Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פרפה חלבה של התרווד הוורוד

פעם, לפני שידענו שאפשר להוסיף חלבה לכל דבר, המנה הזו הדהימה את כולנו. קבלו מתכון

פרפה (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
פרפה (צילום אילוסטרציה: Shutterstock)

פרפה חלבה של התרווד הוורוד

החומרים:

400 גרם חלבה משובחת

50 גרם סוכר

50 גרם מים

½ ליטר שמנת מוקצפת

175 מ"ל חלמוני ביצה (בערך 8 חלמונים)

½ כוס אמרטו

1 מנה אספרסו חזק

ההכנה:

להכנת אספרסו חזק: מכינים קפה קצר במיוחד ממנה כפולה של קפה.

מרתיחים בסיר קטן את הסוכר עם המים, מבשלים על אש קטנה 5 דקות ומכבים.

מקציפים את השמנת לקצף קשה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

במיקסר גדול וחזק, עם מטרפה, מניחים את החלבה שבורה לפיסות גסות.

טורפים את החלמונים עם סירופ הסוכר בקערת מתכת ומקציפים מעל אמבט מים רותחים כמו סביון, עד שהחלמונים בהירים ואווריריים.

יוצקים על החלבה, מוסיפים את הליקר ומקציפים במיקסר – בתחילה במהירות נמוכה ואחר כך מגבירים. מקציפים כרבע שעה. מקפלים את קציפת החלבה בקצפת, ויוצקים לתבנית עוגה אנגלית, קוגלהוף או לתבניות אישיות.

מערבבים את האספרסו בשאריות שבקערה, אוספים בעזרת לקקן ויוצקים מעט מהחומר על כל תבנית. נוצר לבד מראה "משויש". מקפיאים למשך יממה. להגשה טובלים במים חמים, מנגבים והופכים.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!