מרק עגבניות עם אורז
יש כאלה שהמרק הזה יזכיר להם את הבית, ויש כאלה שהמרק הזה רק יסתום להם חור בלב: קבלו מתכון למרק עגבניות ביתי ומנחם
שף דויד גרוסמן, מסעדת לוקה
המצרכים (ל-12 מנות):
- 300 גר' בצל לבן מקולף ופרוס
- 150 גר' גזר חתוך גס
- 4 שיני שום
- 70 גר' עגבניות מיובשות
- 1 ק"ג עגבניות תמר משומרות
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס אורז
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר
- מעט מלח
- חופן עלי בזיליקום לקישוט
- 3 ליטר ציר עוף
אופן הכנה:
- בסיר עמוק מחממים את שמן הזית ומאדים את הבצל, הגזר, השום והעגבניות המיובשות כעשר דקות עד לריכוך. מוסיפים את האורז, עגבניות התמר ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ – 20 דקות על אש נמוכה. יש לבחוש כל הזמן כדי שהאורז לא ידבק לתחתית הסיר. מתבלים, מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח וטועמים.
- בעזרת מעבד מזון ידני מרסקים את המרק עד לקבלת מרקם חלק, ומגישים לקערות עמוקות.