מגדלור של טעמים: מנרה היא מסעדת דגים שכובשת את הלב

יוקרתית, כשרה, נעימה וטעימה. מסעדת מנרה היא אחת ממסעדות הדגים הטובות בתל אביב
מסעדת מנרה היא מסעדת דגים כשרה הממוקמת במלון שרתון, שמשקיף אל קו הרקיע של חופי תל אביב. הנוף עוצר נשימה ואין לו תחרות, האווירה יוקרתית, כיאה לפיין דיינינג, אך נגישה ונעימה והשף יובל פכלר מוציא מהמטבח הכשר במקום מנות נפלאות, טריות ומסקרנות שמבוססות על מיטב חומרי הגלם המקומיים ומאופיינות בקו ים תיכוני. שזה אומר במילים פשוטות: דגים במגוון תצורות, ירקות טריים או על הגריל, פסטה בעבודת יד וגם ארוחה עסקית והאפי אוור מזמינות במיוחד.
פירוש המילה מנרה בערבית היא "מגדלור" ואין ספק שהמקום – עם אמנות ישראלית מקורית על הקירות – מיטיב להאיר באור חדש את המושג "מסעדה בבית מלון", שבעבר התלווה אליה הלך רוח מיושן במעט. מנרה רחוקה מהסטיגמה של מסעדת לובי כבדה ומאובקת, והיא גם לא סובלת כלל ממגבלות הכשרות, אלא מיטיבה להעלות על נס את התוצרת המקומית הטרייה יחד עם טעמים וניחוחות מאגן הים התיכון כולו.
פכלר, שעבד במסעדות מישלן בחו"ל וגם אצל יונתן רושפלד ויובל בן נריה בתל אביב, הגיע מעולמות הפיין דיינינג ומגיש כאן מנות מושקעות, שמבטאות כבוד למרכיבים ולחומרי הגלם, השקעה והקפדה על כל פרט ויד בטוחה ומיומנת – הכל מסתכם לאחת ממסעדות הדגים הטובות בתל אביב.
התפריט: מנות יצירתיות ומקוריות
את התפריט במנרה, שמוגש הן בצהריים והן בערב, חילק פכלר לשלוש זירות, שכולן מתכתבות עם הים התיכון אליו משקיפה המסעדה, בדרך זו או אחרת. המנות הראשונות נמצאות תחת ההגדרה "איים", שם תוכלו למצוא למשל: ברוסקטה עם דג כבוש או עם אנשובי אורטיז; פרח קישוא (בעונה) בטמפורה עם גבינה צפתית מיובשת וריזוטו כמו שאוכלים באיטליה; גבינת פטה צלויה עם דבש וגם פוקאצ'ה וצלחת חריפים לפתיחה אידיאלית ומעוררת תאבון של הארוחה.
מהאיים משייטים הישר ל"יבשה", שם פוגשים מנות יצירתיות ומקוריות בגודל ביניים של שלל ירקות. מדובר במנות מסקרנות שמורכבות בכישרון ובמחשבה מחוץ לקופסה, דוגמת בטטה לבנה שעברה בלהבה ומוגשת חרוכה עם קרם שום, ויניגרט בזיליקום וחומץ שרי או סלט עגבניות קלופות עם שום, צ'ילי וגבינת המאירי; אספרגוס בפחם עם חמאה אגוזית, גבינת גאודה וקרם פרש ועוד לפי מיטב העונה והחשק.
בזירת ה"ים" שתופסת ובצדק את הנתח המשמעותי ביותר בתפריט, תוכלו למצוא החל מסשימי רענן של דג היום נח בגספצ'ו קיצי צונן, כלה בדג ים כבוש בתבלינים ארומטיים עם בזיליקום, צנוברים וצ'ילי ירוק ועד דג דניס מטוגן; לברק שלם שמכינים בתנור עצים עם עגבניות, פלפל שושקה, סומאק, שומר ובזיליקום וגם שיפוד לוקוס צלוי; קבב לוקוס או סיגר לוקוס עם טחינה וסחוג. כמו שהבטחנו, יש גם פסטה פיצ'י טרייה בעבודת יד עם נתחי דג, ראגו פטריות, ערמונים וכמהין.
המחיר: גבוה יחסית, אל לא חורג מהסטנדרט המקובל
כיאה למסעדת פיין דיינינג, המחירים הם בטווח הגבוה יחסית אך מצויים בסטנדרט העירוני, כאשר הראשונות נעות בין 42 ל-54 ש"ח, מנות הביניים (92-68 ש"ח) והמנות העיקריות (194-128 ש"ח). עם זאת, שווה להגיע למסעדה בשעות הארוחה העסקית שמוגשת כל יום בין 16:00-12:00 וליהנות מ-15% הנחה על תפריט האוכל, או לבוא בשעות השמחות שמתקיימות מיום ראשון עד רביעי בין 19:00-16:00 – אז אפשר ליהנות מהנחה של 25% על כל התפריט.
אורחים לקיץ: ארוחות מיוחדות באוגוסט
פכלר נוהג ואוהב לארח במטבח המסעדה שפים שהפכו במהלך הדרך לחברים. "ככה אנחנו יוצאים מהקופסה, פותחים שולחן גדול, מגוון ומלא במטעמים אבל נשארים לרוח של הים ולרוח של מנרה", הוא מספר. באוגוסט, למשל, יתארחו במסעדה שני שפים לארבעה ערבים בסך הכל, כאשר ב-3-4.8 יגיע השף שחר תמיר שיכין להיטים מ"משחקי השף" הנאמנים לקו הדגים של המסעדה, דוגמת שיפוד מקרמל בקארי לבן עם קוויאר פורל או טרטר אינטיאס עם אבוקדו, פופקורן קינואה ויוזו. העניינים ימשיכו להתחמם, או להתקרר במקרה הזה, שבוע אחר כך (10-11.8) עם שף יניב גור אריה, שיכין כמיטב המסורת הקולינרית שלו מטעמים מקומיים מחומרי גלם בלתי שגרתיים מתוך ארוחת "זרעי קיץ" שיצר. יהיו שם טאקו אינג'ה עם תבשיל דגי ים וקרם חציל שחור; במיה ממולאת קבב דג ים ברוטב מטבוחה אבטיח וגם דג נא עם עגבניות ירוקות, אגווצ'ילה סברס וצ'יפוטלה.
מנרה (במלון שרתון). הירקון 115, תל אביב
להזמנות:
03-670-2220
manaratlv.com