פופ אפים, טעימות ואירועי אוכל באוגוסט: כל מה שקורה עכשיו

שיפודים ושמפניה מול המוזיאון, המבורגר מושלם ברמת אביב ותפריט אפריטיבו ללא גלוטן: המסעדות לא נותנות ללחות ולקורונה לעצור אותן ומציעות שלל אירועי פופ אפ, תפריטי ספיישל ואטרקציות שיוציאו אתכם מהבית (עם מסכות ואלכוג׳ל). הנה כל הדברים הטעימים שאסור לפספס החודש

יינות מיראבל בהילטון ביי (צילום: בן פלחוב)
יינות מיראבל בהילטון ביי (צילום: בן פלחוב)
4 באוגוסט 2020

שפים משתתפים בטעימות יין אונליין

בית הספר ליין W יארח את השפים הילה אלפרט, זוהר גבאי ומתן אברהמס לטעימת יין אונליין בחמישי הקרוב. הטעימה תכלול שישה יינות שנבחרו על ידיהם, והשפים יספרו על התאמת היינות לאוכל שלהם. המשתתפים בטעימה יקבלו עד הבית מארז הכולל את היינות ויוזמנו להתחבר בשעה 21:00 בדיוק עם יינות מצוננים, כוסות ומגש גבינות.
מחיר: 99 ש״ח למארז יינות ליחיד, 179 ש״ח למארז זוגי. המארז יגיע ביום הטעימה לבתי הטועמים.
להרשמה והזמנה

השפים אצלכם בסלון. טעימת יין אונליין
השפים אצלכם בסלון. טעימת יין אונליין

חודש יינות רוזה בקפה אירופה

קפה אירופה פוצחת באוגוסט ורוד במיוחד ומשלבת בתפריט המסעדה מבחר של יינות רוזה בבקבוקים ובכוסות. בין היינות המופיעים בתפריט הספיישל רוזה דה פרימיטיבלו, 'לה טראמארי', סאן מרזאנו (38/158 ₪), באנדול רוזה, דומיין 'דה לאוליבט (46/198 ₪), קוט דה פרובאנס, שאטו דה פאפלון (44/178 ₪) ויניה אמרלדה רוזה, טורס (45/186 ₪), קוט דה פרובאנס רוזה 'מאליז', דומיין דה קארטרון (42/172 ₪) והגאווה הישראלית שלנו – רוזה קסטל  (51/212 ₪).

היינות יוגשו בכל חללי המסעדה, בבר העליון ובבר החצר החדש.

קפה אירופה

חודש רוזה בקפה אירופה (צילום: חיים דוד)
חודש רוזה בקפה אירופה (צילום: חיים דוד)

שיפודים ושמפניה | פאסטל

בכל יום שני מוגשת במרפסת הרחבה מתמיד של מסעדת פאסטל ארוחת שף על שיפודים – תפריט שיפודיה בסטנדרט עילי. שף קובי בכר מתייצב ליד גריל שהוצב באוויר הפתוח וצולה שיפודי כבד עוף ומשמש אוזבקי; נתח קצבים, כרוב וצ'ימיצ'ורי זעתר, קלאמרי סגול, מסבחה ופלפל שיפקה ועוד (18-78 ש"ח). גם הקינוחים משופדים – אננס ולמון גראס, אבטיח ובולגרית וסמורס. יינות מבעבעים ומוזיקה שמחה סוגרים בילוי קיץ באוויר הפתוח.
פאסטל, ימי שני מ־18:00

שיפודים ושמפניה בגינה (צילום: יח"צ)
שיפודים ושמפניה בגינה (צילום: יח"צ)

פסטיבל נבי רובין | דה יאפא

במתחם האירוח שנפתח לא מזמן בשוק הפשפשים מציינים את 'נבי רובין', שילוב בין הילולת ל"ג בעומר לברנינג מן. "מדי אוגוסט עשרות אלפי אנשים מהמרכז היו מקימים בן ליל עיר אוהלים ליד חופי פלמחים. המנהג הופסקה לפני 80 שנה על ידי המנדט הבריטי והרגשנו שהגיע הזמן שאנשים יכירו אותו כחלק מהסיפור של יפו", אומרת היזמית והבעלים ספא יונס. במסגרת הפסטיבל יתקיים בכל יום שלישי ערב תרבות – סעודה משותפת והרצאה של הראייס סעדו שנכח בהילולה ויספר על חוויותיו (180 ש"ח). יריד ימי שישי שבו נמכר אוכל ביתי מעשה ידי נשות דה יאפא נמשך, וכך גם המסעדה הפועלת במקום בכל שבת בצהריים.
בית האשל 31 (שוק הפשפשים) יפו, 03-7550855/054-7097945, עד סוף אוגוסט

הילולת נבי רובין. דה יאפא (צילום: אפיק גבאי)
הילולת נבי רובין. דה יאפא (צילום: אפיק גבאי)

עוברים לבשר | חוות צוק

המבקר שלנו התעלף על צוציק, גרסת הקורונה של חוות צוק שסיפקה את הביס המושלם. והרי התקציר: בעקבות המצב הפכה מסעדת הפארם טו טייבל האהובה לבית אוכל קז'ואלי שמתמחה בבשר, בעיקר המבורגרים עסיסיים שנטחנים במקום ומנות ששמות את הבשר במרכז. בתפריט תמצאו המבורגר בקר, טלה וואגיו (67-46 ש"ח) עם טופינגז כגון ריבת בצל, סלסת תירס, חזה אווז מעושן ועוד, מינוט סטייק פילה עם ירקות, בצל מקורמל, ביצת עין ומיונז (72 ש"ח), ונתחים על העצם – ניו-יורק, טיבון ואנטריקוט (37-49 ש"ח ל-100 גרם). התוספות שומרות על החיבור לאדמה שמאפיין את חוות צוק לאורך השנים: ירקות  מהחווה, רטבים, מחמצים וכבושים בעבודת יד ואפילו גזוז מתוצרת בית. בימי שישי חוות צוק מפציעה עם תפריט משתנה שמכין השף והבעלים אסף שנער.
צוציק

מכל טוב חוות צוק. צוציק (צילום: נתנאל ישראל)
מכל טוב חוות צוק. צוציק (צילום: נתנאל ישראל)

בין ערביים ללא גלוטן | גלוטריה

השף ערן זינו השיק גרסה מקומית ונטולת גלוטן לאפריטיבו – סלט תפוחי עץ, בזיל ורוקט עם גבינת מוצרלה קרועה (38 ש"ח); רוסטביף ואיולי שקדים (56 ש"ח); אינטיאס בכבישה ביתית עם שמנת חמוצה ועגבניות שרי (56 ש"ח) ועוד מנות קטנות במחירים מוזלים. האלכוהול מתומחר בהתאם, יינות ב־28 ש"ח לכוס ובירה סן מיגל ב־24 ש"ח לבקבוק.
גלוטריה, ראשון־חמישי 16:00-19:00

במרפסת בין ערביים. גלוטריה (צילום: נמרוד כהן)
במרפסת בין ערביים. גלוטריה (צילום: נמרוד כהן)

סושי ובירה בשדרה | יאקימונו

ברוח התקופה וההימנעות ממקומות סגורים מציעה היפנית הוותיקה את יאקימונו בשדרה – מגשי סושי צמחוני, סושי דגים נאים וסושי דגים מבושלים פלאס בירה קירין ב־89/99 ש"ח. הערכה כוללת צ'ופסטיקס, כוסות, מפיות, ולכם רק נותר להזמין מראש, לאסוף ולתפוס ספסל פנוי. הדיל בתוקף עד סוף הקיץ.
יאקימונו 

סושי ובירה ליד המזרקה (צילום: יאקימונו)
סושי ובירה ליד המזרקה (צילום: יאקימונו)

תפריט קיץ על החוף | הילטון ביי

באין מיקונוס אין ברירה אלא להסתפק בחופי תל אביב. במסעדת החוף ABSOLUT Beach & Surf Hilton Bay משיקים תפריט קיץ חדש שאפשר לאכול בבגד ים, למשל נאצ׳וס עם גוואקמולי וסלסה (38 ש"ח), בוראטה פירה חציל וסלסת עגבניות (65 ש"ח), קבב דג ים סלט ברזל ויוגורט (86 ש"ח), מזאטים ומנות עיקריות.
חוף הילטון ביי, 03-9570555

הילטון ביי (צילום: יח"צ)
הילטון ביי (צילום: יח"צ)

גלידות חטיפים | גולדה

וניל ושוקולד זה לחלשים: רשת הגלידות גולדה משתפת פעולה עם קבוצת שטראוס בקולקציית קיץ קראנצ'ית ומסקרנת על בסיס חטיפים אהובים – דוריטוס, צ'יטוס ותפוצ'יפס. בגרסת הגלידה תוכלו לטעום אותם כמסקרפונה עם שוקולד ושבבי דוריטוס, קרמל מלוח עם קרם בוטנים וצ'יטוס וגלידת אגוזי לוז עם שוקולד לבן ותפוצ'יפס. מתוק, מלוח, פריך וקטיפתי – הכל בביס קומפקטי אחד.

גלידה פלאס חטיף. גולדה (צילום: דרור עינב)
גלידה פלאס חטיף. גולדה (צילום: דרור עינב)

משלוחי דגים ופירות ים טריים | לולה מרטין

המסעדה החדשה בהרצליה משיקה משלוחי דגים ופירות ים טריים, נקיים ומוכנים לעלות על המחבת. הבעלים אפי אלאלוף, דמות ותיקה בעולם המסעדנות (ג'קו, סי פוד מרקט, וונגולי), הוא גם יבואן שיכול לספק תוצרת טרייה מהים במחירי שוק: דניס ולברק, מוסר ים ופילה טונה אדומה, פילה סלמון, שרימפס, קלמרי ועוד יצורי ים שנתפסו ברשת באותו בוקר. הכל מנוקה, מפולט ונארז בחנות הדגים של המסעדה ומגיע במשלוח עד הבית – רק להכין ולהגיש (45-180 ש"ח לק"ג). לטובת מי שלא בא לו להיכנס למטבח הושק תפריט משלוחים ובו בין היתר שרימפס ברוטב עמבה ולימון כבוש (78 ש"ח) ; מולים וירקות שורש (85 ש"ח), פילה לברק בקארי ירוק (94 ש"ח) ופיש & צ'יפס מדוכן הגראב אנד גו הצמוד (69 ש"ח).
אבא אבן 10, הרצליה פיתוח, הזמנות בטלפון 09-7614242 או בוואטסאפ 050-2175277, מינימום הזמנה 200 ש"ח (משלוח חינם)

מהים לצלחת במחירי שוק. לולה מרטין (צילום: יח"צ)
מהים לצלחת במחירי שוק. לולה מרטין (צילום: יח"צ)

עסקית ערב | הטרקלין

עסקית הצהריים עוברת לערב, כולל המחיר המשתלם. בימים ראשון־רביעי מ־18:00 תוכלו לקבל ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית. למשל: קרפצ'יו סינטה מיושנת עם רוקט ופרמזן, סיגרים במילוי בשר בקר, פטה כבד עוף בריבת בצל ויין אדום לפתיחה, ואחריהם סטייק קצוץ ברוטב יין אדום (86 ש"ח), סינטה לצריבה – מנת הדגל מפרוסות סינטה לצלייה אישית על חלוק נהל לוהט (142 ש"ח) ועוד, לצד כוס יין של יקב שאטו דה גליליי (28 ש"ח).
היכל התלמוד 4, תל אביב, 03-5660013

הטרקלין (צילום: אפיק גבאי)
הטרקלין (צילום: אפיק גבאי)

יריד איכרים ישראלי

בכל יום שישי יתקיים ברחבת הכניסה למוזיאון נחום גוטמן לאמנות יריד תוצרת מקומית: גבינות, שמני זית, לחמים ומוצרי מזון נוספים לצד פרחים, ספרים ומתנות. הכניסה חופשית.
שמעון רוקח 21 (נווה צדק) תל אביב, החל מיום שישי (7.8) ועד סוף ספטמבר, 9:00-15.00 

פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה

פסטיבל האוכל הוותיק יתקיים השנה במתכונת מותאמת לימי קורונה. בשלנים ובשלניות מעדות שונות יפתחו את הדלת לאורחים בעיקר בשעות הערב וסיורי אוכל מודרכים יתקיימו בשקיעה, תוך שמירה על הנחיות התו הסגול כמובן. בין אירועי הפסטיבל: ערב Food &Art בהשתתפות להקת המחול ורטיגו, מסיבת אוכל רחוב הודי ומוזיקה מבוליווד, סיור קולינרי במשק ירוק'לה ועוד. 5-22.8
פרטים באתר