מחיר כבד: סוכל ניסיון הברחה של חומרי גלם למסעדת טוטו

מתחילים ברגל שמאל: המסעדן יובל שניר (מבעלי בר לחם ומסעדת טוטו) נתפס במכס עם עשרות קילוגרמים של כבד אווז ופירות ים שהוחרמו והושמדו. החקירה בעיצומה

מושיק רוט. צילום: טל גבעוני
מושיק רוט. צילום: טל גבעוני
29 ביוני 2014

ביום רביעי האחרון נחת בנתב"ג בטיסה ישירה מאמסטרדם המסעדן יובל שניר מבעלי מסעדת טוטו. באמתחתו של שניר, שבחר לעבור במסלול הירוק של המכס, נתפסו כ-40 ק"ג כבד אווז ו-60 ק"ג שרימפס ופירות ים, כך נמסר מרשות המסים בנתב"ג. עם שניר היה נוסע נוסף שהספיק לעזוב את אולם הנוסעים, ונתפס בטרם הספיק לעלות למונית. החקירה העלתה כי חומרי הגלם היו מיועדים לארוחות הפתיחה של מסעדת טוטו, לה מונה לפני כשבוע השף מושיק רוט עם עזיבתו של השף ירון שלו את המסעדה, בתום שמונה שנים.

הפרשה החלה בבדיקה שיגרתית המבוצעת לנוסעים הנכנסים לארץ. שניר עורר את חשדם של המוכסים ואלה בדקו את תיק הצ'ימידאן שלו, ומצאו בתוכו את השלל המוברח, "מוצרי מזון שאסור להכניסם לארץ ללא אישור ייבוא", כך על פי הגדרת המוכסים. עוד הם מוסיפים כי "את חומרי הגלם ניסו המבריחים להכניס לארץ תוך התחמקות מתשלום מסי ייבוא וללא אישור ייבוא, שכן יוצרו במשחטה שאינה מאושרת לייבוא לישראל".

חם על הפלאנצ'ה. צילום: Shutter
חם על הפלאנצ'ה. צילום: Shutter

אל המקום הוזעקו מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בשל העובדה שמדובר במוצרי מזון מן החי שהוברחו לארץ ללא פיקוח וללא בקרה על תנאי הנשיאה והאחסון שלהם. לדברי מפקחי משרד החקלאות מדובר בנתחי כבד אווז איכותיים במיוחד, ושוויים מגיע ל- 20 יורו לק"ג. חישוב פשוט מראה כי הנזק הכספי למסעדה, רק על כבד האווז, מגיע לסכום של כ-4000 ש"ח. מסעדן בכיר שביקש להישאר בעילום שם מוסר כי קילוגרם כבד אווז בישראל מגיע למחיר של 150 ש"ח לפני מע"מ.

כבד האווז הושמד, פירות הים הועברו לרשות מפקחי משרד החקלאות ופיתוח הכפר והחקירה בעיצומה.

את תגובתם של השף מושיק רוט ושל המסעדן יובל שניר לא ניתן היה להשיג.