אחרי 50 שנה: מסעדת עזורה הירושלמית פותחת סניף בתל אביב

אחרי למעלה מ-50 שנה בשוק מחנה יהודה בירושלים, מסעדת עזורה מתרחבת ופותחת סניף נוסף בתל אביב במתחם גן החשמל. אלרן שרפלר: "בסניף החדש יהיו אותם ריחות"

1 בפברואר 2015

אלרן שרפלר, הבן של עזרא שרפלר ממסעדת עזורה בירושלים, ייפתח בעוד כשבועיים סניף שני למסעדת עזורה בתל אביב. אחרי 50 שנה שמסעדת עזורה לא התרחבה ולא יצאה מגבולות שוק מחנה יהודה, החליטו בני משפחת שרפלר שהגיע הזמן לכבוש את תל אביב. זה יקרה במתחם גן החשמל, רק עם אדפטציות מתבקשות למיקום ולגודל המסעדה.

ממולאים במסעדת עזורה
ממולאים במסעדת עזורה

מאז שנות השישים פועלת בשוק מחנה יהודה בירושלים מסעדת עזורה, שקנתה לה קהל מעריצים נאמן. האב, עזרא (עזורה) עלה לארץ מטורקיה בשנת 49' ומאז עוסק באוכל. הוא עבד במסעדה בשוק, אחר כך הקים את מסעדת רחמו, משם המשיך עם מסעדת עזורה בממילא ובשנות השישים כאמור, חזר לשוק אחרי שחתם הסכם של כבוד עם רחמו (על חזרה לאותו לוקיישן והתמודדות מול אותו קהל).

עזרא (עזורה) שרפלר במטבח המסעדה בשנות ה-60
עזרא (עזורה) שרפלר במטבח המסעדה בשנות ה-60

אלרן, ברכות, הצטרפת לרשימה המכובדת של הירושלמים שעשו עלייה לבירה האמיתית של ישראל. מה תחדש לנו בתפריט הקלאסי של עזורה?

"בגדול בסניף החדש יהיו אותם ריחות. בתל אביב תפריט דומה לזה שבירושלים, רק שבתל אביב אני פחות מוגבל ויש לי יותר מקום במטבח. בתל אביב גם יהיה לי בר אז אני מתכנן להתאים את עצמי לאנשים, למזג האוויר ולסחורה שאני אקנה".

עזורה, הרכבת 2 פינת מקווה ישראל 1