Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

תנו כבוד לפול: מתכון למנה המפורסמת של יהלומה בנמל

פחות בעניין של חומוס? הכינו את המחברות: פול מדמס כמו של יהלומה לוי

פול מדמס של יהלומה בנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
פול מדמס של יהלומה בנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)

לצד גרגיר החימצה, שממנו מכינים באזורנו את מנת החומוס, מופיע תדיר גרגיר הפול החום. במרבית החומוסיות הוא הסנשו פנצ'ה של מנת החומוס, אבל במקומות רבים במזרח התיכון הוא ניצב בקדמת הבמה. המצרים מפליאים להכין ממנו פלאפל, ושוחרי הפול מכירים את המחלוטה הגלילית (פירוש המילה בערבית הוא "החצץ הלבן"), שמכילה פול מבושל, שמן זית וטחינה. על אחת ממנות הפול המפורסמות בתל אביב אחראית יהלומה לוי מיהלומה בנמל. קוראים לה פה בשמה המצרי הקלאסי: פול מדמס. אם הכל ילך לפי התוכנית, מהשבוע לוי תגיש אותה בארוחות הבוקר החדשותביהלומה בנמל(כל יום 9:00־12:00).

פול מדמס של יהלומה לוי

החומרים ל־4 מנות:

  • חצי ק"ג פול מצרי יבש
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 4 שיני שום כתושות
  • קורט כמון טחון
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה
  • חצי כפית מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • שליש כוס שמן תירס או קנולה
    .

אופן ההכנה:

משרים את הפול למשך לילה. מנקזים את הפול ממי ההשריה, שוטפים ומבשלים את הפול בסיר עם מים במשך כשעה וחצי עד להתרככות. מערבבים בקערה שום כתוש עם טחינה גולמית, כמון, פלפל שאטה, פטרוזיליה/כוסברה ומלח. מוסיפים בהדרגה את הפול מסונן מנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את השמן ומערבבים.

הגשה:מניחים פרוסות ביצה קשה על המנה, עלי גרגר נחלים, לימון כבוש, וסלט ירקות קצוץ בצד.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!