Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

הדבר האחרון שציפינו למצוא ליד בלומפילד זה פטיסרי קטן וקסום

כן, אנחנו מעוניינים מאוד. קיט קט (צילום: נועם רון)
כן, אנחנו מעוניינים מאוד. קיט קט (צילום: נועם רון)

קיט קט אמנם חולק את השם שלו עם המועדון הכי סליזי בברלין, אבל הפטיסרי הזה הוא תמונת הנגטיב שלו: ירוק, שמח, עם עיצוב מתוק וקצת מוגזם. אבל עזבו את העיצוב, קבלו את הקרואסון המצוין הזה (עם פירות יער) ואת עוגת אגוזי הלוז

12 בדצמבר 2022

קיט קט נפתח סמוך לבלומפילד בתל אביב. תירגעו: לא, זה לא סניף למועדון הסליזי המפורסם מברלין, אלא משהו שונה לגמרי אבל מפתה לא פחות: פטיסרי חדש הנושא את השם האגדי (או הטעון, תלוי איך מסתכלים על זה).

הקיט קט הוא פטיסרי צרפתי שרחוק מלהיות פטיסרי קלאסי. אווירת יער האגדות השוררת (לשני שדה, הקונדיטורית והמייסדת, יש קטע עם פיות) במקום נשפכת כאן מכל פינה, עם עיצוב של האדריכל/מעצב אביב סאסי, שלא מכיל זכר לקו הנורדי המינימליסטי השוצף את העיר: פה תראו ספסל נסיכות מקטיפה ירוקה בעיטורי זהב על רקע קיר ירוק של צמחייה, מעליהם עץ ענק בו גומחות קטנות לפיות והפתעות אחרות, לצידם מדפי עץ פרועים גדושים בכל טוב, ופטרייה ענקית בתקרה שהיא בעצם גוף תאורה.

ממש לא עיצוב מינימליסטי. קיט קט (צילום: נועם רון)
ממש לא עיצוב מינימליסטי. קיט קט (צילום: נועם רון)

בקיצור, שדה חיברה את שתי האהבות הגדולות שלה – טבע ומאפים – לחלום אחד. שדה למדה בישול באוסטרליה וקונדיטוריה באסטלה, מכורה קשה לשוקולד ולכן כינוי החיבה שלה, קיט קט, הפך לשם המקום. יש לומר ששני היא סוג של פיה בעצמה, כך שיצרה פטיסרי קסום שמבטא לגמרי את מי שהיא.

גם המתוקים והמאפים מעוצבים במיוחד: במקרר עוגות מוס מעוטרות "פטריות", "פרחים" ו"ענפים", עוגת גבינה עם פירות יער שנראה כי לא עזבו אותו מעולם, עוגות בחושות מפתות ומאפים קסומים במיוחד. בגזרת המלוחים ניסינו את מאפה הקפרזה (27 ש"ח) בצק מדופדף חמאתי ואוורירי שמכיל בתוכו פסטו בו משובצות עגבניות שרי, בזיליקום ומעליו מוצרלה טרייה ובלסמי מצומצם. המאפה מעולה, עשיר משביע ופוטוגני במיוחד.

מהמתוקים, בחרנו במעין קרואסון זהוב (24 ש"ח), גם הוא מדופדף לעילא, בצורת סהר מדויקת שממולא בשקדים ופירות יער. צורתו היא גדולתו כיוון שבקצוות הוא מגיע לקריספיות חמאתית מושלמת ובמרכז הוא אוורירי ומתאחד עם המילוי. שני המאפים גדולים במיוחד, כך שהיה קשה להכניס את כל היופי הזה לביס אחד, אך אנחנו בטוחים שהתאמת הפרופורציה לפה האנושי תשפר פלאים את החוויה.

טוב, הסהר הזה פשוט מושלם. קיט קט (צילום: נועם רון)
טוב, הסהר הזה פשוט מושלם. קיט קט (צילום: נועם רון)

בנוסף לקחנו איתנו עוגת אגוזי לוז (45 ש"ח), מהטובות שאכלנו. נימוחה ולחה, בתוכה אגוזי לוז קלויים ושוקולד, מעליה אגוזי לוז קריספיים מלוחים שמאזנים את המתיקות עם גלייז מפתה במיוחד. בצהרים המקום מציע גם תפריט אוכל עם פסטות טריות, סלטים ומרקים, גם הם באווירת יער הפיות כמובן. ובהמשך יש תקווה להמשיך גם לערבים ולהגיש בירות, יין ודרינקים נוספים. כמו כן, בכל יום החל מהשעה 15:00 יש הנחה על כל המאפים ועל ויטרינת הקינוחים, וכך גם בשישי החל מהשעה 13:00.

שארית ישראל 31, ראשון-חמישי 07:00-18:00, שישי 07:00-15:00 (שעות הרצה)

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!