Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

גם סלט תפו"א הופך לדבר סקסי אצל מוטי טיטמן. הנה המתכון שלו

מלגו ומלבר המעולה נכנסה באחרונה לרשימת 50 המסעדות הכי טובות במזה"ת ובאפריקה של סן פלגרינו. לא הספקתם להזמין מקום? קבלו מתכון של טיטמן לסלט שהוא כל דבר חוץ מבנאלי

13 בפברואר 2022

4 מנות | 1 שעה | קל | כשר | סלטים

>> למתכוני סלטים נוספים באתר השולחן

הטבה בלעדית לבשלנים שלנו: קבלו 12% הנחה (!) על תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

הבחירה בתפוחי אדמה מזן ראטה לא מקרית – הטעם החמאתי שלהם משתלב מצוין עם החזרת הלבנה. את הסלמון אפשר להחליף בפלמידה או בטונה אדומה בתנאי שלא מייבשים אותם יותר מדי. אם רוצים להוסיף עוד ממד של ישראליות, אפשר לצלות את תפוחי האדמה על הגריל ולהעניק לסלט טעם של מדורה.

לאקסטרה פריכות מקשטים את הסלט בתפוחי אדמה קריספיים:פורסים תפוחי אדמה במנדולינה לפרוסות דקות ומטגנים קלות בשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות (רתיחה נמוכה) עד שהם מזהיבים ומקבלים מרקם קריספי.

החומריםטבלת מידות ומשקלות

לאיולי חזרת

לסלמון קונפי

מוטי טיטמן מלגו ומלבר (צילום: אסף קרלה)
מוטי טיטמן מלגו ומלבר (צילום: אסף קרלה)

אופן ההכנה

1

שמים תפוחי אדמה בסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ- 30 דקות לריכוך. מסננים ומצננים מעט.

2

מעבירים לקערה גדולה וחותכים גס.

בינתיים מכינים איולי חזרת

3

מעבדים חלמונים, מיץ לימון, חרדל ומלח במעבד מזון. מזלפים שמן תוך כדי עיבוד בזילוף איטי עד שנוצרת אמולסיה חלקה.

4

מעבירים לקערה, מוסיפים חזרת לבנה ומערבבים היטב. האיולי יישמר במקרר עד 3 ימים.

מכינים סלמון קונפי

5

מניחים פילה סלמון בסיר גדול ומסדרים עליו עלי תימין ומרווה, צ'ילי ושום. יוצקים שמן זית עד לכיסוי הדג ומוסיפים מלח. מבשלים 6 דקות על להבה נמוכה מאוד ללא כיסוי עד שהסלמון מתחיל לשנות את צבעו לוורוד בהיר. מכבים את הלהבה ונותנים לסיר להצטנן ולסלמון – להשלים את הבישול.

6

מוציאים את הסלמון מהשמן בעזרת כף מחוררת ומפרקים אותו לחתיכות גדולות.

מרכיבים את הסלט ומגישים

7

מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה את הסלמון, עירית, ובצלי פנינה ומתבלים במלח. יוצקים מהאיולי ומערבבים בעדינות.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!