Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

שמואל ב'

דוכן קבב משודרג נפתח בלב שוק הכרמל ומאיים להיות הספוט החם והלוהט של הקרניבורים

שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
שמואל. צילום: אנטולי מיכאלו
16 במרץ 2014

כבר שמונה שנים ניצלים בדוכן של שמוליק חגי, בלב שוק הכרמל, קבבים מבשר טרי של בקר וכבש. חגי קונה בכל בוקר כמות מוגבלת של בשר באטליז בשוק ומתחיל להושיב אנשים על הבר הקטן שמקיף את הדוכן כבר בשעה אחת עשרה. השבוע יתחיל לפעול גם בר שפתח בחנות הסמוכה לדוכן בשוק, עם השותפה מיטל כהן. צילום ענק בשחור לבן של הדוכנים שבסביבה הוצמד כמו טפט לאורך הקיר, ושארית המקום עוצבה בשילוב צבעי קרמיקה ארמנית. כל אלה, בשילוב ריהוט העץ שמפוזר במקום, מזמינים גם עוברי אורח בשוק להיכנס פנימה ולשבת. הקבבייה החדשה היא לא מסעדה, וגם אין בה תפריט. מבחר המנות נע בין קבב למעורב ירושלמי (רצועות בשר מחזה עוף, פרגית, לבבות וטחול בתערובת תבלינים) בפורמט הגשה מקובל של פיתה, ג'בטה או צלחת (23־32 ש"ח למנה).

לצד הבשר אפשר להזמין גם שתי צלוחיות סלטים: באחת סלט עגבניות ושום, ובשנייה תערובת עשבי תיבול קצוצים (6 ש"ח לצלוחית). בדוכן לא מתעלמים מצמחונים ומטבעונים ומציעים גם אורז עם אטריות בצלחת ועליו מנה של עלי מנגולד ושעועית טורקית ירוקה, צרובות על הפלאנצ'ה ומוגשות עם טחינה, סלט עגבניות, כוסברה ולימון. בירות קרלסברג או טובורג מהחבית (15 ש"ח ל־400 מ"ל) מבטיחות שזה גם מקום בילוי ולא סתם נקודה לעצירה ולמילוי הבטן. אם מסתכלים על האטליז החדש שבפאתי השוק, ופונדק דה לוקס המעשן בשרים שנפתח בשבוע שעבר ביפו, נראה שאחרי תקופה ארוכה של טבעונות צצים בעיר גם אנשים עם קרייב מטורף לבשר.

שמואל, הכרמל 21 (פינת רבי מאיר), 6311650־03, ראשון־חמישי 11:00־18:00, שישי 11:00־ 16:00

למסעדת שמואל

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!