הכלאה בין פרנץ' טוסט לקרפ סוזט, סלט מאצות ענבי ים, נאגטס שגונבים את ההצגה וכמובן הפיתות שדופקות הצגה בכל פעם - תל אביב עמוסה מנות חדשות, מפתיעות וטעימות שאתם רוצים להכיר, ואנחנו פה כדי לדאוג שלא תפספסו אף ביס ששווה את בלוטות הטעם שלכם
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%259e%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2598%25d7%25a2%25d7%2599%25d7%259e%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2591%25d7%25aa%25d7%259c-%25d7%2590%25d7%2591%25d7%2599%25d7%2591-1125%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D%20%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94:%20%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%AA%D7%9C%20%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D%20%D7%A9%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D%20%D7%9C%D7%98%D7%A2%D7%95%D7%9D%20%D7%A2%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%95%20https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%98%d7%a2%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91-1125/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%9D+%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94%3A+%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D+%D7%AA%D7%9C+%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D+%D7%A9%D7%97%D7%99%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D+%D7%9C%D7%98%D7%A2%D7%95%D7%9D+%D7%A2%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%95&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%259e%25d7%25a0%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2598%25d7%25a2%25d7%2599%25d7%259e%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2591%25d7%25aa%25d7%259c-%25d7%2590%25d7%2591%25d7%2599%25d7%2591-1125%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
חוש הטעם שלנו אוהב לטייל, ולמרבה מזלנו בתל אביב לא חסר איפה. בין מקומות חדשים והרפתקנים למוסדות וותיקים שלא פוחדים להשתנות, אינספור ביסים חדשים נולדים מדי יום, וכמו בפוקימון – אנחנו רוצים לתפוס את כולם. אז כדי שלא תפספסו שום דבר על קצה הלשון, אספנו עבורכם 6 ביסים באמת יוצאי דופן שהצטרפו לאחרונה לעיר, שמצדיקים את המחירים בעיר, וגם דאגנו לשמור על זה מתחת לרף ה-70 ש"ח, כי בכל זאת – אנחנו שפויים. תאכלו עם העיניים, ואז עם הפה.
1. סלט אצות ענבי ים | Wabi
אחרי עוגת הגבינה הרוטטת שף דין שושני ממשיך ליצור מנות ויראליות ולשגע את העיר. הפעם הוא מכין סלט מענבי ים – אצה שבמבט ראשון נראית כמו גוש ירקרק שמונח על כפית, ולאחר כמה דקות השרייה במים חוזרת למצבה המקורי בתצורת כדורונים קטנטנים על גבעול. יחד עם האצות, שמשכשכות באקווריום קטן, מוגשים לשולחן אורז מתובל בתבלינים יפניים ורוטב פונזו לפי מתכון עתיק, כי אצל שושני שום דבר אינו פשוט ולכל פרט יש נימוק ושורשים. להרכבת המנה טובלים אצה בפונזו, מניחים על מעט אורז ונותנים למרקם הקוויארי לשגע את המוח כמו סוכריות קופצות בשביל אדרנלין. 23 ש"ח.
דה פיג'וטו 23, תל אביב

2. פיתה פילה דניס | חמודי אבולעפיה
כל מה ששף חמודי אבולעפיה נוגע בו עושה לנו נעים בחך, במיוחד כשמדובר בפיתה שמנמנה מתפקעת מרוב טעמים. אחרי ששכלל את הפיתות הבשריות לכדי שלמות, אבולעפיה עושה פנייה בלתי צפויה לכיוון הים במנה חדשה ומנצחת: פיתה אוורירית במילוי פילה דניס מטוגן עד פריכות עם מוטבל, שהוא ממרח חצילים חמצמץ מטחינה, נענע וליים, בתוספת ירקות טריים חתוכים וסלט ארוגולה. טעים אש ויותר קליל בבטן. 58 ש"ח.
זבולון 7, תל אביב

3. בורקס | שרויטמן
שוב ושוב אנו טוענים ששווה לחצות את האיילון כדי להגיע למאפיית שרויטמן, ולא רק בגלל הפרעצלים והלחמים. בימי שישי בשבועות האחרונים מכין האופה דוד חורי בורקס במילוי שעולה לו בראש באותו בוקר, בולגרית ושמנת או כרישה ופטה למשל. בצק שכולו עלעלים ותועפות חמאה מתפצח בפה בעונג טרום־שבת, ואם אין מקום ישיבה – קחו אותו עם קפה בטייק אוויי לגינה ממול. 14 ש"ח.
נחלת יצחק 30, תל אביב
4. נאגטס לולו | הסמטה ביי פנדה
עם כל הכבוד לסמאשבורגר המעולה, ויש הרבה כבוד – הנאגטס בסמטה גרסת פנדה גונבים את ההצגה. הם רכים בפנים ופריכים בחוץ בדיוק במידה המושלמת, בטעם של עוף אמיתי ולא מהונדס. החך שמורגל במוצרים תעשייתיים מופתע, ואז מחלחלת (שוב) ההבנה שפאסט פוד הרבה יותר מוצלח כשבמטבח טורחים להשקיע בחומרי גלם. ואל תשכחו לבקש מיונז שיפקה חרפרף מתוצרת בית, שמקפיץ את כל העסק לדרגת טריט למבוגרים. 25 ש"ח.
אבא אחימאיר 17 (מרכז שוסטר), תל אביב
5. פרנץ' טוסט א ל'אורנג' | בל עמי
מהלך מבריק, זה מה שחשבנו כשטעמנו את המנה ההיברידית בבראסרי החדש של הירזינים, הכלאה בין פרנץ' טוסט לקרפ סוזט. מצד החתן מגיע בריוש מהמאפייה שבמקום – פרוסה עבה קלויה לגוון זהוב עמוק, ומצד הכלה רוטב הדרים חמוץ־מתוק וקטיפתי מתוצרת בית (על כמויות החמאה עדיף לא לחשוב כלל), עם קרם פרש קריר וטיפונת פלפל ארומטי לפיניש. הטעם המוכר בפרשנות חדשה עושה טוב לשני הצדדים במנת הבוקר הכי מקורית ומעניינת בעיר כרגע, עד לשיגוע הבא. 66 ש"ח.
בן עמי 14, תל אביב

6. קארי פאן בקר | ASA
עוד ביס היברידי מקורי – מה נעשה שיש לנו פטיש לכאלה – מצאנו ב-ASA, האיזקאיה החדשה והלוהטת אוף רוטשילד. מדובר במעין קובה פריך, כי אין דרך אחרת להגדיר את הצורה דמוית כדור בייסבול, במילוי קארי בקר יפני שמעיף את הפוני מרוב הפתעה, כי המוח הרי מתוכנת למצוא טעמים אחרים לגמרי. ואז מתפשט על הפנים חיוך דבילי שמנסה להבין להבין מה בדיוק קרה כאן. 38 ש"ח.
אחד העם 54, תל אביב

- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- אוכל רחוב https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c-%d7%a8%d7%97%d7%95%d7%91/
- מסעדות מומלצות https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa/
- חמודי אבולעפיה https://timeout.co.il/topic/%d7%97%d7%9e%d7%95%d7%93%d7%99-%d7%90%d7%91%d7%95%d7%9c%d7%a2%d7%a4%d7%99%d7%94/
- פנדה https://timeout.co.il/topic/%d7%a4%d7%a0%d7%93%d7%94/
- בל עמי https://timeout.co.il/topic/%d7%91%d7%9c-%d7%a2%d7%9e%d7%99/
- שרויטמן https://timeout.co.il/topic/%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%99%d7%98%d7%9e%d7%9f/
