לטעום ולתרום: 6 מנות חדשות שנולדו במלחמה וכדאי לאכול וללגום

בעולם המסעדנות כבר מתורגלים בניסיון להפוך משבר להזדמנות, וברחבי העיר והארץ כבר צצות על רקע המלחמה יוזמות קולינריות שלא היו מגיעות לעולם במצב עניינים אחר, חלקן כתרומה של ממש לטובת החזית והעורף וחלקן פשוט ממש טעימות. זה מה שאוכלים (ולוגמים) עכשיו
הזמנים, לא צריך לספר לכם, הם זמנים קשים. הצרות של עולם עסקי האוכל, גדולות ככל שיהיו, עומדות כרגע במקום ה-74 במצעד הצרות הלאומי. אבל חלק גדול מהיזמים בתחום המזון והאירוח כבר יודעים מזמן שכל משבר הוא גם הזדמנות להמציא משהו חדש, לשנות משהו ישן ולהתאים את עצמם למציאות המשתנה. לפניכם מקבץ איכותי של חידושים קולינריים המתרחשים על רקע המלחמה וכתגובה למצב, החל מבורקס יווני שכולו חומרי גלם מעוטף עזה ועד ליקר פק"ל קפה שחור שמנציח את אחד מהנופלים. כולם זורעים בדמעה.
>> רוחות השינוי: השף אסף שטרן הופך את המטבח של בוקה
>> הלב נפתח: מסעדות שנסגרו בעוטף ובצפון יתארחו בשכונת שפירא
1. ספנקופיתה | מאפיית לחמים
אפשר להוציא את המאפייה מהקיבוץ אך אי אפשר להוציא את הקיבוץ מהמאפייה: יקי שגיא בעלי מאפיית ללוש בבארי וחבר קרוב של האופה אורי שפט, מתארח השבוע במאפיית לחמים עם ספנקופיתה – שבלול בצק פילו גבינות ותרד ממוצא יווני.

הגבינות מגיעות ממחלבת בארי, שעומדת סגורה מאז אותה שבת השחורה כאשר המנהל שלה דרור אור נחטף לשבי החמאס יחד עם בנו ובתו, והתרד נקטף בשדות מושב עין הבשור שנפגע אנושות מהמלחמה. בגרסה הטבעונית, מילוי גבינת קשיו וגבינת שקדים מתובל בתרד וחצילים ממושב יכיני שבעוטף. מאפה אישי 47 ש"ח, מאפה משפחתי 110 ש"ח.
החשמונאים 103, עד יום שישי (24.11), 10:00-14:00

2. מוליגטוני | סופלייר
סופלייר, ספוט המרקים החורפי שבסבב הנוכחי נרתם לטובת המאמץ במלחמתי: על כל מרק שנמכר בתל אביב נתרם מרק לחיילים ולמשפחות העוטף. מבין שלל מרקים מנחמים שהמקום משגר בוולט כדאי לטעום דווקא את המוליגטוני, לעולם כוכב פרק הסופ נאצי בסיינפלד – מרק ארומתי מנתחי עוף בתערובת תבלינים הודית עם עדשים כתומות, קרם קוקוס, תפוחים, כוסברה ולימון. 39 ש"ח ליחיד, 59 ש"ח לזוג, לחם שום בתוספת 18 ש"ח.
להזמנות

3. פטריות | אנטיליה
רבי פנחס 4

4. פולד פורק און מק אנד צ'יז | פורטר סמוקהאוס
גם מסעדות ותיקות מחשבות מסלול מחדש בזמן המלחמה. ספוט הבירה והבשרים פורטר אנד סאנס מתחדש בימים אלה ממש בסרוויס צהריים שנשען על מעשנת חדשה, מפלצת מתכת נוצצת שכדי להכניס אותה למטבח פירקו חצי מסעדה. ברוח הזמנים התפריט מודולרי ורזה, השירות עצמי והאוכל מנחם, במיוחד פולד פורק און מק אנד צ'יז – נתח בשר חזיר רך ומתפרק בטעמי עישון וברביקיו על מק אנד צ'יז שמנתי, קטיפתי, מתקתק ומחמם (59 ש"ח). אם נראה שיש צורך בתוספת (והמנה משביעה, בדקנו), נקניקיית קנקר עסיסית סוגרת את הפינה ב-19 ש"ח בלבד.
הארבעה 14, ראשון-שישי 12:00-17:00

5. שרימפס בחמאת סאקה | NIKO
בחלל שבו פעל עד לפני השבעה באוקטובר בר היין ג'נגו נפתח ניקו, גרסת השף שרון כהן (שילה) לדיינר. בהתאמה מנת הדגל היא כמובן המבורגר משופצר לעילא, מנתחים מובחרים עם טופינגז מתוחכמים. טעמנו והתרשמנו אך את ההצגה גנבה מנה אחרת, שרימפס טייגר עם אפונה ותרד בחמאת סאקה (78 ש"ח). השרימפס שמנמנים והתוספות מחמיאות להם אך הרוטב ממכר, לא פחות. לנגב אותו מהצלחת זו פיסה קטנה של אושר שמזכירה זמנים אחרים, נורמליים יותר.
בן יהודה 155, ראשון-שבת 12:00-23:00 ובוולט

6. פק"ל קפה
סרן דקל סויסה, בן מושב בר גיורא שבהרי יהודה, היה מ"מ בגדוד 13 של גולני. עם פרוץ מתקפת הטרור בשבת השחורה הוא נפל בהיתקלות עם מחבלים תוך כדי הגנה על חייליו תחת מטחי פצמ"רים. "הוא הציל את חיינו, הוא נלחם בעוז וגבורה עד טיפת הדם האחרונה והרג עשרות מחבלים", סיפר אחד החיילים ששרדו את הלחימה במוצב. סוויסה אהב במיוחד קפה שחור, וכדי להנציח את זכרו יזמה דודתו את פק"ל קפה – ליקר קפה שחור שהרווחים ממכירתו יועברו כתרומה לחיילים. הליקר מיוצר מפולי ערביקה חד-זני מברזיל מבית הקלייה של קפה רות שנטחנו, הושרו באלכוהול ועורבבו עם סוכר וקפה שחור שבושל בפק"ל קפה כמו בשטח. על התווית רשום המשפט "אל תשכחו לחייך כשאתם מתעוררים" שסוויסה נהג לשלוח לחברים ובני משפחה וצילום פק"ל הקפה שלו בפעולה. 100 ש"ח.
להזמנות
