Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתכון לקוסקוס קארי ירקות צמחוני

געגועים לטעם של בית? קבלו מתכון חורפי ומנחם למנה צמחונית של קוסקוס ירקות כתומים בקארי

המתכון באדיבות שפית מאיה דרין

המצרכים (ל-4 מנות):

לקוסקוס

  • 1 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה", מבושל על-פי ההוראות שבגב השקית
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת ג'ינג'ר

לירקות

  • 1 כוס קוביות בטטה
  • 1 כוס קוביות דלעת
  • 1 כוס קוביות דלורית
  • 1 כוס קוביות קטנות של גזר
  • 2 יח' בצל קלוף וחתוך לפלחים
  • 8 שיני שום קלופות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות תבלין קארי גרוס
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

לרוטב

  • 1 פחית חלב קוקוס
  • 2 כפות רוטב קארי אדום
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 פלפל צ'ילי פרוס דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף סוכר חום דחוס

להגשה

  • חופן עליי כוסברה
  • חופן עליי נענע
  • חופן בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן והירוק)
  • חופן בוטנים מטוגנים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. לקוסקוס – מתבלים את הקוסקוס בשום וג'ינג'ר ומכינים לפני ההוראות על גב השקית.
  2. לירקות – מערבבים את כל המרכיבים ופורשים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. צולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-30 דקות (תלוי בגודל הירקות).
  4. לרוטב – מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחדיו במשך כעשר דקות. מערבבים את הירקות עם הרוטב.

להגשה – מסדרים על הצלחת מצע של קוסקוס מתובל, מסדרים מעל את הירקות ברוטב הקארי, מקשטים בעשבים ובבוטנים ומגישים מיד.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!