Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

המקום שמוציא את האוכל הבוכרי מקריית שלום לדרום-מרכז העיר

כולם מוזמנים לטעום. מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)
כולם מוזמנים לטעום. מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)

על יהודה הלוי ובקרבה לא מקרית לתחנת רכבת אלנבי נפתחה מסעדת "מטעמי בוכרה" על ידי שי ניסנוב, "בן גאה לעדה", שמציע מאפים נאים, כיסונים טעימים ותבשילים ביתיים כמו אושפלאו ובחש. ועם תוכניות להישאר פתוח עד 5 בבוקר, יש סיכוי שבעוד זמן מה תסיימו בילוי לילי עם מאפה סמסה בשרי ומספק

3 בנובמבר 2025

איזה משמח זה שאוכל בוכרי כבר מזמן ננעץ בקונצנזוס המקומי. אחרי הכל, מה יש לא לאהוב בבצק? בין אם הוא אפוי, מאודה או מטוגן, בשם מנטו, סמסה, צ'יבורק, דושפרה ועוד מאפים ומטעמים שכבר למדנו לזלול, ואפילו להגות את שמם. אבל דעו לכם, אוכל בוכרי הוא ממש לא רק בצק – תבשילים ריחניים ומתובלים, סלטים ייחודיים וערב רב של טעמים, ניחוחות ומטעמים. לכן אנחנו מאוד שמחים לספר לכם על מקום שמרכז בדיוק מטעמים כאלו, ובהתאם נקרא "מטעמי בוכרה".
>>יש כמו בבית: 21 המסעדות העממיות הכי טובות בתל אביב https://timeout.co.il/%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%AA%D7%90/

המקום החדש נפתח זה עתה על מפגש הרחובות שבין מקווה ישראל ליהודה הלוי על ידי שי ניסנוב, "בן גאה לעדה", כדבריו. שי גדל על ברכי המטבח הבוכרי עם אם וסבתא שתמיד דאגו לפתיחת שולחן ושפע רב. "רציתי שכולם יכירו את האוכל הבוכרי ויחשפו לכמה הוא טעים, אז בחרתי לפתוח דווקא כאן – פינה מרכזית, ליד תחנת הרכבת שעוברים בה מלא אנשים, ואני יכול להגיש את האוכל ולהכיר אותו לכולם", הוא מספר.

נסו לאכול רק אחד. מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)
נסו לאכול רק אחד. מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)

החלל של "מטעמי בוכרה" אמנם קטן יחסית, אך מעל לחלל המסעדה יש מטבח גדול מימדים בו מכינים, מהדקים ומרדדים את כל המאפים והתבשילים בעבודת יד. "אפילו סבתא באה לפקח", מספר ניסנוב בחיוך. מתוך המטבח הזה יוצאים מאפי סמסה, שהם כיסוני בשר כבש מסורתיים מבצק פריך, כאשר הבשר שבפנים מתובל היטב, המעטפת החיצונית של הבצק פריכה ופציחה ליצירת מאפה חמים וטעמים שממלא את הבטן בכל טוב (18 ש"ח), ולצמחונים יש גם סמסה במילוי תפוח אדמה, חומוס, דלעת או פטריות, הזמינים גם במחיר של 3 ב-40 ש"ח.

מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)
מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)

עוד בגזרת הכיסונים, תמצאו במקום מנטו מאודים בגודל נדיב שממולאים בבקר מתובל ובצל מטוגן, מנחמים בדיוק כפי שהם צריכים להיות ונמכרים במחיר של 70 ש"ח ל-5 יחידות כולל השתייה. ואיך אפשר ללא דושפרה מטוגנים שממולאים בבשר בקר מתובל ועסיסי, ומטוגנים עד לזהיבות שחומה ומפתה (65 ש"ח ל-5 יחידות). ואל תחשבו חלילה שרק בצק יש להם בראש, כי במקום מוגשים תבשילים לפי המסורת דוגמת אושפלאו, שלמי שלא זכה דעו שמדובר בתבשיל אורז בשרי עם שלל ירקות בבישול איטי שמעניק עומק טעמים למנה (65 ש"ח כולל שתיה) ובחש, תבשיל אורז בשרי עם עמון עשבי תיבול ירוקים ורעננים שנמכרים באותו המחיר.

מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)
מטעמי בוכרה. (צילום: שי ניסנוב)

״זה לא שאין אוכל בוכרי בתל אביב, הוא פשוט מרוכז בקריית שלום. כולנו גרים בקריית שלום, יש שם ריכוז מאוד גבוה של בוכרים ואני מכיר את כולם, ויש לי גם שם עסק בשם 'אדון הטאבון' שמגיש לחם בוכרי ומאפים", מסביר ניסנוב על החזון מאחורי המקום החדש. "אבל דווקא בגלל זה בחרתי לא לפתוח שם עוד מקום ולצאת מהשכונה".בימי שישי מכינים במקום אוכל מוכן לקחת הביתה לקראת השבת, עם ממולאים, מאפים ושאר ירקות, ובהמשך מבטיח ניסנוב שהמקום יישאר פתוח עד חמש בבוקר, כי לדפוק סמסה עמוס בשר ביציאה מבר או מסיבה זה פחות או יותר חלום שלא ידענו שאנחנו חולמים.
מקווה ישראל 2, ימים א-ה בין 11:00-01:00, יום שישי בין 10:00-15.00. בהמשך ירחיבו את שעות הפעילות עד לשעות הקטנות של הלילה

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup