תעמיס לי: 3 מנות צ'יפס עמוסות ומומלצות שיסגרו לכם כל פינה

הקונספט של Loaded Fries - מנות צ'יפס מוגזמות ומושחתות עם תוספות בשריות וגבינתיות - עוד לא ממש נחת בישראל (וגם צ'יפס לא כל כך יודעים לעשות פה, הבה ונודה), אבל ישנם מספר חלוצים שמראים לכולנו את הדרך להעמיס. עם קורנביף? עם אסאדו מפורק? עם צ'וריסו צ'אנקי? רק תבחרו איך לסתום את העורקים
תל אביב טובה בהמון דברים, אבל בדברים שהיא גרועה בהם – היא גרועה ממש. אחד מאותם דברים הוא הצ'יפס, אותו מאכל עממי, מטוגן ומנחם – שבמיטבו הוא פריכות זהובה וקסומה ואילו אצלנו הוא על פי רוב סמרטוט שמנוני בשיפודיות או מקלוני קרטון מופשרים בהמבורגריות. ובאין תרבות צ'יפס, איך תהיה תרבות Loaded Fries, השחיתות שמעמיסה על הצ'יפס גם תוספות בשריות ורטבי גבינה ועוד שדרוגים כיד הדימיון? לא תהיה. בחרנו להמליץ היום על שלוש מנות צ'יפס מקומיות שמראות לכולנו את הדרך אל עולם שכולו Loaded. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> קפה הכובשים: קפה חדש נולד לאבא שישקו ואמא רביבה וסיליה
>> תל אביב, את בטעם תפוז: יש לנו מנצחות בתחרות "עוגת העיר"
אולטימט צ'יפס // פריז טקסס
למה כדאי: פריז טקסס הוא מקום שמבין ואוהב בשר ותרבות אוכל אמריקאית, ובאופן כללי מקום שכיף להגזים בו, ולכן לא מפליא לגלות שהוא חלוצי גם בז'אנר ה-Loaded Fries ואפשר לסמוך על הוורסיה שלו.
מה טעים: צ'יפס קריספי ועשוי היטב, עטוף ברוטב צ'דר קרמי ובעל נוכחות, מעליו עירית קצוצה ואז– קוביות צ'אנקיות של קורנביף בשרני שנצלו עד שהיו לקריספיות כמעט כמו בייקון. הו, כן.
אווירה: זה מקום של בשר, עם נתחים שמסתכלים עליכם מהמקרר. קחו בחשבון שהמנה הזאת נחשבת לטבעונים.
>> פריז טקסס, הרצל 4
ניו יורק צ'יפס // בורגר סטיישן
למה כדאי: הסניף התל אביבי של רשת ההמבורגרים הכשרה עם יומרות הפרימיום התמקם בלוקיישן המשונה של הכניסה לבית ההסתדרות הציונית בקפלן, אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם: אוהבים כאן הגזמות והכשרות זה לא מה שיעצור אותם.
מה טעים: הניו יורק צ'יפס היא מנה נועזת שמורכבת מצ'יפס קראנצ'י ועשוי היטב, 130 גרם של אסאדו מפורק ורוטב גבינה טבעוני. זה לא אמור לעבוד אבל זה עובד, כמו כל מנה טראשית טובה. חסר לנו כאן רק איזה פאנץ' של חלפיניו.
אווירה: אתם בבית ההסתדרות הציונית, איזו אווירה רציתם.
>> בורגר סטיישן, קפלן 17
צ'יפס הקונטיינר // הקונטיינר
למה כדאי: ההמבורגריה הסודית של שוק הפשפשים פעילה רק בוולט, אבל לאחרונה מוגשים המבורגרים שלה במרגוזה בר הסמוך, אז שווה לנסות את מזלכם כי אולי יסכימו להכין לכם את מנת הצ'יפה המושלמת הזאת לצד הבירה.
מה טעים: ובכן ילדים וילדות, יש לנו כאן מיקס של צ'יפס וצ'יפס בטטה והוא מעורב בצ'אנקים של צ'וריסו ועל זה פרמזן ותיבול קייג'ון ופטרוזיליה, כשבצד מחכה לו איולי כמהין לטבילה, אבל אנחנו היינו לוקחים איולי חמאת בוטנים (כן! יש פה דבר כזה!) ושופכים על הכל מלמעלה כמו הברברים שאנחנו.
אווירה: אולי עדיף באמת שתזמינו את המנה הזאת בוולט ותתייחדו איתה בפרטיות, לא כולם צריכים לראות את זה.
>> הקונטיינר, להשיג בוולט