10 עוגות הגבינה הטובות ביותר בתל אביב

לא רק לשבועות

עוגת גבינה של דלאל
עוגת גבינה של דלאל

אורנה ואלה

"עוגה רכה ועסיסית שסודה בהימנעות מהתחכמות מיותרת", כתבו אורנה ואלה בספר המתכונים שלהן על העוגה המפורסמת וקלעו בדיוק לסוד קסמה. הפשטות של שלושת השכבות – פתי בר עם חמאה, גבינה לבנה עם סוכר וציפוי של שמנת מתוקה עם קצת סוכר וניל – עובד בכל גיל ובכל מצב רוח.

40 ש"ח

עוגת גבינה של אורנה ואלה. צילום: יח"צ
עוגת גבינה של אורנה ואלה. צילום: יח"צ

קפה פאול'ס

באחד מבתי הקפה השכונתיים והוותיקים ביפו מסתתרת לה עוגת גבינה מופלאה. היא לא מתיימרת לספר על מתכון משפחתי שעובר בין דורות, היא פשוט כזאת, או לפחות מעניקה תחושה של כזאת: פשוטה, נקייה, בלי מניירות, וזה בדיוק מה שהופך אותה לכה מיוחדת: עוגת גבינה אפויה, גבוהת שוליים ורכה כענן. הקסם שבה מתפרץ בביס הראשון, כמו עוגה של סבתא שיודעת בדיוק מתי להוציא אותה מהתנור כי הנכדים אוהבים את הקראסט החום שנוצר מלמעלה. להבדיל ממקומות אחרים בעיר, פרוסה ממנה שוות ערך לרבע מעוגה גדולה ומתומחרת במחיר שווה לכל נפש. רוצו ליפו.

25 ש"ח

עוגת גבינה של קפה פאול'ס. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גבינה של קפה פאול'ס. צילום: אנטולי מיכאלו

נורמן

במקום הכי אסקפיסטי בתל אביב שוכנת עוגת גבינה בסגנון ניו יורק צ'יז קייק, אך עם עידון אנגלי שמשתלב היטב עם התפאורה: בסיס של בצק פריך דק מתובל במעט דבש קינמון, שכבת גבינה עשירה, ומעל – שכבה דקה של קרם פרש וקולי פירות יער חמצמץ ששובר את המתיקות באופן מדויק.

44 ש"ח

עוגת גבינה בנורמן. צילום: יח"צ
עוגת גבינה בנורמן. צילום: יח"צ

קיטצ'ן מרקט

עוגת הגבינה של יוסי שטרית היא מסע בין מרקמים וטכניקות שלא תפגשו במקום אחר: בסיס של קראמבל פקאן עם ענבים או תותים טריים (בעונה), שכבת קרם גבינה ומעל סבלה זיתים שחורים, סורבה גבינה ושברי מרנג. הזיתים עוברים בישול שמוציא את המרירות ונטחנים עד דק לקישוט העוגה מלמעלה. ביס שמורכב מכל המרכיבים יזרוק אתכם לרגע קט למחשבות על אוריאו. והשוס? הצלחוּת. מחשבות אבסרקטיות על יער שחור.

44 ש"ח

עוגת גבינה של קיטשן מרקט. צילום: דן פרץ
עוגת גבינה של קיטשן מרקט. צילום: דן פרץ

קלארו

בייק אוף כל הדרך: רן שמואלי אופה עוגת גבינה נהדרת, שבבסיסה פירורי עוגיות סבלה פריכות, במרכזה גבינת שמנת צרפתית אפויה עם וניל ממדגסקר, ומעל ציפוי של שמנת חמוצה. בטאץ' הסופי העוגה מקבל גם קולי פטל ופירות יער אדומים טריים שמשתלבים נהדר בכל ביס.

48 ש"ח

עוגת גבינה של קלארו. צילום: ירון ברנר
עוגת גבינה של קלארו. צילום: ירון ברנר

קפה אירופה

חלום מושחת לאוהבי השילובים אבל הפעם, שילוב קצת אחר: עוגת גבינה על בסיס ניו יורק צ'יז קייק אבל גרסה חדשנית שעושה כבוד לגזר. העוגה מוגשת עם גרניטה של גזר, קונפיטורה של גזר ושקדים, גלידת רוזטה וטוויל של קרמל שקדים. לחוששים מהשילוב, לא מדובר בטעם חזק של גזר אלא בשילוב עדין שמעניק עוד עומק לטעמים.

42 ש"ח

אנחנו בעד שילובים מעניינים. קפה אירופה. צילום: יעל מרקברייט
אנחנו בעד שילובים מעניינים. קפה אירופה. צילום: יעל מרקברייט

מזנון געצל

בקפה געצל, השוכן בין סמטאות הכרמל יש קסם שאי אפשר שלא להבחין בו מיד. מדי יום תמצאו שם עוגות קרפ גבינה מטריפות: מאצ'ה, פיסטוק, דובדבנים, פסיפלורה, פירות יער ועוד. לחובבי הז'אנר (אנחנו) אפשר להתענג במקום על פרוסה או להזמין עוגה שלמה הביתה (24 שעות לפני), שתעלה לכם 180 ש"ח ותישמר בבית עד שלושה ימים.

28 ש"ח

עוגת קרפ גבינה סטייל געצל. צילום: אנה סמנובה
עוגת קרפ גבינה סטייל געצל. צילום: אנה סמנובה

הדסון

כבר הבנו שבמסעדת הדסון או שעושים את הדברים כמו שצריך, או שלא עושים בכלל. עוגות גבינה, הם בהחלט עושים. מי שאוהב עוגות גבינה, לא יוכל לעמוד בפני עוגת הניו יורק צ'יז קייק של מסעדת הדסון, מדובר בקינוח אלמותי שלדברי השף, מתן אברהמס, ישאר בתפריט לנצח נצחים. ככה זה, סוס מנצח לא מחליפים.

45 ש"ח

דלאל

כשצריך ביס מתוק בסוף הארוחה או בבוקר לצד הקפה, קלאסיקה תמיד עובדת. צוות הקונדיטוריה של דלאל הצליח ליצור עוגת גבינה אפויה וכל כך נכונה, שאי אפשר שלא לבקש את המתכון בתום הביס האחרון. במסעדה היא מוגשת עם רוטב פירות יער חמצמץ־מתקתק, ואם אתם רוצים להרשים את האורחים בהזמנה מראש תוכלו לקנות אחת גם הביתה.

38 ש"ח

עוגת גבינה של דלאל
עוגת גבינה של דלאל

קופי בר

שמה כבר הולך לפניה ואפשר למצוא אותה (כמעט) בכל אחת ממסעדות קבוצת R2M. איזון נכון בין עוגת מוס לעוגה אפויה וטעם שמושך מצד אחד לאמריקה ומהצד השני לצרפת. מכורים באמת? אפשר לקנות אותה הביתה בסניפי הבייקרי הפרוסים ברחבי העיר במחיר שך 92 ש"ח.

38 ש"ח

עוגת גבינה של קופי בר. צילום: עידית בן עוליאל
עוגת גבינה של קופי בר. צילום: עידית בן עוליאל