מתכון למרק פריקי ואפונה ירוקה
קר לכם? אז למה שלא תתחממו עם מרק פריקי מושלם?
מתוך מרקים – 100 מתכונים מאת אלינוער רבין בהוצאת קוראים
המצרכים (ל-6 מנות):
- 1 כוס פריקי (חיטה ירוקה) גרוס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 8 כוסות ציר ירקות חם
- 1 כוס גרגרי אפונה קפואים מופשרים
- 2 כפות עלי כוסברה קצוצים
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
משרים את הפריקי חצי שעה בקערה עם מים ומעט מלח. מטגנים את הבצל בשמן הזית, עד להזהבה. מסננים היטב את הפריקי ומוסיפים לסיר עם הבצל. מערבבים מוסיפים את הציר החם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מוסיפים חצי מכמות האפונה ואת הכוסברה ומתבלים. שלושה רבעים מכמות המרק מרסקים בבלנדר ומחזירים לסיר. מחממים על אש נמוכה. מחלקים לצלחות ומקשטים בגרגרי אפונה.