Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

שף מושיקו גמליאלי וקבוצת בר 51 משתלטים על פרונטו ומשנים כיוון

משנה כיוון כמו טאקי. פרונטו (צילום אמיר מנחם)
משנה כיוון כמו טאקי. פרונטו (צילום אמיר מנחם)

שינויים משמעותיים במסעדה הוותיקה: לאחר עזיבתו של שף דיוויד פרנקל ובחירת שף חדש, חשבנו שבפרונטו התייצבו. כעת נודע שקבוצת בר 51 של שף מושיקו גמליאלי ושותפו איתמר נבון תצטרף לניהול המסעדה, שתיכנס בקרוב לתקופת שיפוצים ותשנה כיוון. אז למה אף אחד לא סיפר לשף?

15 ביולי 2025

תזוזות טקטוניות ממשיכות לזעזע את ענף הקולינריה בעיר: שבוע לאחר ההודעה המפתיעה על סגירת מסעדת קונתאי והפרדת כוחות צורמת בין שף תומס זוהר למנטור יוסי שטרית, תל אביב נפרדת ממסעדת פרונטו. כלומר לא לגמרי, אבל בהחלט מדובר בשינוי פאזה. בהודעה שפרסם לפני שעה קלה העיתונאי לירן שבתאי ב-N12 נמסר כי קבוצת בר 51 של שף מושיקו גמליאלי ושותפו איתמר נבון חוברת למסעדה האיטלקית הוותיקה, שתיכנס בקרוב לתקופת שיפוצים ו"שינוי כיוון".

הידיעה על שיתוף הפעולה/השתלטות מגיעה בטיימינג מפתיע, כאשר פרונטו צועדת בדרך חדשה. בחודש נובמבר שעבר הודיע שף דיוויד פרנקל על פרישה ומעבר לאיביזה לאחר 13 שנים בתפקיד השף, מהלך שיכול היה לזעזע את המוסד הוותיק. במקום זאת, לנעליים הגדולות החליק בנוחות הסו שף עידו סמואל כהן, שרק בחודש פברואר האחרוןהשיק תפריט מוצלח שכולו שלו https://timeout.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%a0%d7%98%d7%95-%d7%a2%d7%99%d7%93%d7%95-%d7%a1%d7%9e%d7%95%d7%90%d7%9c-%d7%9b%d7%94%d7%9f/. הקו האיטלקי-ישראלי מקומי שפרנקל התווה נותר בעינו והשתקף במנות פסטה מצוינות, דגים ובשר, שמפלרטטות עם המטבח האיטלקי המסורתי ועם גארום, ירקות עונתיים ומגמות וטעמים עכשוויים.

פרונטו (צילום אמיר מנחם)
פרונטו (צילום אמיר מנחם)

החיבור עם קבוצת בר 51 המתפתחת, שרק לאחרונה השיקה אתהבר Bob שנפגע במתקפה האיראנית https://timeout.co.il/bob-%D7%91%D7%A8-%D7%99%D7%99%D7%9F/, תפס את סמואל כהן בהפתעה. "הסגירה הגיעה אלי בהפתעה מוחלטת ללא התראה מראש. לא ידעתי מאיפה זה הגיע ולא הייתי שותף לתהליך", הוא אומר ותוהה באשר למקומו בקונפיגורציה החדשה. "לא פנו אליי ואני לא יודע מה הקו של בר 51, אבל כבר קיבלתי הצעות שאני שוקל. אם יהיה אינטרס משותף נלך יחד אך אני לא מאמין שזה ילך, כי אני רוצה להמשיך ולהוביל בעצמי. אני מחכה שאלי (כהן, בעלי פרונטו – ש.ב.ד.) יפנה אליי, אבל אני לא מתכוון לוותר. אני יודע שהיו קשיים כאלה ואחרים".

>>האחד עם תל אביב: הקפה מ"חברים" יגיע לפופ-אפ בעזריאלי שרונה https://timeout.co.il/%d7%a4%d7%95%d7%a4-%d7%90%d7%a4-%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%9d/

פרונטו הוקמה בשנת 1988 על ידי רפי אדר, איש קולנוע שהפך לשף ומסעדן. תחת שרביטו פעלה המסעדה ברחוב נחמני כטרטוריה מסורתית, שאליה הגיעו אמנים ואנשי רוח לזלול פסטה ולשתות יין. בשנת 2011 עברה פרונטו אל החלל שבו היא פועלת עד היום וזכתה להצלחה, אך כמסעדות שף רבות בעיר גם היא לא הצליחה לחמוק מנזקי הקורונה, המחאה נגד ההפיכה המשפטית והמלחמה.

מושיקו גמליאלי (צילום: דן פרץ)
מושיקו גמליאלי (צילום: דן פרץ)

מטעמם של שף מושיקו גמליאלי וקבוצת בר 51 נמסר כי "אנחנו מכירים את בעלי פרונטו כבר שנים ארוכות, ויש לנו חיבה עמוקה למקום ולמה שהוא מייצג. אחרי העזיבה שלנו את הרדלר נוצר פתח, והתחלנו לשוחח עם הבעלים על כיוונים משותפים. מהר מאוד התבהר שכולנו רואים לנגד עינינו את אותה מטרה – לקחת את פרונטו קדימה, ביחד. לבנות יחד משהו. אין כאן סיפור של קשיים כלכליים – ולא היו כאלה. פרונטו, שפועלת כבר 37 שנה, ממשיכה לפעול כרגיל. המהלך הזה ייקח זמן, נעשה בהדרגה ובזהירות. אין כאן סיום – אלא התחלה של פרק משותף חדש".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup