משהו תותאלי: 15 מנות יפות, מעולות ומיוחדות עם תותים

בסושי, בסלט ובסביצ'ה - התותים בשיא העונה והשפים חוגגים את השפע בשלל מנות מפתיעות. 15 מנות התותים השוות ביותר בעיר

מסקרפונה תותים בפומו (צילום: אפיק גבאי)
מסקרפונה תותים בפומו (צילום: אפיק גבאי)
24 בפברואר 2019

מתוקים

טרטלט תות וסלרי | משייה

תותים וסלרי? למה לא, אחרי הכל מדובר במסעדת שף נוצצת. יוסי שטרית מחבר טרטלט חמאה פריך במילוי קרם שנטילי מקצפת, שוקולד לבן וסלרי; עם ג'ל לימון, תותים טריים, סורבה סלרי ואבקת סלרי שרוף. פייר, לא הופתענו ככה מאז ימי עוגת הגבינה-זיתים המיתולוגית בקיצ'ן מרקט. 48 ש"ח.

מנדלי 5 תל אביב, 03-7500999

תותים וסלרי במשייה (צילום: עופר זמיר)
תותים וסלרי במשייה (צילום: עופר זמיר)

תות שדה ופיסטוק | דלאל

שלוש מילים שמסתירות מאחוריהן קינוח שכבות שהוא עולם ומלואו: בסיס דקואז פיסטוק – עוגה ללא קמח עשירה ונימוחה מפיסטוקים, ביצים ומחית פיסטוק, גנאש פיסטוק ושערות קדאיף שחומות וקראנצ'יות, וסיומת בקרם מסקרפונה וניל מתוק עדין. ואיפה התותים? בכל שכבה, אדומים ומתוקים. 54 ש"ח.

שבזי 10 (נוה צדק) תל אביב, 03-5109292

תות שדה ופיסטוק בדלאל (צילום: ירון ברנר)
תות שדה ופיסטוק בדלאל (צילום: ירון ברנר)

וואפלפאם ריבה ויוגורט | דוסה בר

בדוסה בר מבינים שאחרי ארוחה טבעונית בריאה מותר להתחזר קצת עם קינוח וואפלפאם – הכלאה של וופל בלגי ואוטפאם, סוג של פנקייק הודי מאורז ומאש מותססים. על תקן טופינגז תקבלו קרם פרש קשיו, קונפיטורת תותים ופיסטוקים, תותים טריים ותות עץ מיובש אורגני, שמחרבים את הערכים התזונתיים אבל מוסיפים הרבה שמחה. 44 ש"ח.

בן יהודה 188 תל אביב, 03-6591961

דוסה בר (צילום: דייגו)
דוסה בר (צילום: דייגו)

מוס גבינה ויסמין | ניטאן תאי

ניטן תאי שייכת לקבוצת המסעדות שמגישות קינוחים שרק בשבילם שווה להגיע. הפעם מדובר בשילוב תותים וגבינה שמשתדרג למנה אחרונה אדומה-לבנה סקסית ומשגעת: מוס גבינה אוורירי בארומת יסמין עדינה – כי בכל זאת מדובר במסעדה תאילנדית – עם תותים טריים, קראמבל תירס מתפצח, כדורי פטל-מי ורדים ורוטב ליצ'י חמצמץ. 54 ש"ח.

הארבעה 21 תל אביב, 03-5600555

מוס גבינה ויסמין בניטן תאי (צילום: דרור עינב)
מוס גבינה ויסמין בניטן תאי (צילום: דרור עינב)

מסקרפונה ותותים | פומו

כמו פרארי, מגדל פיזה, הקפלה הסיסטינית ויובנטוס – מסקרפונה היא פאר היצירה האיטלקית, גבינה רכה ומעט מתוקה ורכיב מרכזי בטירמיסו. בקינוח שמוגש במסעדת פומו מצוותים לה תותים וקולי תות שמחמיאים לטעמה העדין, ומסיימים בדקואז אגוזי לוז פריך. 62 ש"ח.

הברזל 11 (רמת החייל) תל אביב, 03-9225320

מסקרפונה תותים בפומו (צילום: אפיק גבאי)
מסקרפונה תותים בפומו (צילום: אפיק גבאי)

פינק סייד | ווסט סייד

לקינוחים בצנצנות התרגלנו מזמן, אבל זו כבר עליית מדרגה היסטרית: כלי זכוכית אלגנטי עמוס עד גדותיו במרנג, קראמבל וניל, קרם שוקולד לבן, גלידת תות וסורבה תות, קרם פטיסייר, תותים מיובשים וטריים ופניני קראנץ' שוקולד לבן ופטל. השכבות מתערבבות זו בזו בכוונה, וכל ביס מענג בצורה קצת אחרת. 62 ש"ח.

מלון רויאל ביץ', הירקון 19 תל אביב, 03-7405054

פינק סייד בווסט סייד (צילום: אנטולי מיכאלו)
פינק סייד בווסט סייד (צילום: אנטולי מיכאלו)

שאנטי תותים | מקס ברנר

תפריט התותים של מקס ברנר זו כבר מסורת שחוזרת על עצמה בכל חורף. הפעם מככב בו קינוח מושחת של גנאש שוקולד לבן מוקצף ותותים טריים עם שברי שוקולד לבן, קצפת, קרמבל עוגיות ורוטב תותים. אם השאנטי לבדו לא מספיק, תוכלו לקבל אותו ואת כל קינוחי התות במנת שיירינג זוגי שכוללת גם וופל תותי פרוטי, גריל מרשמלו ותותים טריים ועוד. 54/99 ש"ח.

http://www.max-brenner.co.il/

שאנטי תותים במקס ברנר (צילום: Pink Me)
שאנטי תותים במקס ברנר (צילום: Pink Me)
שרינג תותים במקס ברנר (צילום: Pink Me)
שרינג תותים במקס ברנר (צילום: Pink Me)

מלבי תותים | הקוביה

המלבי של השף ג'לאל סאלם מושך לשכונת התקווה טבעונים ופודיז שנשבו בצבעוניות מכושפת שמכוונת לאינסטוש, במתיקות מאופקת ובעיקר בשימוש נועז בעשבי תיבול – בזיליקום סגול וזעתר פרסי. תותים טריים מתוקים משייכים את המנה לחורף, ובתום העונה נקבל אותה שוב בלבוש חדש. 26 ש"ח

הודיה 22 (שכונת התקוה) תל אביב, 03-9747333

מלבי תותים בקוביה (צילום: שי אלפסי)
מלבי תותים בקוביה (צילום: שי אלפסי)

קינוח תות | מסה

הנדיבות שמאפיינת את כל פרט במסה מגיעה לשיאה במנות אחרונות שמספיקות בקלות לזוג. הקינוח שמוקדש לתותים אינו יוצא מהכלל ומורכב מ – קחו נשימה עמוקה – שכבות קולי פירות יער, קרם פטיסייר, תותים טריים, שטרויזל קקאו, שברי מרנג, גלידת תות ושוקולד לבן, מקרון במילוי גנאש שוקולד חלב ותמצית אוכמניות ושקדים קלויים. 68 ש"ח.

הארבעה 19 תל אביב, 03-6856859

קינוח תות במסה (צילום: איליה מלניקוב)
קינוח תות במסה (צילום: איליה מלניקוב)

מילפיי תות | מיטקיטשן

במסעדת הבשר מיט קיצ'ן מסיימים את הארוחה בקינוח כשר, שמוכיח שתותים מרימים את הרף לכל חומר גלם. כאן הם מצטרפים למיל פיי משכבות בצק דקיקות ופריכות במילוי קרם פטיסייר לא חלבי על קולי תות, עם טיפות מרנג ורודות וגלידת פופקורן. 59 ש"ח.

יגאל אלון 65 תל אביב, 03-536-4755

מילפיי תות במיטקיטשן (צילום: אביתר אטיאס)
מילפיי תות במיטקיטשן (צילום: אביתר אטיאס)

מלוחים

סביצ'ה סקאלופ | אואזיס

אפשר לסמוך על השפית רימה אולברה שתביא את מנת התותים הכי מקורית: סקאלופ קצוץ ותות ווייט אנג'ל לבן עם מלפפונים, חלפיניו וג'לי טרגון על טוויל שקדים. צירוף מתוק-חמוץ-חריף שמעיף את פרי הים המעודן לגבהים אחרים. 86 ש"ח.

מונטיפיורי 17 תל אביב, 03-620-6022

סביצ'ה סקאלופ באואזיס (צילום: לה טן טאו)
סביצ'ה סקאלופ באואזיס (צילום: לה טן טאו)

סאטורי סושי | ניני האצ'י

כל יפני היה מתחלחל לשמע סושי עם תותים, אבל הצירוף הביזארי טעים באופן מפתיע. רול סלמון ואבוקדו עטוף בשלושה סוגי דגים – סלמון, טונה ובס, מקבל קיק מתוק ורענן מפרוסות תות טרי שמונחות מעל. 42 ש"ח.

בן יהודה 228 תל אביב, 03-6249228

סאטורי סושי בניני האצ'י (צילום: דניאל לילה)
סאטורי סושי בניני האצ'י (צילום: דניאל לילה)

סביצ'ה דג ים | מר אנד קו

השפית אמילי גולדנברג קוצצת מוסר ים לסביצ'ה, מניחה על לבנה מתוצרת בית ומתבלת בשמן בזיליקום ומיץ ליים. את מנת הספיישל משלימים טוביקו שחור, צ'ילי ותותים טריים. 54 ש"ח.

אלעזר בן עזריה 6 יפו, 03-7739380

Mar&co (צילום: אמילי גולדנברג)
Mar&co (צילום: אמילי גולדנברג)

סוד הגן | משק ברזילי

סלט ירוקים שכולו סוף החורף ותחילת האביב: פקצ׳וי, טטסוי, מיזונה, פרחי אפונה, אמנון ותמר, חסות ועלי חרדל, כולם מחוות "ירוק בעיר" בדיזינגוף סנטר, בוויניגרט תותים ושמפניה. 42 ש"ח.

אחד העם 6 (נוה צדק) תל אביב, 03-5166329

סלט סוד הגן, משק ברזילי. (צילום: יח"צ)
סלט סוד הגן, משק ברזילי. (צילום: יח"צ)

סביצ'ה אנדיב | קרקס

קוביות דניס ותותים מתובלות בבצל וכוסברה בתוך סירות מעלי אנדיב סגול מרכיבות מנת פתיחה מרירה-מתוקה רעננה שמוגשת בערבי יין ללא תחתית בכל יום שני. 56 ש"ח.

קרקס, שדרות וושינגטון 25 תל אביב, 03-7528555