צ'יינה טאון מרקט נפתח. ואנחנו יודעים בדיוק מה כדאי לכם לאכול

הלהיט הקוריאני. קומבו טוקבוקי, קימצ'יז (צילום אסף קרלה)
הלהיט הקוריאני. קומבו טוקבוקי, קימצ'יז (צילום אסף קרלה)

ההתרגשות בשיאה: החל מאתמול (10.12) השתלט על שרונה מרקט למשך ארבעה ימים שוק אוכל אסייתי שוקק וצבעוני עם עשרות דוכנים של מיטב הקולינריה האסייתית בישראל, מנות לוהטות ב-25 עד 50 שקלים, והרבה ספרייט זירו לימון נענע לשטוף את כל החריף. בחרנו לכם מהתפריט כמה מנות אש

8 בדצמבר 2024

הכינו את המקלות, כי זאת הרשימה שאתם הכי צריכים כרגע: מה הכי כדאי לטעום בצ'יינה טאון, אירוע הקולינריה האסייתית הענק שישתלט על שרונה מרקט ממש השבוע (13.12-10.12). במשך ארבעה ימים יהפוך המבנה שבלב תל אביב לשוק אוכל אסיאתי צבעוני ופרוע, שבו תוכלו לזלול מנות מארבע קצוות היבשת – קלאסיקות וטרנדים בכל טעמי החריף־חמוץ־מתוק שרק אפשר לדמיין. בין עשרות הדוכנים תגלו ששטר ירקרק של 50 ש"ח יקנה לכם בצ'יינה טאון מנה מאיזה קצה של אסיה שתרצו בתוספת בקבוק ספרייט זירו בטעם לימון נענע, שמצנן את החריפות האסייתית עם הבועות הקופצניות שלו. דבר אחד בטוח: הולך להיות לכם טעים.

>> אהרוני חוזר לצ'יינהטאון: "מת על מה שקורה בארץ עם האוכל האסייתי"
>> השוק שתל אביב צריכה: צ'יינה טאון מרקט. כבר נשמע טעים

1. קארי יפני | רנן בלומנרייך קומטה

שמו של רנן בלומנרייך קומטה עובר מפה לאוזן כחוויית מטבח יפני מהמשובחות בארץ. כיליד טוקיו ובן לאב ישראלי ואם יפנית, המנות שלו הן שילוב מושלם של טעמים ואסתטיקה. מכיוון שאין לו מסעדה (עדיין. אולי עכשיו הוא יחליט לשנות את דעתו), צ'יינה טאון זו הזדמנות חד פעמית לטעום את האוכל שלו – תבשיל קארי יפני מנחם במתיקות עדינה, עם בצל מקורמל ובקר פרוס, שמוגש עם אורז מאודה, יפני כמובן. ואל תתנו לשם לבלבל אתכם, במיוחד אם אתם בוגרי הודו: קארי נחשב לאחד מהמאכלים הרשמיים של יפן, והוא אהוב במיוחד על ילדים. ומה שטוב להם טוב גם לנו.

קומבו קארי יפני, רנן בלומנרייך קומטה (צילום אסף קרלה)
קומבו קארי יפני, רנן בלומנרייך קומטה (צילום אסף קרלה)

2. קאו סוי תאילנדי | טייגר לילי

בכל רגע נתון אפשר למצוא בטייגר לילי קהל מגוון. משפחות והייטקיסטים, אנשי עסקים והיפסטרים – כולם רוכנים מעל צלחות נדיבות ושואבים סום טאם ופאד תאי ועוד מנות צבעוניות ועזות טעם מהמטבח התאילנדי. לכבוד פסטיבל צ'יינה טאון שף יניר גרין מכין במיוחד קאו סוי תאילנדי – מנת דגל אהובה שהיא למעשה תבשיל קארי כתום מסורתי עז טעם וחריף עם אטריות חיטה, עוף עסיסי ואטריות מטוגנות פריכות מעל. אם טרם הכרתם את אחד התבשילים הכי אהובים בתאילנד, תנו לו צ'אנס בצ'יינה טאון.

קומבו קאו סוי, טייגר לילי (צילום אסף קרלה)
קומבו קאו סוי, טייגר לילי (צילום אסף קרלה)

3. טום יאם | פישופ

את המרק התאילנדי החמוץ־חריף אין צורך להציג כי בישראל עפים עליו. השילוב של פירות ים טריים עם עשבי תבלין אסיאתיים טריים מתאים למזג האוויר ולטמפרמנט הישראלי, שמחפש לזלול משהו מהיר, טעים ולא מכביד. חנות הדגים ופירות הים פישופ תביא לפסטיבל שרימפס, מולים וקלמרי טריים, שממנו יכינו בבר הצמוד טום יאם תאילנדי כהלכתו. כף אחת והפה מתמלא טעמים וארומות שמזכירים את החופשה האחרונה מתחת עץ קוקוס מול ים כחול.

קומבו טום יאם, פישופ (צילום אסף קרלה)
קומבו טום יאם, פישופ (צילום אסף קרלה)

4. סט מטוגנים | Amsterdam Fries

מה לאמסטרדם ולאסיה תשאלו, ובצדק. ובכן, חוץ מהעובדה שגם באסיה אוכלים צ'יפס – הדוכן האהוב מתגייס לטובת הצ'יינה טאון ומציע אגרול, ספרינג רול, גיוזות וכיסונים מטוגנים. ומכיוון שידוע שכל מה שמטוגן תמיד יותר טעים, תוכלו לצפות כאן לסימפוניה קראנצ'ית שכולה תווים פריכים וזהובים.

קומבו מטוגנים אסייתיים, אמסטרדם פרייז (צילום אסף קרלה)
קומבו מטוגנים אסייתיים, אמסטרדם פרייז (צילום אסף קרלה)

5. יקיטורי אסיאתי | רוטיסרי צ'יקן קלאב

עד לפני המלחמה, שהרחיקה מנתב"ג את רוב חברות התעופה, הקהל הישראלי הסתער על יפן ועל כל מה שיפני. בהתאמה, שיפודי יקיטורי הפכו לטרנד שפרץ את גבולות המסעדות האסיאתיות והגיע עד ברים ומסעדות שף. בספוט העוף הצלוי בשרונה כבר מכינים לקראת הפסטיבל שיפודי עוף עסיסי צלויים במרינדה מתקתקה ופיקנטית שיוגשו עם אורז לבן, גרסה קלאסית למנה שכולם אוהבים.

קומבו יקיטורי כנפיים, רוטיסרי צ'יקן קלאב (צילום אסף קרלה)
קומבו יקיטורי כנפיים, רוטיסרי צ'יקן קלאב (צילום אסף קרלה)

6. "כמו נאמס" עוף ופופקורן צ'יקן | אהרוני'ס

שף ישראל אהרוני מכיר את המטבח הסיני טוב לא פחות מאשר את המטבח והקהל הישראלי. הוא תמיד יודע לקלוע בול עם השילוש הקדוש פריך־מטוגן־מזוגג, ומגיש מנות שעושות לנו נעים בבטן ומבט מזוגג בעיניים. הכינו את עצמכם לזלול אצבעות עוף מטוגנות, מוגשות בסגנון נאמס ויאטנמי עם סירות חסה, אטריות טריות, ירקות וירוקים בהרכבה עצמית (מגלגלים לרול וטובלים ברוטב) ופופקורן שרימפס – מנת דגל מהדוכן ובה נגיסי עוף עסיסיים בציפוי פריך מזוגגים ברוטב מתוק־חריף ממכר. יאמי.

קומבו כמו נאמס, אהרוניז (צילום אסף קרלה)
קומבו כמו נאמס, אהרוניז (צילום אסף קרלה)

7. טוקבוקי | קימצ'יז

אם אתם לא מפסיקים לזמזם APT APT וזוללים קימצ'י מול הפרומו לעונה השנייה של משחק הדיונון, אין צורך להסביר לכם מה זה טוקבוקי. לכל האחרים נספר שמדובר במנה הכי ויראלית ומפורסמת שיצאה מקוריאה, גלילי אורז שנראים כמו ניוקי מוארכים במרקם נגיס ולעיס, ברוטב פלפלים מותססים חריף ועוקצני. בזכות הרשתות החברתיות התפתח סביב הטוקבוקי הייפ היסטרי, ואם טרם הספקתם לטעום – נסו ותתמכרו. טוקבוקי בגרסת שום ודבש זמינים למי שפחות מתחבר לחריף אבל מרגיש שהוא חייב להתחבר לטרנד.

קומבו טוקבוקי, קימצ'יז (צילום אסף קרלה)
קומבו טוקבוקי, קימצ'יז (צילום אסף קרלה)

8. ספריבס טלה | מיטמן

ועוד מהמטבח הקוריאני הפופולרי: קצביית מיטמן הנהדרת מביאה לצ'יינה טאון סירביס טלה בברביקיו קוריאני, מנה חריפה־חמוצה צבעונית ובועטת ולוהטת שמוגשת עם סלטון חסות ואפרסמון רענן לאיזון טעמים. למי שמעדיף את המנה שלו מאופקת יותר יגישו כאן טאטקי סינטה, פרוסות ורדרדות בטעם בשרי עמוק ברוטב יפני חמוץ מתקתק לאיזון הטעמים.

קומבו ספייריבס טלה, מיטמן (צילום אסף קרלה)
קומבו ספייריבס טלה, מיטמן (צילום אסף קרלה)

9. גאנג פננג | קימאו

מסעדת קימאו הצפונית מגיעה גם כן לצ'יינה טאון ומביאה עמה מנת תאילנדית קלאסית נהדרת: פננג – גרסה מיוחדת של קארי תאילנדי אדום, בטעם עדין ועשיר יותר ובחריפות מעודנת בגלל תוספת בוטנים טחונים לתערובת התבלינים. הבוטנים מעדנים את הקארי ומעניקים לו מרקם משיי וטעם אגוזי עמוק, שמחמיא לבשר ונספג היטב באורז לבן. עושר הטעמים והפיקנטיות מסעירים את הדמיון, ואחרי ביס אחד תדמיינו שאתם במזללה קטנה בבנגקוק.

קומבו גאנג פננג פלוס ספרייט, קימאו (צילום אסף קרלה)
קומבו גאנג פננג פלוס ספרייט, קימאו (צילום אסף קרלה)

10. קוקטיילים אסייתים | מידל בר

אחרי ולצד כל החריף-חמוץ-מתוק-מלוח הזה, אתם תצטרכו לשתות משהו ואתם תצטרכו שהוא יהיה משהו טוב. בבר הקוקטיילים שבטבורו של השוק ירקחו במיוחד לכבוד המאורע שלושה קוקטיילים מסעירים ומרעננים בטווויסט תאילנדי וטאץ' של ספרייט: קפיר הוגו (ליקר אלדרפלאוור, קורדיאל קפיר ליים, פרוסקו וספרייט), למון גראס קולינס (ג'ין פורד, מיץ לימון, סירופ למון גראס וספרייט), ותאי בזיל מוחיטו (בזיליקום תאילנדי, רום, אגבה וספרייט). מסחרר, לא?

דרינקים של רוף-טופ בבנגקוק. מידל בר, שרונה/צ'יינה טאון מרקט (צילום: אסף קרלה)
דרינקים של רוף-טופ בבנגקוק. מידל בר, שרונה/צ'יינה טאון מרקט (צילום: אסף קרלה)

>> צ'יינה טאון מרקט, שלישי-שישי 13.12-10.12, שרונה מרקט. השוק האסייתי, בחסות ספרייט זירו לימון נענע, יציע עשרות דוכני אוכל ומוצרים אסייתים ומנות במחירים שבין 50-25 שקלים (חפשו את מנות הקומבו שגם יעניקו לכם באותו מחיר בקבוק ספרייט זירו לימון נענע להוריד איתו את כל החריף). עוד פרטים כאן