קלארק בתפקיד הבלש רמניק, והיילי בנט ("יומני האפלאצ'ים") בתפקיד סוכנת CIA שבורה שחוזרת רק כדי לרדוף אחר הפושע המופרע האבלוק. אקשן טוב לפתיח, בואו נראה איך זה יתפתח מעבר.
"הגבול האחרון", 2 פרקים, אפל TV