המסעדות החמות של אוגוסט: 13 מקומות חדשים ולוהטים בתל אביב

באו לתפוס פינה. מולאם (צילום: טל ברושל)
באו לתפוס פינה. מולאם (צילום: טל ברושל)

בכל חודש נפתחים בתל אביב לא מעט מקומות מעניינים, אבל החודש וואלה הגזמנו. מהצלחות המוזלות של לונל והשיפודיה של אנשי פרא, דרך המטוגנים של פריטו והבר התאילנדי החדש בהר סיני ועד לרופטופים של הסושיון העליון - המסעדות החדשות הכי מדוברות של החודש כאן כדי להישאר

3 באוגוסט 2025

מה קרה? רגע אחד אנחנו לא מסתכלים ופתאום כל העיר שיפודים ומסעדות רופטופ? אז ברור, המצב הלא יציב גורם לרוב המסעדנים להימנע מלהשיק מסעדות גדולות, וכולם מחפשים פתרונות על האש, או יוקרה מעל העיר, אבל גם בזמן כזה תל אביב מצליחה להתמלא במקומות חדשים, מסקרנים ומעוררי תיאבון. החודש נפתחו 14 כאלו, שמספקים אוכל טעים וחדש למי שרק יכול להרשות לעצמו. אלו המסעדות והמקומות לאכול שכולם ידברו עליהם החודש, אם רק יצליחו לתפוס רגע עם פה פנוי.
>> "ג'וניפר": מיקסולוגית עם תואר אליפות פוגשת בר בוטני בלוינסקי

מולאם

עיר כמו תל אביב לא יכולה שיהיה לך רק בר תאילנדי אחד שבאמת שובר את הקופסה, אז עם כל הכבוד לקאב קם, המתחרה החדש בקטגוריה מגיע מבית התאילנדית בהר סיני, ומציעה תרגום חכם, סקסי ומעודכן של בר אוכל תאילנדי, כולל קוקטייל שמרגיש כמו סום טאם בכוסית. גם ככה חם פה, אז שלפחות תצאו למשהו חריף.
לפרטים נוספים

לא מתביישים בחזיר. קרוקט בשר לבן כבוש באורז ושום, מולאם (צילום: אייל H)
לא מתביישים בחזיר. קרוקט בשר לבן כבוש באורז ושום, מולאם (צילום: אייל H)

גיטה

השיפודייה החדשה של אביעד פלד ("פרא", "קרוט") בשוק לוינסקי ממשיכה את המגמה המאוד מובהקת של שפים שיורדים לעם דרך גריל גחלים. אוכל פשוט, נטול יומרניות אך עשוי לעילא, ואמנם קצת התבאסנו על מחירי השיפוד, אנחנו לא כועסים על שובו של ההרגל הישראלי הכי עמיד – פתיחת שולחן. יאללה נו, באמת היה חסר כזה בשוק.
לפרטים נוספים

גיטה. צילום: יעל שטוקמן
גיטה. צילום: יעל שטוקמן

שמירז

אם כבר בטרנדים עסקינן, לאחר שביכינו על מותו של סניף בנדיקט רוטשילד, אפשר לשמוח ממה שעשו עם סניף בנדיקט בן יהודה. וכן, כצפוי למודה, זה בייגלים – אבל לפחות זה בייגלים מידי מיכל אפשטיין (איטס), שביחד עם קבוצת בנדיקט הקימה מקום שמנסה להכניס קצת יותר סטייל למאפה העגול עם החור. לפי התורים שהשתרכו בכניסה במהלך הימים הראשונים, נשמע שהיא הצליחה בגדול.
לפרטים נוספים

שמירז בייגל (צילום: מתוך אינסטגרם, @schmarz_bagles)
שמירז בייגל (צילום: מתוך אינסטגרם, @schmarz_bagles)

לוקאאוט

תופעת הרופטפים של התקופה האחרונה קצת מבלבלת אותנו, אבל אם העיר רוצה לעמוד מלמעלה ולשלם יותר מדי על מנות נשנוש ודרינק, מי אנחנו שנהרוס את המסיבה? במיוחד אם היא מתרחשת בלוקיישן יוצא דופן שמשקיף על פארק הגלישה SRF Park TLV, מה שמשווה לה אווירה של בר בעיירת גולשים קיצית.
לפרטים נוספים

סלט תאנים רענן. lookout. (צילום: איתי קליסטר)
סלט תאנים רענן. lookout. (צילום: איתי קליסטר)

קאסה מאיה

אמרנו תופעה, לא? בר הרופטופ החדש של קבוצת רוטשילד Hospitality נפתח במקום בו שכן במשך תשע השנים האחרונות ספיק איזי, ומציע אווירה יותר בליינית מקולינרית עם די.ג'יי האוס ואנשים שמפזזים, ולרגעים אפשר אפילו לחוש בריזה קלה חולפת על הפנים. מנות סושי, שיפודי יקיטורי ושאר מנות קטנות, טעימות ובטווח המחיר הגבוה לז'אנר יהיו הפינגר-פוד היוקרתי שלכם, וקוקטיילים מושקעים ורבי הרכיבים שיעלו לכם בין 65 ל-72 ש"ח. נשמע יקר, נשמע יוקרתי.
לפרטים נוספים

יותר יקר על הגג. קאסה מאיה. (צילום: אסף קרלה)
יותר יקר על הגג. קאסה מאיה. (צילום: אסף קרלה)

פלורה

האחות הקטנה של לונל משתמשת בחומרי הגלם וכוח האדם של מסעדת האם כדי לייצר מנות שבכל מקום אחר היו עוברות בקלות את ה-80 ש"ח, אבל פה מקבלות תמחור הגיוני של מתחת ל-50 ש"ח. נכון שהן מוגשות בקערות חד"פ, אבל בשביל אוכל טעים כזה בזול אנחנו מוכנים לחזור לכלי הגשה מימי הקורונה.
לפרטים נוספים

בקליל. פלורה. צילום: עמרי קאופטייל
בקליל. פלורה. צילום: עמרי קאופטייל

לה בוהם

מלון הבוטיק דה גוטמן, שממוקם היטב בין נווה צדק לפארק המסילה, פתח קפה-ביסטרו-בר-יין שלא מציע שום בשורה קולינרית, ובכנות מרגיש כמו מקום שמיועד לתיירים בתל אביב מאשר לתל אביבים שבעים כמותנו, אבל המחירים בהחלט סבירים, הבריזה מאוד נעימה ולא מדובר במלכודת תיירים נווה-צדקית קלאסית.
לפרטים נוספים

לה בוהם (צילום: אינסטגרם/@la.boheme.restaurant)
לה בוהם (צילום: אינסטגרם/@la.boheme.restaurant)

פריטו

פופ-אפ מטוגנים שפועל בשעות הערב, כשמסעדת מונאר מסיימת את יום העבודה, לפחות לשלושת החודשים הקרובים. המקום בהובלתו של אורי נורדמן, יליד תל אביב בן 21 שמבשל באופן מקצועי כבר מגיל 15, ויעורר בכם קנאת גיל כשתטעמו את המאכלים המטוגנים שלו. התפריט מתחלף מדי שבועיים, אבל כשאנחנו היינו הוגש במקום אגרול חזיר ברוטב נאם פלה, שרימפס עם צזיקי ופלח לימון, כנפיים ברוטב גוצ'וג'אנג קוריאני ופלפלי פדרון מטוגנים – כך שנשמע שכל סיבוב בפראייר יהיה טעים.
לפרטים נוספים

FRITTO (צילום גל נורדמן)
FRITTO (צילום גל נורדמן)

ריפ בורגר

ההמבורגר של אנשי DePi ביקר אצלנו לפופ-אפ מצוין לפני באביב 2024, אך רק עכשיו הוא מצא בית קבע במקום עם קארמה רומנית טובה בבן יהודה. את הזמן הזה ריפ ניצל כדי לשדרג את הקציצה, שכיום מוגשת עבה, נוכחת ומתובלת היטב, ולצד טופינגס וספיישלים מיוחדים, מדובר באופציה המבורגרית חדשה-ישנה לעיר שחובה לבדוק.
לפרטים נוספים

יד מלאה בבורגר, טוב לראות אותך שוב. ריפ. (צילום: יעל שכטר)
יד מלאה בבורגר, טוב לראות אותך שוב. ריפ. (צילום: יעל שכטר)

היט סמאש

מצוידת בשנים של ניסיון ועמידות לחום של הפלנצ'ה, לי מרן תפסה חור בקיר בשוק הכרמל כדי להכין סמאש בורגרים קטנים ומדויקים במחירים נוחים. זה אומר קציצה של 75 גרם עולה 30 ש"ח, דאבל עולה 40 וטריפל 50 ש"ח, ולא במקרה זה יזכיר לכם המבורגר מקדונלדס עם טאץ' של עבודת יד.
לפרטים נוספים

עוד להיט מאילנית. היט סמאש בורגר. (צילום: מתוך אינסטגרם hit_smash_burger)
עוד להיט מאילנית. היט סמאש בורגר. (צילום: מתוך אינסטגרם hit_smash_burger)

טאקו בא

זה באמת היה רק עניין של זמן עד ששוק לוינסקי קיבל מקום לטאקו, ומי שהרים את הכפפה היו אנשי ג'אנקי בורגר, שאמנם לא מביאים פה שום הברקה קולינרית, אבל ברמת האווירה – 24 ש"ח לטאקו, 16 ש"ח לנאצ'וס ו-38 ש"ח לקוקטיילים, שזו האווירה הכי אהובה עלינו. תנו לאוכל שוק להיות אוכל שוק.
לפרטים נוספים

תכלס בא לנו טאקו. טאקו בא (צילום יעקב בלומנטל)
תכלס בא לנו טאקו. טאקו בא (צילום יעקב בלומנטל)

פופ נ רול

השפית רחל בן אלול, שהפכה סנדוויצ'ים למפלצות של טעם ב"רחל בשדרה" חוצה את הקווים לעבר השוק האסייתי ב-"Pop N Roll" החדשה שבשרונה מרקט, עם רולים בגודל לאפה (והמחיר בהתאם) ושילוב מוחץ בין קראנצ'יות, טריות ורוטב מלא אוממי. וגם יש מנת גיוזות חמוסטה ששווה ביקור בפני עצמה.
לפרטים נוספים

אתם יודעים, מתגלגלים. פופ אנד רול (צילום אנטולי מיכאלו)
אתם יודעים, מתגלגלים. פופ אנד רול (צילום אנטולי מיכאלו)

ביסטרו אופנהיימר

אין טוב יותר ממקום שמוקם על ידי תושבי האזור שפשוט חיפשו מקום טוב לצאת אליו בעצמם, וכך זכתה רמת אביב במקום שכיף לשבת בו, עם אווירה שכונתית מבלי שתהיה שכונה. המנות מדוקדקות של ביסטרו קלאסי עם שינויי אקלים מתבקשים ובמחירים שלא כואב להוציא. זה באמת מה שהיה חסר לשכונה.
לפרטים נוספים

הפכתי לביסטרו, מאכיל האנשים. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)
הפכתי לביסטרו, מאכיל האנשים. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)