טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

קפה אל נור

מטבח: צפון אפריקאי

03-9033995
צילום: אנטולי מיכאלו
כתובת:
המלך ג'ורג' 88
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־שבת
7:30־24:00
כדאי לדעת:

ביקורת: מי הזיז את הקוסקוס שלי: קפה אל נור מציעה גרסה נועזת של המטבח התוניסאי

נאמני המסורת התוניסאית אולי לא ימצאו כאן את מבוקשם, אבל קפה אל נור המחודשת, מסעדת הדגים הצפון אפריקאית בניצוחו של רוברט קלוגר, היא המקום שהמלך ג'ורג' חיכה לו
| מאת: דניאל שק

אתם תוהים איך זה שפחות מארבעה חודשים אחרי שעמיתי למדור ביקר בקפה אל נור שברחוב המלך ג'ורג' נשלחתי לביקור חוזר? יש שינוי קונספט, הסבירה העורכת. אפשרות אחת היא ללגלג על הזגזוג, אפשרות אחרת היא דווקא לכבד מסעדנים מנוסים (ענבר ואיב זרוק) שמרגישים שנקלעו למבוי סתום ומחליטים לעשות פוקוס חדש. אז ממסעדה (ומעדנייה) שמאגדת את רוב חלקי הים התיכון, קיבלנו את קפה אל נור 2.0 – מסעדת דגים עם השף רוברט קלוגר ומיקוד מובהק על המטבח התוניסאי.

קלוגר. פרשנות נועזת. צילום: יולי גורדינסקי

קלוגר. פרשנות נועזת. צילום: יולי גורדינסקי

 

את כל זה לא ידעתי עד שהתיישבנו בחלל האסתטי ומאיר הפנים, התפריט הונח לפנינו ושמה של מנת קוסקוס La Goulette קפץ לנו לפנים. אין תוניסאי ששמה של עיירת החוף הזאת, שאכלסה בעבר משפחות יהודיות רבות, לא מייצר לו לחלוחית בעין. ואני, למרות הגנים הצ'כיים, אחרי קרוב ל־40 שנות זוגיות עם שתי נשים תוניסאיות על משפחותיהן הענפות, בתוניסאים אני מבין, ואת המטבח שלהם אני מוקיר.

אז לא, זו לא מסעדה תוניסאית מסורתית, אבל יש בה מספיק סימני דרך כדי לאפיין אותה ולאפשר לשף קצת חופש להפעיל את דמיונו (קלוגר, למרות שמו, טוען למחצית תוניסאית). פלטת המזטים קיבלה את שמה הצפון אפריקאי – קמיה. 14 צלוחיות נאות, כולל פיצוחים, זיתים מצוינים, כמה סלטים תוניסאיים מובהקים כמו גזר בכמון, מקבובה, סלטה משווייה ודלעת מרוסקת עם אריסה, וכמה פחות אופייניים כגון כרובית מטוגנת עם טחינה, תפוחי אדמה עם אנשובי (מעדן!), איקרה וצלוחית הפתעות של שיני שום אפויות ופלפלים חריפים שמחייבת התחייבות מראש להימנע מנשיקות. אז חבל שאין שקדים במי מלח ופרוסות פשטידת מעקוד, אבל יש Brick a l’oeuf, ביצת עין מטוגנת בעלה בריק מקופל לשניים, מעטפת לוהטת וקריספית סביב ביצה מהבילה ונימוחה, וזה טריגר תוניסאי מובהק, המוצא האימהי לכל התקף רעב שמחפש פתרון מהיר וקל. הפלטה הזאת נדיבה מאוד וברובה הגדול טעימה, והיא מוגשת חינם אם מזמינים מנות עיקריות.

קמיה: פתיחת שולחן בסגנון תוניסאי בקפה אל נור. צילום: יולי גורודינסקי

קמיה: פתיחת שולחן בסגנון תוניסאי בקפה אל נור. צילום: יולי גורודינסקי

לפני העיקריות הזמנו פריקסה, הסנדוויץ' התוניסאי בלחמנייה מטוגנת שהולך ומקבל מעמד של להיט בישראל. הוא טעים, אבל קצת אנמי וחסרה בו רבע כוס שמן כדי להרגיש אותנטי (סתם צוחק, אל תגידו לקלוגר). התפתינו גם ל־100 גר' שרימפס קריסטל שנחצו ונצלו על קליפתם בגריל פחמים והיו טעימים להפליא.

מסעדה תוניסאית בלי קוסקוס זה די לא הגיוני, אבל הרי זו מסעדת דגים וקוסקוס דגים קיים במסורת של העדה, אבל נהוג להכין אותו רק בימי שלישי. אז מה עושים? בקפה אל נור מגישים אותו פעמיים – בימי שלישי ושישי – ובמהלך השבוע קלוגר מתפרע ומכין קוסקוס לה גולט (המוזכר לעיל) שמוגש יום יום. בנקודה הזאת אני ממליץ לנאמני המסורת התוניסאית לדלג כמה שורות, כי עבורם התמונות עלולות להיות קשות מדי: מדובר בקוסקוס שחור מדיו עם מגוון פירות ים וציר קלמרי. יש שם שרימפס קריסטל, צדפות וונגולי, מולים, קלמרי סגול וסרטן כחול ובצד הירקות מוצאים הרבה אפונה טרייה, עגבניות ובצל. אחרי שהתגברתי על ההלם, אני חייב להודות שנהניתי מהמנה, גם אם לטעמי היו חסרים בה קצת נוזלים. הסרטן לא היה מבושל דיו והמרקם שלו היה רירי משהו. יש מקום לכמה שיפורים ותיקונים, אבל זו מנה נועזת ומעניינת.

קוסקוס Goulette La בקפה אל נור: סבתא היתה מתעלפת. צילום: חיים יוסף

קוסקוס Goulette La בקפה אל נור: סבתא היתה מתעלפת. צילום: חיים יוסף

לעיקרית נוספת בחרנו שיפוד לוקוס וירקות צלויים שהיה ללא דופי, עם נתחי דג גדולים וצלויים בדייקנות וביניהם בצל סגול, עגבנייה ותפוחי אדמה קטנים. מנה קלה וכיפית. בחרנו קינוח של חצאי משמש מקורמלים על מצע עבה של שערות קדאיף, שהיה נחמד, אבל סבל מיובש וכבדות מסוימת.

קפה אל נור הוא מקום נעים ושובה לב, עם שמחת חיים, נשמה ורוח חיובית. זו תכונה שאין לה נוסחה מדעית או הסבר, אבל כשחווים אותה, יודעים. מרגע זה קל לסלוח על פספוס זה או אחר באוכל, שממילא בטח יבוא על פתרונו עם הזמן. זו התחושה שתחזיר אתכם לשם כדי לשתות, לנשנש או לאכול ארוחה מלאה.

נ.ב. כבוד למסעדה שנותנת כבוד גם למנות ילדים – שניצל עסיסי וצ'יפס אמיתי ומשובח.

קפה אל נור

מה זה: תוניסאית למתקדמים

שורה תחתונה: מאכלי דגים ומזטים תוניסאים באווירה חמימה

כוכבים: 4

חשבון בבקשה:

קמיה– עח"ה

פריקסה– 29 ש"ח

שרימפס קריסטל – 65 ש"ח

קוסקוס לה גולט– 128 ש"ח

שיפוד לוקוס – 99 ש"ח

שניצל ילדים – 35 ש"ח

משמש מקורמל– 42 ש"ח

סטלה חצי – 33 ש"ח

2 דיאט קולה – 24 ש"ח

סה"כ: 455 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 26bd71298cfedf