חם, קר, לוהט: נפתח המקום החדש של גלידת בוזה ומאפיית לחמים

מה יותר טוב מגלידת בוטיק טרייה שנמזגת אל תוך מאפים חמים ומשובחים? קבלו את הטירוף החדש של הקיץ: אולהלה

מאפה ממולא גלידה של אולהלה (צילום: נמרוד סונדרס)
מאפה ממולא גלידה של אולהלה (צילום: נמרוד סונדרס)
18 ביולי 2016

השבוע, אחרי ציפייה מורטת פחמימות, נפתחה באבן גבירול אולהלה (Ula La), חנות אוכל שמשלבת בין המוצרים של גלידריית בוזה לאלו של מאפיית לחמים הוותיקה. במילים אחרות: גלידת בוטיק ישר מהמכונה שנמזגת לתוך מאפים טריים חמים ומשובחים. "אולהלה זה המקום לאנשים שאכפת להם מה הם מכניסים לגוף שלהם. נכון, מדובר בקינוח, אבל מחומרי הגלם הכי טובים שיש ובפרופורציה מדויקת", אומר אדם זיו, מנכ"ל גלידת בוזה. "טריות היא שם המשחק. כמו שאין תחליף למאפה טרי שיצא זה עתה מהתנור, גם גלידה צריכה להיות טרייה ואיכותית. השילוב בין השניים מדהים".

מאפה ממולא גלידה של אולהלה (צילום: נמרוד סונדרס)
מאפה ממולא גלידה של אולהלה (צילום: נמרוד סונדרס)

שיתוף הפעולה בין שני השחקנים הבולטים של רחוב החשמונאים נולד, כמה אירוני, מעודף גלידה. "במפעל שלנו בסאסא אנחנו קולטים חומרי גלם מעולים, מבשלים אותם בתהליך אידיאלי לייצור גלידה, ושולחים אותם לסניפים שלנו להשלמת התהליך. שם היא יוצאת טרייה ללקוח. הגענו למצב שיש לנו המון שקיות עם גלידה נהדרת שרק צריך להוסיף למכונה איכותית. חיפשנו לקוחות למכור להם את המוצר, אבל שיחה אחת עם אור אוחנה (המנכ"ל של לחמים – נ"ר), שחשב הרבה מעבר למכירת הגלידה בסניפים שלו, יצרה את אולהלה".

מאפה ממולא גלידה של אולהלה (צילום: נמרוד סונדרס)
מאפה ממולא גלידה של אולהלה (צילום: נמרוד סונדרס)

השיטה פשוטה: בוחרים מאפה (קרואסון, מילפיי, פאי תפוחים, בראוניז), טעם גלידה (מסקרפונה, קרמל מלוח, סורבה תות, שוקולד חלב), רטבים תוצרת בית (מייפל אורגני, קרם וופל, פירות יער, שוקולד ואגוזי לוז) ולסיום תוספות טעימות כמו פטל מיובש בהקפאה, סוכריות קופצות בטעמים, שברי עוגיות, קראמבל, פקאן מסוכר, שברי אגוזים ועוד. "כל הרעיון הוא ללכת על קלאסיקה, לכן לא תמצאו פה המון מאפים וטעמי גלידות. התפריט מצומצם כי הוא נשען על המוצרים הטובים ביותר שלנו, זו לא חנות מכולת. אנחנו רוצים להגיע לתוצר מדויק מאוד ולא להעמיס".

קשה לא להשוות את אולהלה לרשת קרמרי דה ל'אקלר המתמחה בפיתום פחמימות בגלידה איטלקית. באולהלה המנות קטנות יותר והמחיר גבוה יותר: 12 ש"ח לגלידה בגביע, 20 ש"ח לגלידה בקרואסון ו־26 ש"ח לגלידה בבראוני, פאי תפוחים או מילפיי, זאת בהשוואה ל־18 ש"ח בלבד בקרמרי עבור מגוון המאפים. לגבי האיכות, אתם תשפטו.

אולהלה, אבן גבירול 125 תל אביב, כל יום 12:00־24:00

ועוד זווית ככה, בשביל הריר (צילום: נמרוד סונדרס)
ועוד זווית ככה, בשביל הריר (צילום: נמרוד סונדרס)