השף של שתיים מהמסעדות הכי טובות בעיר מכין לכם אוכל ביתי
עם כמה שמשבר הקורונה ערער את החיינו, חייבים להודות שהוא הוריש לנו מעט דברים נחמדים - למשל, השינוי התפיסתי בכל הנוגע לאוכל קנוי. כלומר, מתי בדיוק הייתם יכולים לקנות לארוחת צהריים מגשית אוכל של אחד השפים המצטיינים בתל אביב, ועוד לשלם על זה מחיר הגיוני? מיזם "אדם וחווה" רוצה להאכיל אתכם ברמה הכי גבוה, ובבית
אם מונים את יתרונות הקורונה הספורים – מן הסתם הרבה פחות מחצי הכוס המלאה – מעדניות נמצאות אי שם בצמרת הרשימה. מאז תום הסגרים הטרנד שכח מעט, אך הוא עדיין חי ובועט. קופסאות דליקטסים שנפתחות בסלון הפרטי הן תענוג שקשה לוותר עליו גם לאחר החזרה לשגרה, ע"ע מיזם מנות המסעדה Picks בסניפי אם פם (שהתגלה כפחות מוצלח מהרצוי). כעת מצטרף לזירה שף הלל תווקולי (אנימאר, דריה), שמשיק ליין מארזי אוכל טרי מוכן ומנות GRAB & GO.
תווקולי משתייך לזן השפים הנחבא אל הכלים, אנטיתזה לרוק סטארז שמובילים את הסצנה. הוא אינו מתהדר בקעקועים ולא תמצאו אותו על שלטי רחוב. במקום זאת הוא משקיע את מרצו בניהול אנימאר ודריה, שתיים מתוך 23 המסעדות הטובות ביותר בעיר. כעת כאמור הוא מצטרף לתחום האוכל המוכן ומגלה את מה שעומר מילר ואבי ביטון כבר למדו מזמן (רמז: מינימום התעסקות עם לקוחות, מקסימום רווח).
מותג "אדם וחווה", שבו משמש תווקולי יועץ קולינרי, הוקם בהשקעה של 1.5 מיליון ש"ח בשיתוף עם מעדניית "חוות נעמי". ליין המנות המוכנות כולל דגים, קציצות, סלטים מירקות טריים ומבושלים, רטבים מיוחדים ועוד – סך הכל, כ-25 מנות במארזים חד פעמיים שפותחו במיוחד עבור המותג בטכנולוגיה השומרת על האיכות המוצר.
בקטגוריית סלטים תמצאו, למשל, חומוס קונפי עם תבלינים מאזור המגרב, סלק וליים בקרמל ראס אל חנות, צ'ירשי דלעת ומי ורדים וכבד קצוץ ביתי (14-25 ש"ח). באדף העיקריות תמצאו מנות הפונות לטווח טעמים רחב, דוגמת סופריטו קציצות בקר (55 ש"ח ל-600 גרם), גונדי פרגית במרמלדת לימון פרסי (65 ש"ח ל־600 גרם) ופרגית בקארי בחלב קוקוס וירקות אביב (77 ש"ח ל-700 גרם), לצד תוספות כגון אורז פרסי עם גזר ושעועית שחורה, מג'דרה פריקי ותפוחי אדמה קטנים ברוזמרין ודבש (27 ש"ח ל-500 גרם). תפריט GRAB & GO מציע מארז סלט, מנה עיקרית ותוספת, ארוחת צהריים משרדית שניתן לרכוש גם באמצעות כרטיסי תן-ביס וסיבוס.
הייחוד של "אדם וחווה" הוא לא רק במנות מסעדה ארוזות לארוחה, אלא גם באפשרות לאכול את המנות במקום – חנות ראשונה של אדם וחווה נפתחה בגבעתיים, צמוד לסניף חוות נעמי. בקרוב יוקמו חנויות נוספות ובהן תהיה עמדת חימום למגשית ששלפתם מהמקרר. כמו כן, המנות יימכרו בסניפי רשת מעדניית נעמי ובוולט, כך שגם שנתיים וחצי אחרי המגפה אין צורך לצאת מהפיג'מה.
אדם וחווה, בורוכוב 54 גבעתיים; חוות נעמי, חשמונאים 107, תל אביב