טיים אאוט timeout
  • מה אתם מחפשים?
  • מסעדות
  • סרטים
  • מוזיקה
  • אמנות
  • במה
  • ברים
  • אטרקציות
  • עם הילדים
  • אורבני
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור
    • לפי יום
    • היום
    • מחר
    • בסופ"ש
    • בשבוע הקרוב
    • בחרו טווח זמנים
    • הכל
    החל מיום:
    עד יום:
    בחר
    סגור

שילה

מטבח: דגים ופירות ים

צילום: יח"צ
כתובת:
בן יהודה 182
תל אביב יפו
מפה


שעות פתיחה:
ראשון־חמישי
12:30־1:00
שישי־שבת
12:30־1:00
כדאי לדעת:
- מחיר: יקר מאוד
- חנייה

טיים אאוט אומר

8.5
אוכל9שירות9אווירה8תמורה8

ביקורת: "שילה": מוסד קולינרי יציב שכל עיר צריכה כמותו

גם אחרי עשר שנים - שילה נותרה ספינת הדגל והיא ממשיכה להניף אותו בגאון. דניאל שק נכנס למסעדה הוותיקה עם ציפיות גדולות ויצא עם שיר בלב
| מאת: דניאל שק

על פניו בית עסק שחוגג עשור זה עניין די בנאלי, אלא שזירת הקולינריה שלנו היא כזו שמסעדה ששרדה עשר שנים נכנסת לקטגוריה שבין נכס צאן ברזל לחוג האבות המייסדים. היה נחמד לחשוב שרק הטובים שורדים, אבל לא, לצערי גם מסעדות איומות שורדות ומסעדות אחרות, שהיו נהדרות, שרדו אבל הן כבר לא נהדרות.

זו הסיבה שהרגע שבו חוצים את מפתנה של שילה הוא רגע של נחת. מן החלל ההומה עולה תחושה של מועדון שותפי סוד שהתקבצו יחד בידיעה ברורה ובטוחה שהם עומדים בפני חוויה מנעימה. המסעדה מלאה עד אפס מקום בערבו של יום פתיחת שנת הלימודים, ותנועה מתמדת של אנשי צוות מרובים מוסיפה להמולה שאינה מעיקה, אלא טעונה אנרגיה טובה ומקצועיות מוחלטת בכל עמדה במסעדה.

על כל זה משקיף שרון כהן, ירושלמי עם חיוך מעט נחבא אל הכלים, ומדי פעם הוא מתערב אישית בנעשה במטבח או בחלל הסועדים. כבר הזדמן לי לשבח מעל דף זה מסעדה אחרת שלו, קפה אירופה, שהיא ההוכחה המוצלחת ביותר שאני מכיר בתל אביב לכך שאפשר להגיש אוכל יצירתי ואיכותי במחיר שווה לכל נפש. שילה הייתה ונותרה ספינת הדגל והיא ממשיכה להניף אותו בגאון. המחירים בה גבוהים, אבל לא גבוהים מדי, כי איכות המוצרים שמונחים בצלחות (ובכוסות) בלתי מתפשרת, ההתקנה קפדנית, היצירתיות מקסימה וכל מי שמעורב בתהליך שמביא את שכיות החמדה האלה מהיצרן עד לשולחן יודע/ת במדויק את עבודתו/ה. וכל זה גם בלי יומרנות או הצטעצעות.

אכלנו הרבה מנות נהדרות, אבל אין כמו מנת קרפצ'יו שרימפס קריסטל כדי לסכם את כל הסיפור של שילה. כדי להכין קרפצ'יו משרימפס הם צריכים להיות במצב של טריות מושלמת ובאיכות גבוהה והחיתוך שלהם לפרוסות דקות ושקופות כמעט מצריך מיומנות רבה. ועכשיו נשאלת השאלה מה לעשות עם חומר הגלם הנאה הזה, כך שתיווצר מנה מעניינת שלא תחנוק אותו? אז כמובן לימון, הרבה לימון, ואשכולות טעימים של זרעי עגבניות (כן, כן, אלה שבמסעדות אלגנטיות נהוג לזרוק לפח) וענבים שמעניקים טיפת מתיקות וכמה פרוסות דקיקות של פלפל אדום חריף, כדי שמפעם לפעם תתלווה אל הביס העדין מכה קלה של חריפות. פשוט, חכם, מדויק, מושלם.

גם במנת קלמרי על עלה פסטה עם בשר סרטנים, בוקצ'וי, ברוקולי ורוטב חמאה לבנה, אף שהיא מורכבת יותר בטעמיה, ברור מי השחקן הראשי: נתחי קלמרי שזכו לטיפול VIP והגיעו בדרגת עשייה מדויקת ששמרה אותם מצמיגיות והותירה בהם את כל טעמם. הם מוקפים בירקות שבקושי בושלו ומוסיפים לצלחת קראנצ'יות וכתמים של ירוק עז, בפירורי בשר סרטנים וברוטב חלק ומלטף שמעלה ניחוח נעים של ביסק, שמהדהד בפה גם אחרי הביס האחרון.

שילה תמיד נודעה במגוון מנות הדג הנא שלה וטרטר אנטיאס עטוף בסלק עם פיסטוקים, נענע ויוגורט מעידה שכהן זכה ביושר במעמד של אחד מאבירי הדגה ופירות הים בישראל. זו מנה פשוטה עם חומרי גלם פצץ, מהדג ועד לאחרון פירורי הפיסטוק. פשוט תענוג.

לקראת סוף המסע שלנו, בסיועה של מלצרית מנוסה שעזרה לנו לנווט בנועם ובידענות, הרגשנו חובה לנסות גם מנת בשר אף שהבטן כבר הייתה צרה מלהכיל (כי הרי אי אפשר להשאיר כלום על הצלחות). בחרנו טורטליני בצל ומסקרפונה על תבשיל טלה ברוטב דמי־גלאס. לכאורה פסטה ראגו משודרג, אבל לא, ממש לא. על מצע של תבשיל טלה עשיר ועמוק, שניכר שהוכן בסבלנות ואהבה, פזורים טורטליני גדולים ומוצקים, מבושלים אל־דנטה, ורק כשנוגסים באחד מהם מבינים את גודלו של הטוויסט. הבצל והגבינה יוצרים תערובת נימוחה של מתיקות ארומטית שממתנת את טעמיו האינטנסיביים של תבשיל הטלה ובו זמנית מוסיפה לו רובד מעשיר. נראה פשוט, אבל זו מנה שיש מאחוריה רעיון ומחשבה. לנוכח הניסיונות לעניין אותנו בקינוח נאלצנו להניף דגל לבן. פעם אחרת.

תודה לאל על חסדים קטנים, נהוג לומר, למשל להיכנס עם ציפיות גבוהות למסעדה ותיקה ולצאת ממנה עם שיר בלב. כל עיר צריכה כמה מוקדי אוכל בטוחים כאלה ושילה מחזיקה במקום של כבוד בקטגוריה.

 

 

חשבון

פוקצ'ה – 22 ש"ח
טרטר אנטיאס וסלק – 64 ש"ח
סלט טונה אדומה – 68 ש"ח
מאפה כרישה – 54 ש"ח
קלמרי עלה פסטה – 78 ש"ח
קרפצ'יו שרימפס – על חשבון הבית
טורטליני טלה – 118 ש"ח
קרף שיראז בנימינה – 84 ש"ח

סך הכל – 488 ש"ח

Silence is Golden SRV:SRV2 on: f6cade6219a60313f281